Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Και όμως η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τον Αχελώο...

Σκέψεις για ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς από ΣΔΙΤ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Και όμως η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τον Αχελώο...
17.10.2017 | 14:35
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
Fashion City Outlet
ICBS

Η ιδιωτική επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στα έργα εκτροπής του Αχελώου, στην Αργιθέα, δηαλδή στο φράγμα της Συκιάς και στη σήραγγα εκτροπής της Δρακότρυπας, θέρμανε την ελπίδα των φορέων της Θεσσαλίας, ότι παρά την πολιτική αντίθεση της κυβέρνησης στο έργο, εντούτοις δεν θα αφεθεί στην τύχη του να ..ρημάξει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον κ. Δραγασάκη.

 Ο τελευταίος ενημερώθηκε από την υπ΄εύθυνη της ΕΥΔΕ Αχελώου κ. Λίλα καρυά, για το που βρίσκεται το έργο και απευθυνόμενος στο δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη που τον συνόδευε ,του είπε πως αν απαιτούνται 50 εκατομ. ευρώ για να ολοκληρωθεί η επένδυση στη σήραγγα τότε θα ψάξει τρόπο να τα βρει η κυβέρνηση, γιατί ένα έργο που καλώς -κακκώς έγινε δεν.. ξεγίνεται..

 Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από κυβερνητικές πηγλες, παρά τις αντρρήσεις της οικολογικής πτέρυγας της κυβέρνησης, (Φάμελλος και Τσιρώνης) η σκέψη είναι να αποπερατωθεί το έργο της Συκιάς, έστω με ΣΔΙΤ (απαιτούνται άλλα 200 εκατομ.ευρώ) και να χρησιμοποιηθεί ως υδροηλεκτρικό έργο για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας..

 Παράλληλα να γίνει έμφραξη της σήραγγας της Δρακότρυπας, από το μέτωπο του Πετρωτού, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η επένδυσή της είτε με κρατικούς πόρους, είτε ως μέρος της συμφωνίας της ΣΔΙ, ωστε να μετραιστούν και οι αντιδράσεις των οικολόγων, ότι δεν πρόκειται να γίνει μεταφορά νερού..

Και

Άλλα 50 εκατ. ευρώ απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η επένδυση στη σήραγγα Πετρωτού - Δρακότρυπας

 Βέβαια και η αρχική μελέτη που περιλαμβανει και την άρδευση προβλέπει θυρόφραγμα στο Πετρωτό..,. έτσι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ..κλείνει το μάτι στους Θεσσαλούς ότι στο μέλλον το έργο, αν παραστεί ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπλουτισμό των υδατικών αποθεμάτων της θεσσαλικής πεδιάδας

 Πέραν τούτου όμως είναι σημαντικό πως εντέλει στην  κυβέρνηση, όπως και με την περίπτωση του φράγματος της Μεσοχώρας, έτσι και της Συκιάς, επικρατούν οι φωνές της λογικής που λένε είναι μεγάλη σπατάλη, να αφεθούν δύο φράγματα για τα οποία ε[ενδύθηκαν σημαντικοί εθνικοί πόροι (πάνω από 500 εκατ. ευρώ) να αφεθούν στην τύχη τους όταν μπορούν να προσφέρουν καθαρή πράσινη και φτηνή ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 50 με 60 εκατομ. ευρώ ετησίως το καθένα..

 Φυσικά το ερώτημα είναι ποιός θα εκμεταλεύεται τα φραγματα αυτά:  Η ελεγχόμενη κατά έναμέρος από το κράτος  ΔΕΗ ή οι ιδιώτες που θα αναλάβουν -τουλάχιστο στην περίπτωση της Συκιάς- την αποπεράτωσή τους.. Όλα αυτά είναι μέρος της συμφωνίας με τους θεσμούς και το κλειδί για τις διαπραγματεύσεις της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στα χέρια του υπουργού κ. Σταθακη , αλλά και συνολικά της κυβέρνησης...

Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Μαουσίδης-Νάνος

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^