ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ακυρα τα πτυχία 7 ιδιωτικών ΤΕΕ της Λάρισας -Ποιά είναι
Και σε 18 ιδιωτικές σχολές σε όλη τη χώρα


Άκυροι κρίνονται οι τίτλοι σπουδών επτά ιδιωτικών Τεχνικών Σχολών της Λάρισας ενώ οι κάτοχοί τους αποκλείστηκαν από την τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία της χώρας.
Οι κάτοχοί τους αποκλείστηκαν από προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε νοσοκομεία. Καλούνται να δώσουν ξανά εξετάσεις, ακόμη και όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο το 1998.
Συγκεκριμένα
Οι τίτλοι 18 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο.
Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.
Τούτο δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό, ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο δημόσιο.
«Αμαρτωλά» εκπαιδευτήρια στη χώρα
Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι 2 στην Άρτα, 1 στη Βοιωτία, 3 στη Θεσσαλονίκη, 1 στις Σέρρες, 1 στην Αττική, 2 στα Τρίκαλα και 7 στη Λάρισα!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α΄ και Β΄ Κύκλου των συγκεκριμένων Ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι «περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η ΟΙΕΛΕ
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον δεκαετή και πλέον αγώνα της καθώς, «επιτέλους, μπαίνει φραγμός στο αισχρό φαινόμενο διορισμού στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και τίθενται σε εφαρμογή ο Νόμος Γιαννάκου (παρ. 1, 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007) και η επέκτασή του με το Νόμο Φίλη (παρ. 5 του άρθρου 34 του ν. 4415/2016)».
Η Ομοσπονδία είχε από το 2005 φέρει στο φως αποδείξεις που αφορούν στην έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών από τα ιδιωτικούς φορείς πολλές περιοχές της Ελλάδας. Με αδιαφανείς διαδικασίες χιλιάδες σπουδαστές έλαβαν πτυχίο με «άριστα. Οι παράνομοι τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους «απόφοιτους» αυτούς να καταδολιεύσουν διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να εργάζονται σήμερα στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε θέσεις τις οποίες αξιοκρατικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει παιδιά από τη δημόσια εκπαίδευση που αποφοίτησαν με τον ιδρώτα τους. Στη μηχανή παραγωγής των παράνομων αυτών τίτλων ενεπλάκησαν τοπικοί παράγοντες πολιτικών κομμάτων και διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης. Διόλου τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις από το 2007 έως το 2014 δεν έθεσαν σε εφαρμογή το Νόμο Γιαννάκου που όριζε ρητά την επανεξέταση των κατόχων των μαϊμού τίτλων για να προστατεύσουν τα «δικά τους παιδιά» που είχαν αναμιχθεί στο σκάνδαλο.
Η ΟΙΕΛΕ μέσω του Προέδρου της αναγκάστηκε την άνοιξη του 2014 να θέσει το ζήτημα προ των ευρωπαϊκών αρχών με αποτέλεσμα η Κομισιόν να λάβει αυστηρά μέτρα και να ζητήσει τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της αδιαφάνειας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών οδηγιών ήταν η ψήφιση του άρθρου 28 του Ν. 4415/2016 αλλά και η σημερινή εξέλιξη με την ανακοίνωση εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης για να γίνει πράξη το πολυετές αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ουσιαστική ισοτιμία των τίτλων σπουδών, για ισονομία και αξιοκρατία.
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 15:26
Τύρναβος: Τίμησαν την επέτειο απελευθέρωσης από τη γερμανική κατοχή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 15:22
Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 15:18
ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση σε Λάρισα, Μαγνησία και Σποράδες την 28η Οκτωβρίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 14:21
Οι 13 ύποπτοι αγώνες που οδήγησαν στη σύλληψη της Τσαρούχα-ανάμεσά του και ματς της Καρδίτσας και των Τρικάλων - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.10.2026 | 11:33
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βρέθηκε απαγχονισμένος 60χρονος κτηνοτρόφος, τα προβλήματα με την ασθένεια των προβάτων του - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 11:11
Το Μπουρανί Τυρνάβου γίνεται ντοκιμαντέρ – Οι άνθρωποι και οι ιστορίες πίσω από το έθιμο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 11:03
Λαρισαίος διατητής: Από το 2015 οι καταγγελίες για «στημένα» παιχνίδια– Στο κάδρο της έρευνας και η μπασκετική Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 10:52
Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:10
Θεσσαλία: Στο «ψαλίδι» η σπορά των χειμερινών σιτηρών – Μειωμένη κατά 20% η πρόθεση καλλιέργειας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 10:19
Τακούδης: Δυνατές βροχές από το βράδυ στη Θεσσαλία και καλός καιρός την 28η Οκτωβρίου (χάρτες) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 10:29
Γιορτή μαθηματικής αριστείας στη Λάρισα – Τιμήθηκαν οι διακριθέντες μαθητές (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 20:10
Χρ. Κέλλας στον Πυργετό: «Το ακτινίδιο, ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή». - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 11:25
Τρίκαλα και Βόλος στο επίκεντρο αποκαλυπτικών διαλόγων για την Pizza Fan – Τα ποσά και τα «κεράσματα» - ΒΟΛΟΣ | 25.10.2026 | 18:39
Βόλος: 18χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού έχασε δάχτυλο από έκρηξη βεγγαλικού πριν τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 15:34
Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες έως την Τρίτη-περιοχές της Θεσσαλίας στο κόκκινο - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 12:26
Λάρισα: Κινδυνεύουν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών σε μονάδες όπου θανατώθηκαν τα ζώα λόγω ευλογιάς



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed