ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Η ψυχική υγεία βγαίνει στην πλατεία της Λάρισας – Η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. στέλνει μήνυμα αποδοχής και ευαισθητοποίησης (ΦΩΤΟ)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.


Με περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της ψυχικής υγείας και της δύναμης των προσωπικών βιωμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Στην καρδιά της Λάρισας μεταφέρεται η συζήτηση για την ψυχική υγεία, με τη Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. να στήνει σήμερα, Παρασκευή, περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.
Από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου, η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία, επιχειρώντας να φέρει την ενημέρωση και τον ανοιχτό διάλογο για την ψυχική υγεία πιο κοντά στους πολίτες. Μέσα από την παρουσία της στον δημόσιο χώρο, επιδιώκει να αναδείξει τη σημασία της ενημέρωσης, της αποδοχής και της ουσιαστικής επικοινωνίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα στερεότυπα και το κοινωνικό στίγμα που εξακολουθούν να συνοδεύουν τις δυσκολίες ψυχικής υγείας.
Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, «Βιωμένες εμπειρίες που ακούγονται, πραγματικές φωνές, πραγματική αλλαγή», αναδεικνύει την ανάγκη να ακούγονται οι άνθρωποι που έχουν προσωπική εμπειρία από ζητήματα ψυχικής υγείας. Οι ιστορίες τους δεν αποτελούν απλώς προσωπικές αφηγήσεις, αλλά μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών τους και στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με περισσότερη ενσυναίσθηση και λιγότερες προκαταλήψεις.

Η ψυχική υγεία αφορά όλους μας
Γιατί η ψυχική υγεία δεν αφορά «κάποιους άλλους». Αφορά τον άνθρωπο που σήμερα χαμογελά και αύριο μπορεί να δυσκολεύεται, τον γονιό που αγωνιά για το παιδί του, τον εργαζόμενο που αισθάνεται ότι δεν αντέχει άλλο, τον ηλικιωμένο που βιώνει τη μοναξιά, αλλά και τον νέο που αναζητά κάποιον να τον ακούσει.
Οι δυσκολίες της ψυχικής υγείας μπορούν να αγγίξουν κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από την ηλικία, την κοινωνική θέση ή τις συνθήκες της ζωής του. Γι’ αυτό και η ενημέρωση, η έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος κατανόησης και υποστήριξης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μια κοινωνία που δεν αφήνει κανέναν μόνο απέναντι στις δυσκολίες του.
Η παρουσία της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. στην πλατεία Ταχυδρομείου αποτελεί μια αφορμή για τους πολίτες να ενημερωθούν, να προσεγγίσουν το ζήτημα χωρίς φόβο και προκαταλήψεις και να αντιληφθούν ότι η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής υγείας και ευημερίας.

Η κορύφωση των δράσεων στο Δημοτικό Ωδείο
Η εβδομάδα δράσεων θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., ολοκληρώνοντας τον κύκλο των φετινών πρωτοβουλιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Το μήνυμα είναι σαφές: η ψυχική υγεία χρειάζεται χώρο, ενημέρωση, διάλογο και, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να ακούσουν. Γιατί πίσω από κάθε βίωμα υπάρχει μια πραγματική φωνή και πίσω από κάθε φωνή η ανάγκη για κατανόηση, σεβασμό και ουσιαστική αλλαγή.


- ΕΛΛΑΔΑ | 09.10.2026 | 14:54
Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός βρέθηκε ο Ισραηλινός που αναζητούνταν από τον Σεπτέμβριο - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 14:23
Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε 47χρονος για τον σάκο με τα 4,5 κιλά κάνναβης - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 13:23
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Ιωάννης Χατζηνίκος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.10.2026 | 13:03
Καιρός - Μαρουσάκης: Χειμερινή… ανατροπή μετά τις υψηλές θερμοκρασίες – Έρχονται τα πρώτα χιόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 12:53
Ξαφνική διακοπή ρεύματος σε συνοικία της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 12:30
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανανεώνει τον στόλο της με πέντε νέα υπηρεσιακά οχήματα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 12:24
Η ψυχική υγεία βγαίνει στην πλατεία της Λάρισας – Η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. στέλνει μήνυμα αποδοχής και ευαισθητοποίησης (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.10.2026 | 12:14
Θεσσαλία: Οι εκκρεμότητες σε οδικούς άξονες, ύδρευση Ανατολικής Καρδίτσας και εργαζομένων στην καθαριότητα στο περιφερειακό
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.10.2026 | 19:33
Τακούδης: «Αλλάζει ο καιρός στη Θεσσαλία: Βροχές από το Σαββατοκύριακο – Η δύσκολη Τετάρτη και Πέμπτη» (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.10.2026 | 18:11
Δοντάς: «Φέτος είναι η χρονιά να χαμογελάσουν οι βαμβακοπαραγωγοί» – Βλέπει νέα άνοδο στις τιμές (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.10.2026 | 09:50
ΟΣΔΕ 2026: Αίτημα για παράταση μετά τις 16-10 και απαλλαγή ποινών στα ΚΑΕΚ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.10.2026 | 11:59
«Τέλος η ταλαιπωρία για Φαρσαλινούς και Βολιώτες: Άνοιξε η νέα γέφυρα στην Αμπελιά μετά από 3 χρόνια». - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.10.2026 | 09:15
Έρχεται αλλαγή του καιρού στη Θεσσαλία – Πότε αυξάνεται η πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.10.2026 | 11:13
«Βαμβάκι: Γεμάτα τα χωράφια, άδειες οι τσέπες στον θεσσαλικό κάμπο – Οι εξαιρετικές αποδόσεις δεν φέρνουν κέρδος». - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.10.2026 | 16:40
«Σε ομηρία» 57 εργαζόμενες στην καθαριότητα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.10.2026 | 09:00
Στα 160 ευρώ φέτος η σούμα των πριμ σε βαμβάκι, «πόνεσε» η ακύρωση του άνθρακα




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed