ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: «Πιστεύουμε στην αθωότητά του – Γενναία η στάση του»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την παραπομπή του πρώην υφυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την παραπομπή του πρώην υφυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών – «Οι δικαστές θα κρίνουν και όχι εμείς»
Σαφή θέση για τη δικαστική εξέλιξη που αφορά τον Χρήστο Τριαντόπουλο πήρε η κυβέρνηση, μετά την παραπομπή του πρώην υφυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή της για την αθωότητα του Χρήστου Τριαντόπουλου.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη στάση που τήρησε ο πρώην υφυπουργός, ο κ. Μαρινάκης τη χαρακτήρισε «γενναία», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε ζητήσει να προχωρήσει η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη και να κριθεί από τον φυσικό του δικαστή.
«Πριν και πάνω απ’ όλα να πούμε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που σέβονται αλά καρτ τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ήθελε να κριθεί από τον φυσικό του δικαστή»
Ο Παύλος Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή του Χρήστου Τριαντόπουλου να ζητήσει την κρίση της Δικαιοσύνης για την υπόθεσή του.
«Ήθελε ο ίδιος να κριθεί από τον φυσικό του δικαστή. Είναι μια γενναία στάση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του βουλεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι απέχει από την εικόνα που, κατά την κυβέρνηση, είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει το προηγούμενο διάστημα η αντιπολίτευση σχετικά με την υπόθεση.
Ο κ. Μαρινάκης άφησε επίσης αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά τις δικαστικές αποφάσεις ανάλογα με την πολιτική συγκυρία.
«Πιστεύουμε στην αθωότητά του»
Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο τεκμήριο αθωότητας του πρώην υφυπουργού.
Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θεωρεί αθώο τον Χρήστο Τριαντόπουλο, σημειώνοντας ωστόσο ότι η τελική κρίση δεν ανήκει στην εκτελεστική εξουσία αλλά αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη.
«Εμείς πιστεύουμε στην αθωότητα του κ. Τριαντόπουλου. Εμείς δεν θα τον αθωώσουμε ούτε θα τον δικάσουμε. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πλέον τον λόγο έχουν οι δικαστικές αρχές: «Οι δικαστές θα κρίνουν και όχι εμείς».
Η παραπομπή αποτελεί το επόμενο στάδιο της δικαστικής διαδικασίας και δεν συνιστά καταδικαστική απόφαση, με την υπόθεση να αναμένεται πλέον να κριθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 23:46
Πολύτιμη λευκή ισοπαλία για την Ελλάδα με τη Γερμανία στην Τούμπα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 22:49
Κραυγή αγωνίας για το φράγμα Γυρτώνης: «Καθαρίστε το πριν είναι αργά!» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.10.2026 | 22:42
Ποιο «Macedonian culture»; Ερώτηση Μανιάτη-Αρναούτογλου για το ατόπημα της Ούρσουλαν φον ντερ Λάιεν - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 20:46
Τραγωδία στα Άγραφα: Νεκρός 50χρονος κυνηγός μετά από ξαφνική αδιαθεσία - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 20:31
Νέα τροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη - Βρέθηκε προποφόλη στις τοξικολογικές - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.10.2026 | 20:22
Υπογράφηκε η σύμβαση για τον «Καθαρισμό ποταμού Σοφαδίτη από συμβολή Οργοζίνου έως Σοφάδες» - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 19:55
Στα 22 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει καλαμπόκι ο Συνεταιρισμός Ενιπέας Φαρσάλων-Θετικές οι πρώτες εκτιμήσεις για την παραγωγή - ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 19:46
Σκιάθος: Δύο άτομα κατέληξαν στη θάλασσα από τα καυσαέρια αεροσκάφους [βίντεο]
- ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 11:52
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 51χρονη - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 17:19
Πανικός στη Λάρισα: «Μαϊμού» αστυνομικοί και ΔΕΔΔΗΕ άρπαζαν λεφτά – Καταδίωξη στους δρόμους και δύο συλλήψεις - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:40
Στη Λάρισα βρίσκεται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων- ποιά είναι τι μήκος έχει - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.10.2026 | 11:55
Η ρίγανη αλλάζει τη Θεσσαλία – Γιατί όλο και περισσότεροι αγρότες στρέφονται στη νέα καλλιέργεια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 10:42
Νέα ΚΑΠ: Ποιος θα θεωρείται «γεωργός» και ποια στρέμματα θα πληρώνονται - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 16:23
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις στο προανθικό στάδιο για τα κεράσια της Αγιάς- δεν περιλαμβάνονται τα μήλα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:55
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 11:09
Ένας πρώην κι ένας νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα του ΑΣ Καρδίτσας με τον Άρη (ΦΩΤΟ)



















![Σκιάθος: Δύο άτομα κατέληξαν στη θάλασσα από τα καυσαέρια αεροσκάφους [βίντεο]](include/docs/00500194687_1_ae.jpg)
















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed