ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προβληματισμός στους Καρδιτσιώτες πρατηριούχους για την εφαρμογή myDiesel στο αγροτικό πετρέλαιο (ΦΩΤΟ)
Διάχυτος είναι προβληματισμός στις τάξεις των βενζινοπωλών του Ν. Καρδίτσας για την επιστροφή του


Διάχυτος είναι προβληματισμός στις τάξεις των βενζινοπωλών του Ν. Καρδίτσας για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ψηφιακής εφαρμογής myDiesel της ΑΑΔΕ την 1η Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2026 οι δικαιούχοι επαγγελματίες αγρότες θα μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο κίνησης με άμεση έκπτωση 50,8 λεπτών ανά λίτρο.
Σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου παρουσία τoυ Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση ο οποίος νωρίτερα συμμετείχε σε συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.
Μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βάιος Κάσσος, επισήμανε ότι δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στον κλάδο και στη λειτουργία των βενζινάδικων. Μίλησε επίσης για πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν, καθώς πολλοί αγρότες μιας ηλικίας και άνω δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ούτε διαθέτουν smart phone.
Επιπτώσεις στα ταμεία τους
Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που θέτουν οι πρατηριούχοι είναι οι επιπτώσεις που θα έχει όπως λένε η εφαρμογή του μέτρου στα ταμεία τους.
Για παράδειγμα, όπως είπε ο κ. Κάσσος ένα λίτρο πετρελαίου ο βενζινοπώλης το έχει πληρώσει κανονικά με ΦΠΑ, έρχεται ο πελάτης που είναι αγρότης. Το πετρέλαιο που θα πωλούνταν προς 2 ευρώ τώρα θα πληρωθεί περίπου για 1,5 ευρώ και θα περιμένει το κράτος να βάλει τη διαφορά του ΦΠΑ.
Απλοποίηση με κάρτα
στο όνομα κάθε αγρότη
«Σε περιόδους με τεράστιο όγκο εργασιών, όπως αυτή που διανύσαμε, πως θα μπορεί να έχει το κάθε πρατήριο ρευστότητα σημαντική (πχ 5.000 ευρώ) για να πιστώσει το κράτος;
Πιο παλιοί πρατηριούχοι θυμούνται πως το ίδιο σύστημα είχε λειτουργήσει για τη θέρμανση και υπήρχε μεγάλη αδράνεια στην επιστροφή των χρημάτων από το κράτος» σημείωσε και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε η διαδικασία να απλοποιηθεί σημαντικά. «Κάθε αγρότης δικαιούται συγκεκριμένο αριθμό λίτρων πετρελαίου. Να βγει μια κάρτα στο όνομα κάθε αγρότη και με αυτή να αγοράζει πετρέλαιο, πληρώνοντας με την ειδική κάρτα του. Πολύ εύκολα» τόνισε.
Ο κ. Κάσσος ανέφερε ότι ο κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί με τα περισσότερα λειτουργικά σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «μαζεύει» τα περισσότερα έσοδα στο κράτος σε καθημερινή βάση.
Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας
Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κ. Κιούσης προς τους επαγγελματίες, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα προκύψουν προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου.
Σημείωσε ότι τους πρατηριούχους δεν θα τους απασχολεί με τι μέσο και τρόπο θα έρθει ο αγρότης για να πάρει το πετρέλαιο, αρκεί να δείξει το QR code της εφαρμογής από το κινητό.
Κώστας Παλαιός
Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών
- ΕΛΛΑΔΑ | 27.10.2026 | 23:18
Κλήρωση Τζόκερ 27-10-2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 1.000.000 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 22:52
28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι παρελάσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα – Ματαιώνονται σε Μαγνησία και Σποράδες - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 22:38
28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται μαθητικές παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας σε Μαγνησία, Σποράδες - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 22:19
Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες για βροχές την 28η Οκτωβρίου -«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 21:01
Θ.Μαμάκος: «Η ιστορική μνήμη είναι διαρκής ευθύνη απέναντι στο παρόν και το μέλλον» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 20:56
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» ο οστεοπαθητικός Δημήτριος Παπαστεργίου - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 20:51
Βόλος: Αδέσποτα τρομοκρατούν μια ολόκληρη συνοικία – Η διπλή επίθεση που προκάλεσε οργή - ΕΛΛΑΔΑ | 27.10.2026 | 20:48
Ρέθυμνο: Συγκλονίζει ο πατέρας 4χρονου διαβητικού που τον περιμένει καθημερινά έξω από το σχολείο μήπως κινδυνέψει
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 16:25
Πιθανή ματαίωση των παρελάσεων στις θεσσαλικές πόλεις- αναμένεται το βράδυ 112 για την κακοκαιρία στην περιοχή μας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 13:48
Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό τμήμα Μεσοράχη – Ελευθερές στην Ε.Ο Λάρισας – Καρδίτσας (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 10:10
Καμπανάκι Τακούδη για ισχυρή κακοκαιρία στην Ανατολική Θεσσαλία από το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου (video) - ΒΟΛΟΣ | 26.10.2026 | 22:02
Κολυδάς: Συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες την 28η Οκτωβρίου; Στο «κόκκινο» παράλια Λάρισας, Πήλιο και Μαγνησία - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 19:19
Οριστική ματαίωση της παρέλασης αύριο στον Βόλο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 09:09
Τακούδης: Χωρίς βροχές παρέλαση σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όχι όμως και στον Βόλο. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 20:29
Tακούδης για κακοκαιρία στη Θεσσαλία από την Τετάρτη: Ισχυρές βροχές στην ανατολική πλευρά και χιόνια στα ορεινά (video) - ΒΟΛΟΣ | 26.10.2026 | 21:26
Τακούδης: Υπό βροχή η παρέλαση στον Βόλο την Τετάρτη, κανονικά σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα (video)









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed