ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η Θεσσαλία «θωρακίζεται» με την άσκηση «Αντίοχος–26» – Στο επίκεντρο η επιχειρησιακή ετοιμότητα
Επίδειξη χρήσης πυροσβεστικών μέσων στις 30 Σεπτεμβρίου

Η συνεργασία, ο συντονισμός και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων βρέθηκαν στο επίκεντρο της έναρξης των εργασιών της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΝΤΙΟΧΟΣ–26», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η άσκηση διεξάγεται από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2026, στο πλαίσιο της Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.–Π.Σ.Ε.Α.), με τη συμμετοχή φορέων του Στρατιωτικού και Πολιτικού Τομέα και όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας. Στόχος είναι ο έλεγχος της επιχειρησιακής σχεδίασης και η εξάσκηση των εμπλεκόμενων φορέων στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Φορέας χειρισμού της άσκησης είναι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Την έναρξη των εργασιών έκανε η Προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ – ΠΣΕΑ) κ. Τσακνάκη, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε το ένστολο προσωπικό που συνεργάστηκε για τον έλεγχο των καταφυγίων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σύμπραξης και του συντονισμού.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Μ. Γαλλιού, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας τη σημασία της για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την υψηλού επιπέδου συνεργασία μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας, των στρατιωτικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας. Κοινός στόχος είναι να εδραιωθεί και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλίας. Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα έχει θέσει στο επίκεντρο την προετοιμασία, την πρόληψη, την έγκαιρη προειδοποίηση, την άμεση επέμβαση και την αποκατάσταση. Και αποκατάσταση για εμάς δεν είναι μόνο οι υποδομές, αλλά και η εμπέδωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας. Κομβικός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ρόλος της σύμπραξης όλων ».
Στον δικό του χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Ισότητας και Πολιτισμού κ. Βασίλης Σίμος, αναφέρθηκε στη σημασία της γνώσης ως εργαλείου πρόληψης και αυτοπροστασίας, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να προστατεύσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους οικείους του.
Η προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ελεάννα Πορίχη στάθηκε στο γεγονός ότι η δημιουργία μιας κοινής αντίληψης εθνικής ετοιμότητας. είναι αναγκαία.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι Δήμων της Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής, των Αστυνομικών Διευθύνσεων, των Εφορειών Αρχαιοτήτων, στελέχη της Περιφέρειας και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.
Επίδειξη χρήσης πυροσβεστικών μέσων στις 30 Σεπτεμβρίου
Στο πλαίσιο της άσκησης, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ., στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους & Θεοφράστου) θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επίδειξη χρήσης πυροσβεστικών μέσων. Το θεωρητικό μέρος θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ το πρακτικό κομμάτι χρήσης του εξοπλισμού θα συνεχιστεί στον αύλειο χώρο.
Πρόκειται για μια χρήσιμη πρακτική, τόσο για τις υπηρεσίες όσο και για τους πολίτες, καθώς η γνώση της σωστής χρήσης των πυροσβεστικών μέσων ενισχύει την πρόληψη και την έγκαιρη αντίδραση.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 27.09.2026 | 12:15
Φέτα: Νέες ανατιμήσεις έως 9% από την 1η Οκτωβρίου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.09.2026 | 12:07
Πέρασαν στις Πανελλαδικές, κόπηκαν στα ενοίκια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.09.2026 | 11:57
Βαμβάκι: Καλά νέα από τα χωράφια, παρά τις βροχές, κακός «οιωνός» από την αγορά – Από τα 54 στα 49,5 λεπτά - ΕΛΛΑΔΑ | 27.09.2026 | 11:02
Αλλαγή ώρας: Πότε θα πάμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα πίσω - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.09.2026 | 10:54
Αναβαθμίζονται 11 οικισμοί του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με έργα 2,34 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 27.09.2026 | 10:46
Data Centers: Ρευμα οσο μια πολη Η τεράστια κατανάλωση ενέργειας - ΒΟΛΟΣ | 27.09.2026 | 10:42
Προβλήματα σε Σκιάθο και Εύβοια από τις βροχοπτώσεις – Κατολισθήσεις, απεγκλωβισμός ατόμων από ΙΧ και πλημμυρισμένοι δρόμοι - ΛΑΡΙΣΑ | 27.09.2026 | 10:37
Δύο συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό στο Δαμάσι Τυρνάβου – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 09:36
Πάμε για εξόφληση βασικής ενίσχυσης για όλους τους αγρότες μέσα στον Δεκέμβριο - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 18:20
Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή γνωστός οδοντίατρος - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 12:53
Θρήνος στον Βόλο – Νεκρός 58χρονος τραπεζικός υπάλληλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 10:06
Πρόβειο γάλα: Έσπασε τα 2 ευρώ – Η αγορά θυμίζει χρηματιστήριο και κανείς δεν λέει πού σταματά - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 09:04
Σκέπασε τον ουρανό του Βόλου η φωτιά σε μάντρα ελαστικών στην Αγία Παρασκευή- μήνυση Μπέου στον ιδιοκτήτη - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 09:24
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 26.09.2026 | 10:03
Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον φετινό χειμώνα: Η μέρα του Δεκεμβρίου που αλλάζουν όλα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 12:08
Ζήσης Στυλιανός: Τριετές πλάνο για ΑΕΛ με έμφαση σε Θεσσαλούς ποδοσφαιριστές και υγεία στα οικονομικά






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed