ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ασφαλτόστρωση στον κόμβο Φαρσάλων από την Κυριακή, εντός Νοεμβρίου έναρξη εργασιών στην Τ.Τσιόγκα
Τερζούδης για Παναγούλη: Πλήρης αποκατάσταση της οδού, χωρίς καμία επιβάρυνση για Δήμο και δημότες


Στους πιο έντονους ρυθμούς με τους οποίους εκτελούνται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κόμβου στην οδό Φαρσάλων, αλλά και τα επόμενα στάδια του έργου για τον Εσωτερικό Δακτύλιο της Λάρισας αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.Χρήστος Τερζούδης.
Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έδωσε τις αδρές γραμμές του χρονοδιαγράμματος των εργασιών που ακολουθούν, ανακοινώνοντας και την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της οδού Τάκη Τσιόγκα (πρ.Καλλιθέας), εντός του Νοεμβρίου -ένα σημαντικό κομμάτι των εργασιών για την ολοκλήρωση του Εσωτερικού Δακτυλίου.
Ο κ.Τερζούδης, αναφερόμενος στην οδό Παναγούλη και την εγκατάσταση οπτικών ινών, επανέλαβε κατηγορηματικά ότι στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνει πλήρης αποκατάσταση, με ασφαλτόστρωση σε όλο το πλάτος της οδού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο -και κατά συνέπεια για τους δημότες και χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα της αποκατάστασης, καθώς θα υπάρχει συνεχής επίβλεψη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

«Αναφορικά με την οδό Παναγούλη και για τις εργασίες που γίνονται εκεί από εταιρεία οπτικής ίνας, πρέπει να διευκρινίσουμε κατηγορηματικά ότι θα γίνει πλήρης αποκατάσταση, που σημαίνει δηλαδή ότι θα γίνει ασφαλτόστρωση σε όλο το πλάτος της οδού, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Λαρισαίων, και βέβαια χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα της εργασίας, αφού θα την επιβλέπει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Επειδή υπήρχαν κάποιες ανακοινώσεις της συμπολίτευσης σχετικά με το θέμα, αφήνοντας υπονοούμενα, οφείλω πάλι, για μία ακόμη φορά, να το τονίσω κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως επιβάρυνση για τον Δήμο Λαρισαίων.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες σημαντικές εξελίξεις στο έργο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου. Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, οπότε ο Δήμος Λαρισαίων είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης. Την Κυριακή, λοιπόν, που μας έρχεται, έχει προγραμματιστεί η ασφαλτόστρωση του κυκλικού κόμβου.
Οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην κατεύθυνση προς την 28ης κινούνται ομαλά, με γρήγορους και ικανοποιητικούς ρυθμούς. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις, όπως τα είδατε την προηγούμενη εβδομάδα. Κατεδαφίστηκε το πρώτο ακίνητο, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει κατεδάφιση και των υπόλοιπων ακινήτων.
Τέλος, για το ίδιο έργο, για το έργο δηλαδή της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου, πρέπει να πούμε ότι είμαστε σχεδόν έτοιμοι και από τον επόμενο μήνα, από τον μήνα Νοέμβριο, θα ξεκινήσει και η διαμόρφωση της οδού Τάκη Τσιόγκα, πρώην Καλλιθέας, που αυτό το έργο περιλαμβάνει βέβαια και τη διάνοιξη της Τάκη Τσιόγκα».
Ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια, κατεδαφίσεις
Με τις εργασίες για τη διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου να βρίσκονται στην τελική ευθεία -ήδη τελειώνει η τοποθέτηση του μοτίβου κυβόλιθου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προχωρά στις εργασίες ασφαλτόστρωσης που θα ξεκινήσουν -εκτός απροόπτου λόγω καιρικών συνθηκών- την ερχόμενη Κυριακή (18.10).
Παράλληλα, με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται και οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων, με κατεύθυνση προς την οδό 28ης Οκτωβρίου. Τέλος, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια και άλλων κατεδαφίσεων, στο “μέτωπο” επί της Ηρ. Πολυτεχνείου, στο τμήμα από Φαρσάλων μέχρι Καρδίτσης.
Εντός Νοεμβρίου η ανάπλαση της Τ.Τσιόγκα
Ένα πολύ σημαντικό τμήμα του έργου του Εσωτερικού Δακτυλίου, η ανάπλαση της οδού Τάκη Τσιόγκα (πρ.Καλλιθέας) αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου 2026, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου. Στο πλαίσιο των εργασιών που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνεται και η διάνοιξη της Τ.Τσιόγκα, μέχρι την οδό Λαγού -και τα προβλεπόμενα στάδια της πλήρους ανάπλασης της οδού.
Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό -και με την επιφύλαξη τυχόν επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών- μεθαύριο, Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου – Φαρσάλων – Παναγούλη.
Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν οι εργασίες απόξεσης (φρεζάρισμα) του παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ολική ασφαλτόστρωση.
Οι εργασίες θα εκτελούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στη δεύτερη λωρίδα εκ περιτροπής.
Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί έναν από τους κεντρικούς κόμβους της Λάρισας και υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση πεζών και οχημάτων. Από την πλευρά του αναδόχου του έργου θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας με τη χρήση της κατάλληλης σήμανσης για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και αν είναι δυνατόν να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές για τις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανωτέρω εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του δημοτικού έργου “Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας”, προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και τον Δήμο Λαρισαίων.
- ΒΟΛΟΣ | 16.10.2026 | 22:16
Παπαστεργίου από Βόλο: Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό (ΦΩTO) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.10.2026 | 21:12
Τσίπουρο: Μερικές (πικρές) αλήθειες για το τσίπουρο, το εθνικό μας ποτό - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 16.10.2026 | 21:05
Μητσοτάκης: «Δεν θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα λόγω εκλογών.Κρατάμε εφεδρείες για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον χειμώνα» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 20:40
«Όσο ΡΟΖ ελπίΖΩ» | Η Λάρισα φοράει ξανά ροζ και ενώνει τη φωνή της απέναντι στον καρκίνο του μαστού (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 20:33
Λάρισα: Πώς η ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς μπορεί να συμβάλει στη νομική πρακτική (ΦΩTO) - ΕΛΛΑΔΑ | 16.10.2026 | 20:29
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 59χρονης που βρέθηκε με λουρί στον λαιμό – Ποιος είναι ο δράστης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 19:59
Δήμος Λαρισαίων: Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων με τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στην Ελλάδα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.10.2026 | 19:10
Τρίκαλα: Θρήνος για 36χρονο που έφυγε ξαφνικά από την ζωή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.10.2026 | 13:42
Νέα ψυχρή εισβολή στη Θεσσαλία: Πότε επιστρέφουν οι βροχές και πού θα πέσουν χιόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 13:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο γαστρεντερολόγος Ανάργυρος Καπετανάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2026 | 13:14
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Απόστολος Ντάντης σε ηλικία 46 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 13:39
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΛ στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.10.2026 | 10:24
Τακούδης: Βροχές από το βράδυ και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.10.2026 | 13:57
Αναλυτικά η λίστα με τις πιστώσεις που έκανε το ΥΠΑΑΤ, μέχρι το βράδυ οι πληρωμές σε βιολογικά, νιτρικά, εξισωτική, κομφούζιο - ΕΛΛΑΔΑ | 15.10.2026 | 11:50
Καιρός: Πολικό ψύχος από τη Ρωσία σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - Εντυπωσιακή πρόγνωση του ECMWF - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2026 | 14:12
Περισσότεροι από 1.500 αθλητές του ταεκβοντό στη Λάρισα – Στη Νεάπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (ΦΩTO)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed