ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Υπόθεση Μάγγου: Από σημαντική εξωτερική βία οι κακώσεις, δεν μπορούν να προκληθούν από μικρή πτώση, κατέθεσε ορθοπεδικός
Με την κατάθεση ιατρού χειρούργου ορθοπεδικού από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας συνεχίστηκε η δίκη των έξι αστυνομικών του Βόλο

Με την κατάθεση ιατρού χειρουργού ορθοπεδικού από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας συνεχίστηκε η δίκη των έξι αστυνομικών του Βόλου που κατηγορούνται για βασανιστήρια εις βάρος του Βασίλη Μάγγου, στις 14.6.2020.
Στον γιατρό δόθηκαν τα ιατρικά έγγραφα του νοσοκομείου του Βόλου, όπου νοσηλεύτηκε ο Βασίλης Μάγγος, ο οποίος από την αρχή είπε ότι τα κατάγματα πλευρών και θώρακος αντιμετωπίζονται από τη γενική χειρουργική ωστόσο από την εμπειρία του στα επείγοντα και ως ιατρός απάντησε σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης.
Αφού πρώτα ανέγνωσε όλα τα έγγραφα, τους υπέρηχους κοιλίας, τις αξονικές, τις γενικές εξετάσεις αίματος, τη χορήγηση των φαρμάκων, το φύλλο ασθενούς και τις παρατηρήσεις, διαπίστωσε και ο ίδιος τα έξι σπασμένα πλευρά και τις θλάσεις στο ήπαρ και στη χοληδόχο κύστη. Ο γιατρός ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες κακώσεις προκαλούνται από εξωτερική ενέργεια και εξωτερικούς παράγοντες, και απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι δεν θα μπορούσαν να προκληθούν από μικρή πτώση, εκτός κι εάν κάποιος έπεφτε από τον πρώτο όροφο ή εάν χτυπούσε σε αμβλύ αντικείμενο. Προκαλούνται από εξωτερική σημαντική βία, το μέγεθος της οποίας δεν μπορεί να απαντηθεί από τον ίδιο, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα μπορούσαν οι κακώσεις να έχουν προκληθεί πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού έξω από τα δικαστήρια του Βόλου από τους τρεις αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, γιατί δε θα μπορούσε να είναι όρθιος, το χαρακτήρισε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Για το αν χτυπήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο μετακίνησης του Μάγγου προς το αστυνομικό τμήμα και μέσα σε αυτό ανέφερε ότι δεν μπορεί να το γνωρίζει. Θα έπρεπε να γίνουν απεικονιστικές εξετάσεις και διαγνώσεις ανάμεσα στα δύο περιστατικά.
Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να περπατήσει μετά την κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα ο γιατρός ανέφερε ότι θα μπορούσε να βηματίσει μέχρι να του δοθεί κάποια βοήθεια, ανάλογα με το πόσο θα μπορούσε να αντέχει τον οξύ πόνο.
Ερωτηθείς αν τα τραύματα είναι συμβατά με τα όσα συνέβησαν έξω από τα δικαστήρια και αν δεχθούμε ότι χτυπήθηκε και μέσα στο αυτοκίνητο και στο αστυνομικό τμήμα, είπε ότι είναι συμβατά, αλλά δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να πει κάποιος, εκτός ίσως από κάποιον ιατροδικαστή, αν οι κακώσεις έγιναν στο πρώτο ή στο δεύτερο αναφερόμενο επεισόδιο. Απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης είπε ότι οι κακώσεις θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στο επεισόδιο έξω από τα δικαστήρια.
Πάντως είπε ότι αν χτυπήθηκε στα ήδη σπασμένα πλευρά ο πόνος που θα βίωνε ήταν αφόρητος. Ερωτηθείς για το αν αυτοί οι πόνοι θα τον έκαναν να ουρλιάζει ο γιατρός ανέφερε ότι θα μπορούσε με βάσει μια ενδεχόμενης κακής ψυχολογίας να τους υπέμενε καρτερικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης αν μπορεί να βεβαιώσει πού έγιναν οι κακώσεις, είπε χαρακτηριστικά ότι ο γιατρός πιστοποιεί το ιατρικό μέρος και όχι τα γεγονότα, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει εικασίες.
Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου.
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2026 | 19:31
Δύο φωτιές το απόγευμα στη Λάρισα, σε παλιό βαγόνι στο σταθμό και σε ξερά χόρτα στη ΔΕΥΑΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2026 | 19:22
Μ. Χαρακόπουλος με Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης για δηλώσεις ΟΣΔΕ: Αγώνας δρόμου για την έγκαιρη καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων - ΒΟΛΟΣ | 17.09.2026 | 19:17
Βόλος: Ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2026 | 18:58
Ισοπαλία για την ΑΕΛ με Καλαμάτα στο κύπελο που γέμισε ελπίδες (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.09.2026 | 18:44
Ισόπαλη η ΑΕΛ με την Καλαμάτα για τη League Phase του Κυπέλλου (1-1) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2026 | 18:38
Λάρισα: Διασώθηκε ζαρκάδι που χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο - ΒΟΛΟΣ | 17.09.2026 | 17:03
Στον Κραυσίδωνα ο Περιφερειάρχης: «Ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο καθαρισμού- Ο Βόλος είναι θωρακισμένος» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.09.2026 | 16:58
Καρδίτσα: Φωτιά στο Τιτάνιο όρος στη Μεταμόρφωση- Σηκώθηκαν 5 εναέρια μέσα (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.09.2026 | 09:26
Τακούδης: Φθινόπωρο από Δευτέρα στη Θεσσαλία με μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες και βροχές (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2026 | 14:45
Στη Λάρισα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2026 | 14:51
Στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων φαρμακοβιομηχανίας στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας ο Άδωνις Γεωργιάδης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.09.2026 | 18:48
Χειμώνας-φωτιά στη Θεσσαλία: Καύσιμα, ρεύμα και λιπάσματα απειλούν να «γονατίσουν» την παραγωγή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2026 | 20:06
Διπλά εγκαίνια στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από Άδωνι για Παιδιατρική και τμήμα μετομόσχευσης μυελού οστών (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2026 | 09:21
Στη Λάρισα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.09.2026 | 19:59
Εγκαινιάστηκε το νέο ΤΕΠ του ΓΝΛ παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη- τι είπε για το ύψος και πρόσβαση ασθενοφόρων (ΦΩΤΟ +video ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.09.2026 | 22:58
Στη Λάρισα στην αναγόρευση του Στέργιου Ζαχαρούλη σε διδάκτορα η Μαρέβα







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed