ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ανακαλύφθηκε νέο φάρμακο για τον καρκίνο
Στον Βόλο ο Βολιώτης διευθυντής του Κέντρου Βιοιατρικής στις ΗΠΑ Δ.Ηλιόπουλος

Ένα νέο φάρμακο αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες που προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου, ανακαλύφτηκε απο ομάδα ερευνητών στην Αμερική. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε απο από τον Βόλο ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιοιατρικής στις ΗΠΑ.
Ο κ Ηλιόπουλος σήμερα βραβεύτηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.Ο κ Ηλιόπουλος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο απ όπου και κατάγεται. Εκίνησε ως μαθητής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και έκανε τα πρώτα βήματα επιστήμης και έρευνας στην Ε’ τάξη.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά να τιμούμε τον κ. Ηλιόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τους Έλληνες και τους Βολιώτες της διασποράς, που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται ιδιαίτερα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο κ. Ηλιόπουλος ασχολείται με την Βιοατρική και η βράβευσή του έγινε για δύο λόγους: Διότι είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και για το ότι πρέπει να δείχνουμε στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι τα πρότυπα και οι άνθρωποι που πρέπει να τους βλέπουν και κάποτε να τους ακολουθήσουν.
Ο Δημ. Ηλιόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα προγράμματα που προσφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αξιόλογα, τα δημόσια σχολεία είναι καλά, έχουν καλό επίπεδο, κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες, όχι μόνο επιστήμονες, αλλά και σε άλλους τομείς, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ξεκίνησαν από τα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος είπε ότι επειδή έχουμε ιδιαίτερα τα παραδείγματα στην εποχή μας, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να δείξουμε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα μας, παρόλο που αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Όπως είπε, είναι το καλό παράδειγμα, οικογενειάρχη, επιστήμονα και του ανθρώπου που αγαπάει την πατρίδα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.Η φυγή επιστημόνων και όχι μόνο είναι αποτέλεσμα της κρίσης που διερχόμεθα, δυστυχώς αυτή τη φορά η μετανάστευση δεν αφορά μόνο εργάτες, αλλά επιστήμονες και μορφωμένους ανθρώπους, τόνισε ο σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να επιστρέψουν.

Ο διευθυντής στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Πασχάλης Δήμου τόνισε ότι το μεγαλείο του κ. Ηλιόπουλου δεν βρίσκεται στην ηλικία του, καθώς κατάφερε τα επιτεύγματά του σε μικρή ηλικία, αλλά στη δοτικότητα και στην προσφορά. Όπως είπε, οι μαθητές του σχολείου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό τον διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς και πρόσθεσε πως αυτό δίνει τις προοπτικές για να προχωρήσουν τα νέα παιδιά.

Πασχάλης Δήμου - Διευθυντής 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Ο μικρός Γιώργος, εκπρόσωπος των μαθητών του σχολείου έδωσε στον κ. Ηλιόπουλο ένα αναμνηστικό ζωγραφικό έργο των μαθητών, ενώ του απονεμήθηκαν τιμητική πλακέτα και εκδόσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Μαγνήτων Κιβωτός.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.01.2026 | 09:29
Αύριο Δευτέρα η λογοδοσία της περιφερειακής αρχής - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 20:18
Να ξαναδεί το θέμα του εμβολιασμού για την ευλογιά καλεί τον υπουργό ο Δημήτρης Κουρέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 19:45
Μεγάλη η συμβολή των γηγενών δημητριακών στην υγεία του ανθρώπου - Ημερίδα στη Λάρισα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 19:21
Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να φύγει με 3 βαθμούς από την Κηφισιά- ισοφαρίστηκε στο 89 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 17:29
Για Μάρτιο τα υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες 2025, πως θα γίνει η διαδικασία ενστάσεων άμεσα στο monitoring - ΒΟΛΟΣ | 10.01.2026 | 17:24
Εκδήλωση για την πολεμική οικονομία στον Βόλο από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 17:22
Φρίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.01.2026 | 17:21
Ημερίδα και εργαστήριο κοινωνικής καινοτομίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 17:29
Για Μάρτιο τα υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες 2025, πως θα γίνει η διαδικασία ενστάσεων άμεσα στο monitoring - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 11:07
Άνοιγμα σε αγορά 300 εκατ. καταναλωτών για τα ελληνικά προϊόντα από τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 09:51
Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και δυνατούς ανέμους – Βουτιά του υδραργύρου - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 16:48
Ναι στον διάλογο στο Μαξίμου, όχι στο συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα, αποφάσισαν οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 12:01
Μεγάλη προσέλευση στην 49η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.01.2026 | 14:03
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση της πανελλαδική μπλόκων στη Νίκαια που θα ορίσει ποιοί θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό(ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 10:36
Πιερία: «Το είχε πάρει πολύ βαριά» – Ο πατέρας του κτηνοτρόφου που αυτοκτόνησε μετά τη σφαγή του κοπαδιού του - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 10:43
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed