ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Δήμος Βόλου: Επαφές στη Νάπολη για τουριστικά πακέτα και επισκέπτες εκτός θερινής περιόδου
Επαγγελματικές επαφές με εκπροσώπους της ιταλικής τουριστικής αγοράς

Επαγγελματικές επαφές με εκπροσώπους της ιταλικής τουριστικής αγοράς πραγματοποίησε στη Νάπολη ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας στη διεθνή δράση «Choose Greece – B2B». Στόχος ήταν η ένταξη του Βόλου και του Πηλίου σε ταξιδιωτικά πακέτα, η ανάπτυξη συνεργασιών με τουριστικά γραφεία και η προσέλκυση επισκεπτών πέρα από τη θερινή περίοδο. Ήταν η δεύτερη αντίστοιχη δράση μέσα σε μία εβδομάδα. Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο Δήμος είχε φιλοξενήσει έξι τουριστικούς πράκτορες από τη Σερβία, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Στις επαφές στη Νάπολη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μελπομένη Λαζάρου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Απόστολος Οντόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Παρούσα ήταν επίσης τοπική επιχείρηση διαχείρισης προορισμού, ενισχύοντας την εκπροσώπηση των επιχειρήσεων της περιοχής.
Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Νάπολης. Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των Τουριστικών Οργανισμών Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας.
Σύμφωνα με τον Δήμο Βόλου, οι προκαθορισμένες συναντήσεις με διοργανωτές ταξιδιών, τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες της ιταλικής αγοράς εντάσσονται στον σχεδιασμό για άμεση επαγγελματική δικτύωση. Επιδίωξη είναι το ενδιαφέρον για τον προορισμό να οδηγήσει σε συνεργασίες και πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων σε νέα δίκτυα πωλήσεων.
Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στους επαγγελματίες που διαμορφώνουν οργανωμένα ταξίδια και μπορούν να εντάξουν την περιοχή στις προτάσεις τους προς Ιταλούς ταξιδιώτες.

Διακοπές και σύντομες αποδράσεις εκτός καλοκαιριού
Η παρουσίαση του προορισμού στηρίχθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά τον συνδυασμό θάλασσας και βουνού, με δραστηριότητες στη φύση, γαστρονομία και πολιτισμό. Ο δεύτερος αφορά το «Volos City Break», δηλαδή τις σύντομες αποδράσεις στον Βόλο, με δυνατότητα συνδυασμού της παραμονής στην πόλη με επισκέψεις στο Πήλιο.
Για το συγκεκριμένο προϊόν, ο Δήμος στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Η κοινή συμμετοχή των φορέων έδωσε στους Ιταλούς επαγγελματίες τη δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας.
Στο πλαίσιο των επαφών εξετάστηκαν οι δυνατότητες πρόσβασης μέσω της Δυτικής Ελλάδας και η αξιοποίηση αεροπορικών συνδέσεων της Ιταλίας με τη Θεσσαλονίκη και τη Σκιάθο. Διερευνήθηκε επίσης η συνδυαστική χρήση υφιστάμενων συνδέσεων με τη Νάπολη.
Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάπτυξη προγραμμάτων σχολικών εκδρομών προς τον Βόλο, μέσα από επαφή με εκπρόσωπο μεγάλης εταιρείας μεταφορών και τουρισμού. Πρόκειται για δυνατότητα που βρίσκεται υπό διερεύνηση, χωρίς να ανακοινώνεται συγκεκριμένη συμφωνία.
Επαφές με τον Δήμο Νάπολης
Η Μελπομένη Λαζάρου και ο Απόστολος Οντόπουλος πραγματοποίησαν επαφές για περαιτέρω δικτύωση με τον Δήμο Νάπολης. Στη διαδικασία συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Demetrio Paipais, ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο και δραστηριοποιείται σε θέματα τουρισμού και αυτοδιοίκησης.
Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο πόλεων και η αξιοποίηση των επαφών για τουριστικές συνεργασίες. Ο Δήμος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αγορά της Καμπανίας, λόγω της παρουσίας τουριστικών γραφείων και διοργανωτών ταξιδιών που δραστηριοποιούνται στον εξερχόμενο τουρισμό.
Επόμενος σταθμός της παρουσίας του προορισμού στην Ιταλία είναι η διεθνής επαγγελματική έκθεση τουρισμού «TTG Rimini 2026», όπου προβλέπεται συνέχεια των επαφών με τουριστικούς πράκτορες της χώρας.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 17:28
Βελίκα: Πολεοδομικό σχέδιο με… λογαριασμό που «καίει» τους ιδιοκτήτες - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 17:22
Νέα Ιωνία: Άγρια επίθεση σε γυναίκα οδηγό ταξί – Επιβάτης τη δάγκωσε και της έκοψε το αυτί - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 17:19
Πανικός στη Λάρισα: «Μαϊμού» αστυνομικοί και ΔΕΔΔΗΕ άρπαζαν λεφτά – Καταδίωξη στους δρόμους και δύο συλλήψεις - ΔΙΕΘΝΗ | 04.10.2026 | 16:48
Σε αναβρασμό η Γαλλία: Στους δρόμους ξανά οι μαθητές σε όλη τη χώρα – 5.000 προσαγωγές και 500 τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 16:23
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις στο προανθικό στάδιο για τα κεράσια της Αγιάς- δεν περιλαμβάνονται τα μήλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.10.2026 | 15:23
Συνάντηση Σχοινά με γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων – Αξιοποίηση επιστημονικού δυναμικού για αντιμετώπιση επιζωοτιών - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 15:20
Διημερίδα για τη μουσικολογία με Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.10.2026 | 15:12
Φωτιά σε δάσος στο Καταφύλλι Αργιθέας, επιχειρεί και ελικόπτερο (ΦΩΤΟ)
- ΕΛΛΑΔΑ | 03.10.2026 | 15:15
Καιρός: Έρχεται ακραία θερμική έξαρση από το ECMWF - Φέρνει 32άρια ο υποτροπικός αεροχείμαρρος - ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 11:52
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 51χρονη - ΛΑΡΙΣΑ | 03.10.2026 | 10:36
Ο νομικός κόσμος της Λάρισας τίμησε τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.10.2026 | 15:30
Καλαμπόκι: Το «χαρτί» που φέτος δίνει μεγαλύτερο εισόδημα από το βαμβάκι στον θεσσαλικό κάμπο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.10.2026 | 09:50
«Βουτιά» στην τιμή του σύσπορου προβληματίζει τους βαμβακοπαραγωγούς - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.10.2026 | 20:41
Τεράστια νίκη ο ΑΣ Καρδίτσας επί του φιλόδοξου Άρη με 74-68 στην πρεμιέρα της GBL(video) - ΒΟΛΟΣ | 03.10.2026 | 13:02
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Βόλο μέσα στον Οκτώβριο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.10.2026 | 08:54
Αλλαγή πλάνου για τις αγροτικές πληρωμές, μόνο τα υπόλοιπα 2025 φαίνεται να πιστωθούν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed