ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μαθήματα ΚΑΡΠΑ για όλους την Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας (ΦΩΤΟ +video)
Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει τους πολίτες στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στη χρήση απινιδωτή


Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει τους πολίτες στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στη χρήση απινιδωτή, από τις 10:00 έως τις 13:00.
Πώς μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής; Την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών θα έχουν οι πολίτες της Λάρισας την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στην Κεντρική πλατεία.
Από τις 10:00 έως τις 13:00, το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί ανοιχτή εκπαιδευτική δράση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς 2026. Διασώστες, νοσηλευτές και ιατροί θα παρουσιάσουν τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη σωστή χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).
Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και απινιδωτές, μαθαίνοντας πώς να αντιδρούν σε ένα περιστατικό καρδιακής ανακοπής.
Η έγκαιρη εφαρμογή ΚΑΡΠΑ και η γρήγορη χρήση απινιδωτή μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την αναγνώριση επειγόντων περιστατικών και τον ρόλο του ΕΚΑΒ στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας.
Δείτε εικόνες και βίντεο:

Η δράση στη Λάρισα εντάσσεται στις πανελλαδικές εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου, με κεντρικό μήνυμα: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή».
«Ό κάθε πολίτης αν εκπαιδευτεί, μπορεί να σώσει με τα χέρια του μια ζωή». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας μέσω του προέδρου του Γιάννη Γούλα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδίας.
Ο κ. Γούλας καλεί τους πολίτες στην κεντρική πλατεία Λάρισας να ενημερωθούν, να παρακολουθήσουν πως γίνεται η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στην κεντρική πλατεία Λάρισας από προσωπικό του ΕΚΑΒ και να δοκιμάσουν οι ίδιοι στα προπλάσματα που έχουν τοποθετηθεί.





- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.10.2026 | 21:12
Τσίπουρο: Μερικές (πικρές) αλήθειες για το τσίπουρο, το εθνικό μας ποτό - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 16.10.2026 | 21:05
Μητσοτάκης: «Δεν θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα λόγω εκλογών.Κρατάμε εφεδρείες για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον χειμώνα» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 20:40
«Όσο ΡΟΖ ελπίΖΩ» | Η Λάρισα φοράει ξανά ροζ και ενώνει τη φωνή της απέναντι στον καρκίνο του μαστού (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 20:33
Λάρισα: Πώς η ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς μπορεί να συμβάλει στη νομική πρακτική (ΦΩTO) - ΕΛΛΑΔΑ | 16.10.2026 | 20:29
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 59χρονης που βρέθηκε με λουρί στον λαιμό – Ποιος είναι ο δράστης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 19:59
Δήμος Λαρισαίων: Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων με τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στην Ελλάδα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.10.2026 | 19:10
Τρίκαλα: Θρήνος για 36χρονο που έφυγε ξαφνικά από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 18:56
Λάρισα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο ιερέας που κατηγορείται για revenge porn-αναβλήθηκε η δίκη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.10.2026 | 13:42
Νέα ψυχρή εισβολή στη Θεσσαλία: Πότε επιστρέφουν οι βροχές και πού θα πέσουν χιόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 13:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο γαστρεντερολόγος Ανάργυρος Καπετανάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2026 | 13:14
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Απόστολος Ντάντης σε ηλικία 46 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2026 | 13:39
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΛ στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.10.2026 | 13:57
Αναλυτικά η λίστα με τις πιστώσεις που έκανε το ΥΠΑΑΤ, μέχρι το βράδυ οι πληρωμές σε βιολογικά, νιτρικά, εξισωτική, κομφούζιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.10.2026 | 10:24
Τακούδης: Βροχές από το βράδυ και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 15.10.2026 | 11:50
Καιρός: Πολικό ψύχος από τη Ρωσία σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - Εντυπωσιακή πρόγνωση του ECMWF - ΛΑΡΙΣΑ | 15.10.2026 | 14:12
Περισσότεροι από 1.500 αθλητές του ταεκβοντό στη Λάρισα – Στη Νεάπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (ΦΩTO)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed