ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαρουσάκης: Έρχεται «πολικός αέρας» το Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια
Ισχυρές και διαρκής βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα από το Σάββατο, φέρνοντας έναν πρόωρο χειμώνα σε όλη τη χώρα


- Από το Σάββατο αναμένονται ισχυρές και διαρκείς βροχές σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
- Έρχεται κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχές.
- Ο «πολικός αέρας» από τη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη θα προκαλέσει κακοκαιρία έως και την Τετάρτη, φέρνοντας έναν πρόωρο χειμώνα στη χώρα.
- Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ήπια άστατος με συννεφιά και τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά ήπιες τιμές.
- Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται συννεφιά και βροχές με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Χαλάει ο καιρός το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας να συμβαδίζει με το ημερολόγιο, αφού ο Νοέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνας με έντονους ανέμους και κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Διαδοχικές κακοκαιρίες από τα βόρεια και τα νότια αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα το επόμενο διάστημα, με τη σημαντικότερη να εμφανίζεται το Σάββατο, 31/10 και μέσα στην Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι τοπικά ισχυρές και με διάρκεια βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ αναμένονται και ισχυροί άνεμοι.
Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο ήπια άστατος καιρός θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, με συννεφιά και ήπιες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά τμήματα, τις Κυκλάδες και τα ορεινά τμήματα της Κρήτης, Στο βόρειο Ιόνιο είναι πιθανό να σημειωθούν και ισχυρές καταιγίδες.
Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ, από διάφορες κατευθύνσεις. Στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες που θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει πολύ, λόγω της «νεφοσκεπής», με τον υδράργυρο να ξεκινά από 12 με 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Φλώρινα και Τρίπολη θα πέσουν στους 8 βαθμούς Κελσίου. Στα νοτιότερα και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου αναμένονται θερμοκρασίες μέχρι και 21 βαθμών Κελσίου.
Στην Αττική αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με πιθανές ασθενείς βροχές το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 20 βαθμούς, Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι βροχερός με νοτιοανατολικούς ανέμους από 4 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.
Πώς θα εξελιχθεί
Πολικός αέρας από τη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να μετατοπιστεί σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη της ηπείρου. Η ένωσή του με τις θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου αναμένεται να σχηματίσει κύμα κακοκαιρίας, που θα πλήξει τη χώρα μας από αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι.
Ισχυροί άνεμοι με έντονες βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, οδηγώντας σε πτώση του υδράργυρου και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να μετακινηθεί σταδιακά ανατολικά μέσα στο Σάββατο, επηρεάζοντας όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Την Κυριακή αναμένεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα, με πολλές και διαρκείς βροχές, τοπικές θαλάσσιες καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται μέχρι και την Τετάρτη, φέρνοντας έναν πρόωρο χειμώνα στη χώρα.
- ΕΛΛΑΔΑ | 30.10.2026 | 14:26
Καιρός: Με αστάθεια αποχαιρετά ο Οκτώβριος – Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Νοέμβριος - ΒΟΛΟΣ | 30.10.2026 | 13:51
Βόλος: Στο νοσοκομείο πέντε άτομα μετά από κατανάλωση μανιταριών που μάζεψαν από το Πήλιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2026 | 12:35
Νέα παράταση για το ΟΣΔΕ έως τις 10 Νοεμβρίου – Μόλις 200.000 δηλώσεις έχουν οριστικοποιηθεί - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2026 | 12:25
Αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας : Η αρχή από τα βουνά και η ολοκλήρωση στον κάμπο – (Κώστας Γκούμας)- - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2026 | 12:14
Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας στη SIAL Paris 2026 – Στο επίκεντρο εξωστρέφεια και διεθνής προβολή θεσσαλικών προϊόντων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2026 | 11:40
Νέος γύρος βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία έως την Τρίτη – Προειδοποίηση Τακούδη για κορεσμένα εδάφη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2026 | 11:23
Παρουσιάστηκε το «Υδατόραμα»: Ψηφιακή ασπίδα γνώσης για τα ποτάμια της Θεσσαλίας μετά τον Daniel (ΦΩTO) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2026 | 11:14
Προκαταβολή τσεκ για 37.000 παραγωγούς με «εύκολες περιπτώσεις» και χωρίς προβλήματα σε ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.10.2026 | 10:24
Τακούδης: Σε Ζαγορά, νότιο Πήλιο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής- έρχεται νέο κύμα από Σάββατο μέχρι Δευτέρα - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 23:30
Βόλος: Σοκαριστικό τροχαίο στις Πλάκες– Ντεραπάρισε και αναποδογύρισε ΙΧ - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 08:50
Νότιο Πήλιο: Μετρούν τις πληγές τους μετά τις πλημμύρες – Χωρίς πόσιμο νερό ο Πλατανιάς (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 12:37 | video
Μηλίνα: Στο ίδιο έργο θεατές τρία χρόνια μετά τον Daniel – Πλημμυρισμένα σπίτια και παραλία γεμάτη πέτρες και κορμούς (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 21:13
ΟΣΔΕ: Νέα παράταση προ των πυλών, αλλά οι επιδοτήσεις αργούν – Φόβοι για γενικευμένη αγρανάπαυση στον κάμπο (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2026 | 18:51
Νίκος Καντερές: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και κρύο – Πότε θα χτυπήσει (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 14:17
Κατάληψη στο 5ο ΓΕΛ Λάρισας – «Δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα» (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 12:51
Δ. Ντογκούλης: -Εχουν οριστικοποιηθεί 200.000 αιτήσεις ΟΣΔΕ, χρειάζονται τουλάχιστο 36 εργάσιμες για την ολοκλήρωση






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed