ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Το Συκούριο αποκτά νέα πεζοπορική διαδρομή – Εγκαινιάστηκε το νέο μονοπάτι
Το νέο μονοπάτι αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση ήπιας ανάπτυξης


Με την παρουσία του Δημάρχου Τεμπών, κ. Γιώργου Μανώλη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Χρήστου Κρικώνη, Ζήση Γκανάτσιου και Γιώργου Νικολάου, του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Γκατζόγια, , του επιχειρηματία κ. Ελευθερίου Σαΐτη, του Προέδρου της Δ. Κ. Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή, του συμβούλου της Δ.Κ. Κρανιάς κ. Αποστόλου Μπουρουζίκα, του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Νταφούλη, καθώς και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου πεζοπορικού μονοπατιού στο Συκούριο.
Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας του χωριού, π. Γεώργιος, ευλογώντας τη νέα αυτή πρωτοβουλία που προσθέτει ένα ακόμη σημαντικό σημείο αναφοράς στην περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, προσφέρθηκαν εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους, σε ένα ευχάριστο κλίμα φιλοξενίας και συναναστροφής, που ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας.
Το νέο μονοπάτι αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση ήπιας ανάπτυξης, που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής Συκουρίου και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την πεζοπορία, την αναψυχή και την προσέλκυση επισκεπτών. Παράλληλα, ενισχύει την προσπάθεια του Δήμου Τεμπών να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινοτήτων, συνδέοντας το φυσικό περιβάλλον με την τοπική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, τόνισε:
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Συκούριο και για ολόκληρο τον Δήμο Τεμπών.
Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε ένα νέο πεζοπορικό μονοπάτι, ένα έργο που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση, αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής μας.
Για εμάς, στη Δημοτική Αρχή, η δημιουργία αυτού του μονοπατιού δεν αποτελεί απλώς την κατασκευή μιας διαδρομής. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία.
Πιστεύουμε στον τόπο μας και στις δυνατότητές του. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη δεν βρίσκεται μόνο στα μεγάλα έργα, αλλά και σε παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την ταυτότητα κάθε περιοχής, σέβονται το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.
Το σημερινό έργο εντάσσεται σε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία: να αξιοποιούμε όσα μας έχει χαρίσει η φύση, χωρίς να τα αλλοιώνουμε, και να δημιουργούμε υποδομές που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στον τόπο μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, καθώς και όσους εργάζονται για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.
Το μονοπάτι αυτό δεν ανήκει στη Δημοτική Αρχή. Ανήκει στους δημότες μας, στους νέους ανθρώπους, στις οικογένειες, στους πεζοπόρους και σε κάθε επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει την ομορφιά της περιοχή μας.
Στόχος μας είναι ο Δήμος Τεμπών να προχωρά μπροστά, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα κάθε χωριού, κάθε κοινότητας, κάθε γωνιάς του τόπου μας. Γιατί ανάπτυξη σημαίνει να δίνουμε ζωή και προοπτική σε ολόκληρο τον Δήμο, χωρίς να αφήνουμε κανέναν τόπο πίσω.
Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο ένα μονοπάτι. Ανοίγουμε έναν ακόμη δρόμο γνωριμίας με τον τόπο μας, έναν δρόμο προς τη φύση, την αναψυχή και την ήπια τουριστική ανάπτυξη.
Σας καλώ να το περπατήσουμε, να το αγαπήσουμε και κυρίως να το προστατεύσουμε, ώστε να παραμείνει ζωντανό και προσβάσιμο για τις επόμενες γενιές.
Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι το νέο μας μονοπάτι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή Συκουρίου και έναν ακόμη λόγο για να επισκέπτονται περισσότεροι άνθρωποι τον όμορφο Δήμο Τεμπών.
Καλορίζικο και καλοπερπάτητο!»
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 21:44
Φαλάνη: Ζητούν ταπείνωση του δρόμου δίπλα στο φράγμα της Γυρτώνης για να αποφύγουν πλημμύρες (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.10.2026 | 21:35
Αντίστροφη μέτρηση για δυναμικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες στη Θεσσαλία (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 21:12
Θαυμάσια εμφάνιση του ΑΣΚ, λύγισε στην 4η περίοδο από τον ΠΑΟ (78-64) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 21:03
Λευτέρης Πετρούνιας, ο αλύγιστος άρχοντας των κρίκων: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ! - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2026 | 19:41
Βόλος: Αστυνομικός σκύλος εντόπισε κρυμμένη κοκαΐνη σε σπίτι 30χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.10.2026 | 18:54
Σιδηρόδρομος: Παράταση ενός έτους στο έργο Λάρισα – Βόλος-– Στο 35% η πρόοδος των εργασιών - ΕΛΛΑΔΑ | 24.10.2026 | 18:49
Basketgate: Αποζημίωση στους μαθητές που αδικήθηκαν ζητά το Κολλέγιο Θεσσαλονίκης - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 18:34
Διπλό στην Καλαμαριά για τη Νίκη Βόλου
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 09:49
Θεσσαλία: Έρχονται δυνατές βροχές από Κυριακή μέχρι Τρίτη– Tακούδης: Χωρίς βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 16:21
Λάρισα: Νεκρός 64χρονος στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη - ΒΟΛΟΣ | 23.10.2026 | 08:29
Βαρύ πένθος στον Βόλο: «Εφυγε στα 53 του ο λογιστής Γιώργος Παπαρούνας-Το συγκλονιστικό αντίο της κλινικής «Ανάσα» - ΕΛΛΑΔΑ | 23.10.2026 | 11:34
Υπόθεση στημένων αγώνων στο μπάσκετ: Το «δώρο» με την αποβολή του Παναγιώτη Γιαννάκη σε αγώνα στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 09:42
Σε εξέλιξη δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στη Θεσσαλία: Έργα αποκατάστασης Λάρισα-Βόλος και Δομοκός-Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 16:28
Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας ο Παναγιώτης Γιαννάκης για τον στημένο αγώνα με ομάδα της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:52
Λάρισα: Αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση της οδού Νάξου στη Νεράιδα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 20:45
Ξεφεύγει η κατάσταση με τις απάτες στη Λάρισα: Τους τηλεφωνούν και τους λένε να βγάλουν τα χρυσαφικά στο μπαλκόνι!






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed