ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων: Μηνύσεις για φωτιές σε κάδους απορριμμάτων
Σε μηνύσεις κατά αγνώστων προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μετά τα νέα περιστατικά καταστροφής και απόπειρας καταστροφής κάδων

Σε μηνύσεις κατά αγνώστων προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μετά τα νέα περιστατικά καταστροφής και απόπειρας καταστροφής κάδων απορριμμάτων με φωτιά. Την περασμένη εβδομάδα, μέσα σε ένα βράδυ, καταγράφηκαν 4 νέα περιστατικά σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Λάρισας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, τα περιστατικά σημειώθηκαν σε πλαστικούς κάδους, τοποθετημένους στην οδό Παναγούλη και στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Παπακυριαζή, στους υπόγειους μεταλλικούς κάδους επί της οδού Ρούζβελτ και σε καλάθια απορριμμάτων στην πλατεία Ταχυδρομείου και πέριξ αυτής.
Με την άμεση κινητοποίηση τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιορίστηκαν οι εστίες, καθώς και ο κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς, με αποτέλεσμα οι ζημιές να περιοριστούν στους πλαστικούς κάδους -και όχι στο υπόγειο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ.
Για απαράδεκτη, εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή, καθώς δεν πρόκειται απλώς για φθορά δημοτικής περιουσίας, αλλά για περιστατικά που θέτουν ευθέως σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, οχημάτων και περιουσιών. Παράλληλα, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης υπογραμμίζεται ότι η καύση απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται στους κάδους εκλύουν τοξικές ουσίες, επικίνδυνες για την υγεία.
Να σημειωθεί ότι η αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών, όπως και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των κάδων που καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης, από τις αρχές του τρέχοντος έτους και μόνον εξαιτίας εμπρησμών/φωτιάς έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές περίπου 100 πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων, για την αντικατάσταση των οποίων απαιτείται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος προμήθειας ενός πλαστικού κάδου κυμαίνεται περίπου στα 250 ευρώ.
Όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας (υλικό και από κάμερες ασφαλείας) συλλέγονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, η οποία προχωρά σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις.
- ΒΟΛΟΣ | 15.09.2026 | 23:25
Τέμπη: «Χρόνια πολλά, Γεράσιμε» – Η συγκινητική ευχή του δικηγόρου του μοναδικού επιζώντα του 1ου βαγονιού - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 15.09.2026 | 23:03
Μαρινάκης: Αν χρειαστεί θα δοθεί στήριξη για τις τιμές στα καύσιμα, αλλά στο δημοσιονομικά πλαίσιο - ΕΛΛΑΔΑ | 15.09.2026 | 22:52
Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Στο νοσοκομείο οικογένεια με βρέφος μετά από σύγκρουση - ΔΙΕΘΝΗ | 15.09.2026 | 22:49
Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Η Σαουδική Αραβία ακυρώνει τις παραδόσεις πετρελαίου - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2026 | 18:31
Στον αέρα το ΟΣΔΕ στη Θεσσαλία – «Βόμβα» τα προβλήματα με το Κτηματολόγιο και τα ΚΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2026 | 17:58
Τέμπη: «Δεν ήρθα εδώ να πω τον πόνο μου – Ήρθα να ζητήσω δικαιοσύνη» κατέθεσε ο Ασλανίδης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.09.2026 | 17:55
“Helios+” στη Θεσσαλία: Δουλειά και στέγη για πολίτες τρίτων χωρών – Απασχολούνται στον κατασκευαστικό κλάδο και την γεωργία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.09.2026 | 16:47
ΟΣΔΕ 2026: Τι σημαίνει η πρωτοφανής καθυστέρηση – Μόλις 11.000 δηλώσεις από τις 630.000
- ΕΛΛΑΔΑ | 15.09.2026 | 08:17
Αλλαγή ώρας 2026: Νωρίτερα γυρίζουμε φέτος τα ρολόγια μας στη χειμερινή ώρα - ΕΛΛΑΔΑ | 15.09.2026 | 09:07
Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση των Ιταλών για την Ελλάδα - «Μοιάζει με τον Ιανό του 2020» - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2026 | 18:31
Στον αέρα το ΟΣΔΕ στη Θεσσαλία – «Βόμβα» τα προβλήματα με το Κτηματολόγιο και τα ΚΑΕΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.09.2026 | 08:21
Το πλάνο της ΑΑΔΕ για τις πληρωμές Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και τα υπόλοιπα των ετών 2024-2025 - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2026 | 09:03
Σοκ στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή ο ορθοπαιδικός Γιάννης Σούρλας σε ηλικία 60 ετών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.09.2026 | 08:58
Τέλος εποχής για το «τσεκ» όπως το ξέρανε οι αγρότες - Στο στόχαστρο οι ετεροεπαγγελματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.09.2026 | 08:32
Βροχές από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και φθινοπωρινός καιρός - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2026 | 13:52
Φρίκη στον Βόλο! 36χρονη “χαρακώθηκε” για να γλιτώσει από τον ξυλοδαρμό του φίλου της!







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed