ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: «Πορτοκαλί» προειδοποίηση – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, από την ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες ώρες της Τρίτης (22-09-2026) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-09-2026) στην ευρύτερη περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Την Τρίτη (22-09-2023)
α. Στην Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας, κυρίως θαλάσσια – παράκτια) από τις πρώτες ώρες.
β. Στις Σποράδες και τη Χαλκιδική από τις πρώτες ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Στην Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια) από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
Την Τετάρτη (23-09-2026)
α. Στην Θεσσαλία (ν. Μαγνησία, κυρίως θαλάσσια – παράκτια) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ψυχρό διπλό μέτωπο από τη βόρεια Ευρώπη
ιδιαίτερα αισθητή από την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να είναι έως και 6-8 βαθμούς χαμηλότερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο 24ωρα.
Παράλληλα, αρκετές περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο βροχών και καταιγίδων, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Η αλλαγή του καιρού θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει απόψε από τα βόρεια και να επηρεάσει τη χώρα έως και την Τετάρτη.
Στη συνέχεια, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση, χωρίς ωστόσο επιστροφή στις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.
Νέα επιδείνωση προβλέπεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή από την κεντρική Ευρώπη.
Η ακριβής πορεία και η ένταση του δεύτερου συστήματος δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Τα επόμενα προγνωστικά δεδομένα αναμένεται να δώσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις περιοχές που θα επηρεαστούν και την ένταση των φαινομένων.
Η απότομη μεταβολή συνδέεται με τη σύγκρουση διαφορετικών αερίων μαζών, καθώς ο ψυχρότερος αέρας από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη συναντά θερμότερες αέριες μάζες που παραμένουν στα νοτιότερα τμήματα της ηπείρου.
Καταιγίδες απόψε και πτώση της θερμοκρασίας
Η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με καλοκαιρινές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.
Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Η εικόνα θα αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η οργανωμένη διαταραχή θα κινηθεί από τα βόρεια και βορειοανατολικά Βαλκάνια. Τα φαινόμενα θα γίνουν πιο οργανωμένα και κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα ξεκινήσει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε Χαλκιδική, Σποράδες, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Στην ανατολική και νότια Θεσσαλία αναμένονται κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες.
Την ίδια ώρα, οι βοριάδες θα ενισχυθούν. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί, ενώ σε Κυκλάδες, Καρπάθιο και Κρήτη θα φτάσουν τοπικά τα 5 και κατά τόπους τα 6 μποφόρ.
Σταδιακά οι άνεμοι θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλέπεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.09.2026 | 20:33
Δ. Ντογκούλης: Μόλις 30.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν οριστικοποιηθεί για την προκαταβολή (video) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 25.09.2026 | 20:19
Εφιαλτική πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και θάνατο ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων - ΛΑΡΙΣΑ | 25.09.2026 | 20:02
Η Λάρισα γιορτάζει την επιστήμη: Η Βραδιά του Ερευνητή 2026 στον Μύλο του Παππά (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 25.09.2026 | 19:27
Βόλος: 28 σημεία παρεμβάσεων – Η αντιπλημμυρική θωράκιση μετά τον Daniel – «Το απρόβλεπτο γίνεται πλέον κανονικότητα» - ΒΟΛΟΣ | 25.09.2026 | 19:22
Βόλος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται για χρηματισμό (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.09.2026 | 18:56
Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες - Πού θα βρέξει περισσότερο - ΕΛΛΑΔΑ | 25.09.2026 | 18:48
Έκρηξη στην Πλάκα: Αγωνία για τους 5 αγνοούμενους – Bρέθηκε η τσάντα μιας τουρίστριας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.09.2026 | 17:33
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δημοτικές Κοινότητες Καλυβίων, Ολυμπιάδας, Σπαρμού, Πυθίου του Δήμου Ελασσόνας
- ΒΟΛΟΣ | 24.09.2026 | 09:10
Τραγωδία στον Αλμυρό: Πέθανε 48χρονος πατέρας δύο παιδιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.09.2026 | 13:27
Λάρισα–Τρίκαλα: Ένας δρόμος που δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση -καθημερινό μποτιλιάρισμα μετά την Τερψιθέα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.09.2026 | 10:00
Τακούδης: Έρχονται δυνατές βροχές από το Σάββατο στη Θεσσαλία – «Στο επίκεντρο» η Νότια Θεσσαλία, Β. Εύβοια (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 12:12
Κοσμοσυρροή στο παζάρι της Λάρισας ακόμη και τις πρωινές ώρες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 09:07
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Όλυμπο για τεράστια χασισοφυτεία – Πάνω από 1.000 δενδρύλλια στη Ροδιά Τυρνάβου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.09.2026 | 19:28
Σχοινάς για επιδοτήσεις: «Δεν ήρθα να καλύψω το παλιό, όσο είμαι υπουργός οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι τα λαμόγια» - ΛΑΡΙΣΑ | 25.09.2026 | 08:36
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 24.09.2026 | 17:18
Καιρός: Αντικυκλωνική «ομπρέλα» με παγίδα τον Οκτώβριο - Η Μεσόγειος που βράζει φέρνει κίνδυνο ισχυρών φαινομένων






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed