ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αντίστροφη μέτρηση για δυναμικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες στη Θεσσαλία (video)
Μετά τη συν-αντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ


Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων εισέρχονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς η υπομονή τους απέναντι στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα εξαντλείται. Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, το βασικό πρόβλημα παραμένει η αδυναμία των παραγωγών να καλύψουν το αυξημένο κόστος καλλιέργειας, την ώρα που οι τιμές παραγωγού σε βασικά προϊόντα, όπως το βαμβάκι, το σιτάρι και το καλαμπόκι, δεν εξασφαλίζουν το αναγκαίο εισόδημα.
Οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένες λύσεις και όχι νέες υποσχέσεις, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τις εκμεταλλεύσεις του θεσσαλικού κάμπου.
Οι επόμενες συνελεύσεις των αγροτικών συλλόγων και οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναμένεται να καθορίσουν τη συνέχεια. Το μήνυμα που εκπέμπουν οι αγρότες είναι ότι χωρίς ουσιαστική στήριξη στο κόστος παραγωγής και στο εισόδημα, η προοπτική των κινητοποιήσεων παραμένει ανοιχτή.
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επισήμανε ότι οι αγρότες αναμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις και παρεμβάσεις στα αιτήματά τους.
Ο σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις τοποθετεί τις κινητοποιήσεις από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, εφόσον δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις. Το επόμενο διάστημα θεωρείται κρίσιμο για το αν θα ανοίξει ένας δρόμος συνεννόησης με την κυβέρνηση ή αν οι αγρότες θα επιλέξουν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους.
Η προθεσμία που δόθηκε στην κυβέρνηση λειτουργεί ως περίοδος αναμονής, αλλά και ως προειδοποίηση ότι οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν για πολύ ακόμη σε καθεστώς αβεβαιότητας.
Εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και απαντήσεις στα αιτήματά τους, το ενδεχόμενο αγροτικών μπλόκων από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των αποφάσεων των αγροτικών συλλόγων και των ομοσπονδιών.
- ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 23:36
Το Πήλιο συνεχίζει να περιμένει τα έργα αποκατάστασης τρία χρόνια μετά τον Daniel - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 23:30
Βόλος: Σοκαριστικό τροχαίο στις Πλάκες– Ντεραπάρισε και αναποδογύρισε ΙΧ - ΔΙΕΘΝΗ | 29.10.2026 | 23:27
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία – Στους 74 από τη σύγκρουση των τρένων - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2026 | 22:27
Κλήρωση Τζόκερ 29-10-2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 1.000.000 ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2026 | 22:19
Κλέφτες χαλκού προκάλεσαν την έκρηξη με 6 νεκρούς στην Πλάκα-τρεις συλλήψεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.10.2026 | 21:13
ΟΣΔΕ: Νέα παράταση προ των πυλών, αλλά οι επιδοτήσεις αργούν – Φόβοι για γενικευμένη αγρανάπαυση στον κάμπο (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2026 | 20:59
Τραγωδία στο Αγρίνιο: 23χρονος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2026 | 20:55
Πλάκα: Η κλοπή χαλκοσωλήνων αιτία της φονικής έκρηξης – Ταυτοποιήθηκαν τρεις ύποπτοι
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.10.2026 | 10:24
Τακούδης: Σε Ζαγορά, νότιο Πήλιο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής- έρχεται νέο κύμα από Σάββατο μέχρι Δευτέρα - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 08:50
Νότιο Πήλιο: Μετρούν τις πληγές τους μετά τις πλημμύρες – Χωρίς πόσιμο νερό ο Πλατανιάς (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 12:37 | video
Μηλίνα: Στο ίδιο έργο θεατές τρία χρόνια μετά τον Daniel – Πλημμυρισμένα σπίτια και παραλία γεμάτη πέτρες και κορμούς (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 14:17
Κατάληψη στο 5ο ΓΕΛ Λάρισας – «Δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα» (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.10.2026 | 21:13
ΟΣΔΕ: Νέα παράταση προ των πυλών, αλλά οι επιδοτήσεις αργούν – Φόβοι για γενικευμένη αγρανάπαυση στον κάμπο (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2026 | 18:51
Νίκος Καντερές: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και κρύο – Πότε θα χτυπήσει (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 08:42
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 12:51
Δ. Ντογκούλης: -Εχουν οριστικοποιηθεί 200.000 αιτήσεις ΟΣΔΕ, χρειάζονται τουλάχιστο 36 εργάσιμες για την ολοκλήρωση






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed