ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επιστολή διαμαρτυρίας ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας και Μαγνησίας στον Σ. Φάμελλο
Καταγγέλλουν αποκλεισμό φορέων από τη διαβούλευση για τα σχέδια διαχείρισης υδάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο απέστειλαν σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ - Περιφερειακού τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νικόλαος Παπαγεωργίου και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ - Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, για την απαράδεκτη τακτική που ακολουθήθηκε στη διαβούλευση για την 1η Αναθεώρηση Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (EL08).
Οι συνυπογράφοντες καταγγέλλουν την ακολουθούμενη τακτική, καθώς υποδηλώνει μία προσπάθεια να αποκλειστούν οι φορείς της Θεσσαλίας από τη διαβούλευση. Η τακτική αυτή κρίνεται αντιδεοντολογική και αδιαφανής, και δε συμμορφώνεται με τις στοιχειώδεις αξίες που διέπουν την παραδοσιακά καλή σχέση συνεργασίας των θεσσαλικών φορέων με την εκάστοτε Κεντρική Κυβέρνηση.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,
θα θέλαμε δια της παρούσης να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την απαράδεκτη τακτική σας όσον αφορά την διαβούλευση για την 1η Αναθεώρηση Σχεδίου ∆ιαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού ∆ιαμερίσματος Θεσσαλίας (EL08).
Συγκεκριμένα:
-Προβήκατε σε μία αιφνίδια διοργάνωση ημερίδας για την διαβούλευση. Μόλις την Παρασκευή 22-09-2017, αναρτήθηκε σε Ιστοσελίδα το πρόγραμμα της ημερίδας, για την Τρίτη 26-9-2017!
-Κανένας φορέας δεν προσκλήθηκε στην Ημερίδα, προκειμένου να συμμετέχει στην διαβούλευση.
-Επιλέξατε ημερομηνίες όπου απεργούν τα ΜΜΕ
-Τυχόν υπερσύνδεσμοι της Ιστοσελίδας του Υπουργείου σας, όπως π.χ. «Η διαδικασία διαβούλευσης που θα ακολουθηθεί περιγράφεται εδώ.», όπου θεωρητικά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να έχει ενημέρωση, δεν λειτουργούν.
Ως εκ τούτου, η τακτική σας υποδηλώνει μία προσπάθειά σας να παραβλέψετε τους φορείς της Θεσσαλίας σε αυτή τη διαβούλευση. Μία τακτική που κρίνεται αντιδεοντολογική και δεν συμμορφώνεται με τις στοιχειώδεις αξίες που διέπουν την παραδοσιακά καλή σχέση συνεργασίας των θεσσαλικών φορέων με την εκάστοτε Κεντρική Κυβέρνηση και καταδεικνύει την ασέβειά σας στα θεσμικά όργανα, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που αποτελεί τον θεσμοθετημένο τεχνικό Σύμβουλο της Πολιτείας.
Εξάλλου το ίδιο το Υπουργείο σας διατείνεται στην Ιστοσελίδα του πως «Η ενεργός συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και αποφασιστικής σημασίας προκειμένου η διαδικασία της διαβούλευσης να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Οι απόψεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αποτελέσουν υλικό για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου ∆ιαχείρισης».
Η τακτική σας αυτή, να μην καλέσετε του Θεσσαλικούς φορείς μόνο διαφάνεια δεν συνεπάγεται.
Αναρωτιόμαστε δε, καθώς έχετε και την ιδιότητα του ∆ιπλωματούχου Μηχανικού, μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και για χρόνια μέλους της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, τι υποδηλώνει
η στάση σας αυτή.
Σας δηλώνουμε με τα παραπάνω την δυσαρέσκειά μας για την πολιτική στάση που κρατήσατε στα πλαίσια της διαβούλευσης αυτής και ελπίζουμε ότι μετά τις επισημάνσεις μας δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά αντίστοιχη συμπεριφορά».
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 22:16
Mε άλμα στα 6,05 o Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.03.2026 | 21:00
Έψαχναν θησαυρό στη Θεσσαλία -συνελήφθησαν στα Τρίκαλα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.03.2026 | 20:54
Ξεκίνησε η απολύμανση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού – Ψεκάζονται τα φορτηγά - ΕΛΛΑΔΑ | 21.03.2026 | 20:43
Θλίψη στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε τροχαίο 45χρονος πατέρας δύο παιδιών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 20:23
Σκόρπισε συγκινήσεις σε χιλιάδες φιλάθλους το final 4 volley ανδρών στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 20:08
Έρχεται επιδότηση για αγορά αγροτικής γης και για αγροτεμάχια πέρα από τα όμορα με Σχέδιο Βελτίωσης - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.03.2026 | 19:54
Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 19:35
Λιπάσματα: Πώς ο πόλεμος πιέζει την αγροτική παραγωγή και επηρεάζει την αγορά
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 13:40
Στην αντεπίθεση η Κωνσταντοπούλου κατά της Ένωσης Δικαστών με μήνυση κατά δικαστικών: «Να παραιτηθεί ο κ. Σεβαστίδης » - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 09:40
Φθιώτιδα: Θλίψη για τον 21χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το λεωφορείο -«Δεν πρόλαβε ούτε το φρένο να ακουμπήσει» - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 12:12
Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 08:53
Το βίντεο της Κωνσταντοπούλου από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας ενώ υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.03.2026 | 10:32
Μεγαλύτερη απαλλαγή στο αγροτικό πετρέλαιο και λύση επιστροφής του φόρου στην αντλία προωθεί η κυβέρνηση






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed