ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
SOS από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς τους Δήμους: «Δώστε επίδομα στέγασης και καταλύματα στους εκπαιδευτικούς»
«Άμεση κάλυψη όλων των κενών και υγειονομική κάλυψη στα σχολεία»

Σειρά παρεμβάσεων για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας πραγματοποιεί η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας, δίνοντας προτεραιότητα στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών, στην ανάγκη κάλυψης όλων των οργανικών και λειτουργικών κενών στα σχολεία, αλλά και στη σημασία της επιστροφής στα θρανία μέσω της διά βίου εκπαίδευσης.
SOS από την ΕΛΜΕ προς τους Δήμους: «Δώστε επίδομα στέγασης και καταλύματα στους εκπαιδευτικούς»
Με επιστολή που απέστειλε προς τους Δήμους της Μαγνησίας, η ΕΛΜΕ περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης και στέγασης. Ο εισαγωγικός μισθός ενός νεοδιόριστου ανέρχεται σε περίπου 820 ευρώ και ενός αναπληρωτή στα 940 ευρώ, ποσά που δεν επαρκούν -όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ – για να καλύψουν τη διαμονή, τη σίτιση, τις μετακινήσεις και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Προσθέτει δε, ότι αυτό το οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί κάθε χρόνο εκατοντάδες εκπαιδευτικούς σε παραιτήσεις, με άμεσο αντίκτυπο στη μορφωτική διαδικασία.
Η ΕΛΜΕ υπενθυμίζει στους Δήμους ότι βάσει του άρθρου 529 του νόμου 5314/2026, έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν επίδομα διαβίωσης όχι μόνο στους αναπληρωτές, αλλά και στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς (έως 5 έτη).
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια:
Να λάβουν αποφάσεις για την χορήγηση επιδόματος διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους για το τρέχον σχολικό έτος.
Να εξετάσουν άμεσες λύσεις στεγαστικής κάλυψης (ειδικά στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές).
Να λάβουν μέτρα για την παραχώρηση δημοτικών κτιρίων, ξενοδοχείων ή άλλων καταλυμάτων σε μόνιμη βάση για τη διαμονή των εκπαιδευτικών.
«Άμεση κάλυψη όλων των κενών και υγειονομική κάλυψη στα σχολεία»
Παράλληλα, με άλλη παρέμβασή της, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητά την άμεση πλήρωση όλων των εκπαιδευτικών κενών με την πρόσληψη αναπληρωτών. Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη για διαρκή υγειονομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όλες τις σχολικές μονάδες από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην παρουσία σχολικών νοσηλευτών, οι οποίοι —όπως τονίζεται— είναι απαραίτητοι όχι μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μαθητών, αλλά σε κάθε σχολική μονάδα και ιδιαίτερα στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, για την αντιμετώπιση έκτακτων και χρόνιων προβλημάτων υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Πρόσκληση για επιστροφή στα θρανία και Διά Βίου Εκπαίδευση
Τέλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα σε όσους εγκατέλειψαν το σχολείο στο παρελθόν να εγγραφούν εκ νέου και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Παράλληλα, ενθαρρύνει αποφοίτους και εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις δομές της Διά Βίου Εκπαίδευσης και τα εσπερινά σχολεία, σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση είναι προσβάσιμη σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία ή επαγγελματική κατάσταση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κοινωνική ένταξη, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα.
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 27.09.2026 | 00:20
Άννα Βίσση: Aποθέωση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ από δεκάδες χιλιάδες θεατές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 26.09.2026 | 23:05
Δέσποινα Τομαζάνη: Πέθανε η ηθοποιός της “Γλυκιάς Συμμορίας” – Μια ζωή από τη Χίο ως τη Στοκχόλμη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 22:38
Κουρέτας: Μέτωπο για τη Θεσσαλία απέναντι στο κεντρικό κράτος - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 20:40
Καταρρακτώδης βροχόπτωση στη Σκιάθο, 130 χιλιοστά νερού σε μία ώρα, δείτε βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 20:36
Λιακούλη στη Βουλή: «SOS για το κρασί- ΠΟΠ Ραψάνης! Άμεση στήριξη στους αμπελουργούς» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.09.2026 | 19:23
Προσαρμογή και ανθεκτικότητα των πόλεων στη Θεσσαλία απέναντι στον πλημμυρικό κίνδυνο - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 19:18
37χρονος μεθυσμένος οδηγός ΙΧ συνελήφθη στον Βόλο μετά από τροχαίο με δικυκλιστή και εγκατάλειψη του τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 19:10
Η Γιώτα Νέγκα στο 23ο Φεστιβάλ Μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 09:36
Πάμε για εξόφληση βασικής ενίσχυσης για όλους τους αγρότες μέσα στον Δεκέμβριο - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 12:53
Θρήνος στον Βόλο – Νεκρός 58χρονος τραπεζικός υπάλληλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 10:06
Πρόβειο γάλα: Έσπασε τα 2 ευρώ – Η αγορά θυμίζει χρηματιστήριο και κανείς δεν λέει πού σταματά - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 09:04
Σκέπασε τον ουρανό του Βόλου η φωτιά σε μάντρα ελαστικών στην Αγία Παρασκευή- μήνυση Μπέου στον ιδιοκτήτη - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 09:24
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 26.09.2026 | 10:03
Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον φετινό χειμώνα: Η μέρα του Δεκεμβρίου που αλλάζουν όλα - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 18:20
Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή γνωστός οδοντίατρος - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 12:08
Ζήσης Στυλιανός: Τριετές πλάνο για ΑΕΛ με έμφαση σε Θεσσαλούς ποδοσφαιριστές και υγεία στα οικονομικά






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed