ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σκληρή μάχη για τη ζωή του 17χρονου στη Χαλκιδική – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες λένε οι γιατροί
Κατέρρευσε ξαφνικά στο προαύλιο του σχολείου του, μπροστά σε καθηγητές και συμμαθητές του.

Σοβαρή είναι η κατάσταση του 17χρονου μαθητή από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ο οποίος κατέρρευσε ξαφνικά στο προαύλιο του σχολείου του, μπροστά σε καθηγητές και συμμαθητές του.
Ο ανήλικος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Στεφανιαία Μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχοντας υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό οίδημα. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, καθώς δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβληθεί σε νέο κύκλο εξετάσεων.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, όταν ο 17χρονος έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στον χώρο του σχολείου. Το προσωπικό του σχολείου κινητοποιήθηκε άμεσα και κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά και τον ιδιώτη γιατρό του Πευκοχωρίου και αντιπρόεδρο του KIDS SAVE LIVES, Κωνσταντίνο Λαζαρίδη. Ο γιατρός έφτασε στο σημείο περίπου τρία λεπτά αργότερα και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαπίστωσε ότι ο μαθητής δεν ανέπνεε και είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.
Άμεσα χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής. Η συσκευή κατέγραψε απινιδώσιμο καρδιακό ρυθμό και χορηγήθηκε η πρώτη απινίδωση. Παράλληλα, συνεχίστηκε χωρίς διακοπή η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσει στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ο 17χρονος παρουσίασε αρχικά ανάκτηση καρδιακού ρυθμού. Ωστόσο, λίγο αργότερα υπέστη νέα καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα η προσπάθεια αναζωογόνησης να συνεχιστεί και μέσα στο ασθενοφόρο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μαζί με τον γιατρό, συνέχισαν την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση του απινιδωτή κατά τη μεταφορά του μαθητή.
Για να επιταχυνθεί η διακομιδή του, περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας προπορευόταν ανοίγοντας τον δρόμο προς το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής οι προσπάθειες αναζωογόνησης δεν σταμάτησαν.
Σύμφωνα με το KIDS SAVE LIVES, η συνολική προσπάθεια για την επαναφορά του 17χρονου διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε διαδοχικά στο σχολείο, κατά τη μεταφορά του με το ασθενοφόρο και στο Κέντρο Υγείας. Συνολικά χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν επτά απινιδώσεις.
Τελικά, ο 17χρονος ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης , όπου παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του, ενώ οι επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασής του.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.09.2026 | 12:41
Tρέχουν να προλάβουν τη συγκομιδή πριν τις νέες βροχές οι αγρότες στον κάμπο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.09.2026 | 12:22
Το δημογραφικό αδειάζει τα σχολεία της Θεσσαλίας– Αναστέλλεται η λειτουργία 21 σχολικών μονάδων - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 12:12
Κοσμοσυρροή στο παζάρι της Λάρισας ακόμη και τις πρωινές ώρες (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.09.2026 | 11:15
Με 82,4 εκατ. ευρώ αλλάζει η εικόνα του δήμου Παλαμά - ΕΛΛΑΔΑ | 24.09.2026 | 11:09
Σοκ στο Αγρίνιο: 13χρονος κατηγορείται για κατ- εξακολούθηση βιασμό συνομήλικής συμμαθήτριάς του - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 11:00
Σχολικά Γεύματα: Ποια δημοτικά σχολεία στον νομό Λάρισας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 10:54
Χωρίς νερό από σήμερα το πρωί Λάρισα και Γιάννουλη – Πότε θα επανέλθει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.09.2026 | 10:50
Έως το τέλος καλοκαιριού του 2027 η ολοκλήρωση του δρόμου Βραγκιανά – Ρόγκια
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.09.2026 | 09:06
Μαύρα σύννεφα πάνω από τα βαμβακοχώραφα της Θεσσαλίας-αγωνία για βροχές και διεθνή τιμή - ΕΛΛΑΔΑ | 23.09.2026 | 20:16
Συναγερμός στα κινητά χιλιάδων Ελλήνων: Τι σημαίνει το πράσινο και το λευκό χαρτί από τον Στρατό που έρχεται στο Gov.gr - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 11:18
Τραυματίστηκε σε ένοπλη συμπλοκή ο Αρχιφύλακας Παναγ. Αναγνώστου και τιμήθηκε 4 xρόνια μετά για ανδραγαθία (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.09.2026 | 08:51
Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου και η τάση για τον Οκτώβρη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 08:42
Θλίψη στη Λάρισα; Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η Βασιλική Καραθάνου - ΒΟΛΟΣ | 24.09.2026 | 09:10
Τραγωδία στον Αλμυρό: Πέθανε 48χρονος πατέρας δύο παιδιών - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 12:44
Δήμος Λαρισαίων: «Η βροχή διέκοψε τη συναυλία, όχι τη γιορτή» – Θα επαναληφθεί η συναυλία του Λευτέρη Πανταζή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 08:48
Δώδεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed