ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ενισχύεται ο ενεργειακός ρόλος της Θεσσαλίας
Επένδυση 73,94 εκατ. ευρώ του ΔΕΣΦΑ

Στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στην Αμπελιά Φαρσάλων βρέθηκαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπούτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Γρηγόρης Γκουντόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψης και ενημέρωσης για τη λειτουργία και τη στρατηγική σημασία των ενεργειακών υποδομών της περιοχής.
Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας υποδέχθηκαν ο υπεύθυνος εργοταξίου του ΔΕΣΦΑ κ. Απόστολος Καπράνας, ο μηχανικός επίβλεψης κ. Ιωάννης Πάσχος και ο επιθεωρητής ποιότητας κ. Χρήστος Νικολάου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις εγκαταστάσεις, τη λειτουργία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΣΦΑ, καθώς και για τον νέο Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου, μία από τις σημαντικότερες ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία.
Πρόκειται για επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 73,94 εκατ. ευρώ, η οποία ενισχύει τη λειτουργική ευελιξία και τη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των ροών και των πιέσεων του δικτύου.
Ιδιαίτερη έμφαση κατά την ενημέρωση δόθηκε στη στρατηγική σημασία της υποδομής για την ασφάλεια και την επάρκεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, καθώς και στη συμβολή της στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και στη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου προς τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπαρμπούτης και ο κ. Γκουντόπουλος ξεναγήθηκαν στους χώρους ελέγχου και στις μονάδες συμπίεσης, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για τα συστήματα ασφαλείας, την τεχνολογική υποδομή και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην οικονομική συμβολή της επένδυσης στην τοπική κοινωνία, τόσο κατά την περίοδο κατασκευής της, κατά την οποία απασχολήθηκαν περίπου 180 εργαζόμενοι, όσο και μέσω της δημιουργίας ενός σημαντικού οικονομικού και αναπτυξιακού αποτυπώματος στην περιοχή.
Η επένδυση στην Αμπελιά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της χώρας.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.10.2026 | 10:03
«Αφηγήσεις μέσα κι έξω από τον χάρτη» στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:57
Επετειακές εκδηλώσεις «Ελευθέρια Δαμασίου 2026» - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:55
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:52
Mε ανοιχτά χαρτιά η δημοτική Αρχή Μαμάκου για Τελωνείο, Σιδηροδρομικό Σταθμό και οικόπεδο πρ.ΙΚΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:40
Στη Λάρισα βρίσκεται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων- ποιά είναι τι μήκος έχει - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:32
«Φύλλο και φτερό» κάνει ο ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά κέντρα που σχετίζονται με την κλινική της Θεσσαλονίκης – Δύο κλινικές στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 09:13
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός – Η εβδομάδα φέρνει αρκετή ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.10.2026 | 22:29
Τρίκαλα: Απεγκλωβίστηκε 50χρονος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς από κλαδιά δένδρου σε δύσβατο σημείο
- ΕΛΛΑΔΑ | 03.10.2026 | 15:15
Καιρός: Έρχεται ακραία θερμική έξαρση από το ECMWF - Φέρνει 32άρια ο υποτροπικός αεροχείμαρρος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.10.2026 | 15:30
Καλαμπόκι: Το «χαρτί» που φέτος δίνει μεγαλύτερο εισόδημα από το βαμβάκι στον θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.10.2026 | 10:36
Ο νομικός κόσμος της Λάρισας τίμησε τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.10.2026 | 09:50
«Βουτιά» στην τιμή του σύσπορου προβληματίζει τους βαμβακοπαραγωγούς - ΒΟΛΟΣ | 03.10.2026 | 13:02
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Βόλο μέσα στον Οκτώβριο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.10.2026 | 08:54
Αλλαγή πλάνου για τις αγροτικές πληρωμές, μόνο τα υπόλοιπα 2025 φαίνεται να πιστωθούν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.10.2026 | 20:41
Τεράστια νίκη ο ΑΣ Καρδίτσας επί του φιλόδοξου Άρη με 74-68 στην πρεμιέρα της GBL(video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.10.2026 | 15:49
Μαμάκος στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας»: «Να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται, χωρίς να χάσουμε την ταυτότητα της Λάρισας» (video)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed