ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
5η ΥΠΕ: Σχέδιο για τη νεογνική φροντίδα σε Βόλο και Τρίκαλα κατά την ανακαίνιση της ΜΕΝΝ Λάρισας
Η συνέχεια μετά την ανακαίνιση

Σχέδιο για τη διασφάλιση της νεογνικής φροντίδας στη Θεσσαλία κατά την περίοδο της ανακαίνισης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχει εκπονήσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της, Φώτης Σερέτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΜΕΝΝ θα συνοδευτεί από αναδιοργάνωση των υπηρεσιών νεογνικής φροντίδας, με έμφαση στα Νοσοκομεία Βόλου και Τρικάλων.
Όπως αναφέρεται, στόχος είναι η διαδικασία να οργανωθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και τις λιγότερες επιπτώσεις. Έτσι, ο κ. Σερέτης σημειώνει ότι για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες στη ΜΕΝΝ του ΠΓΝΛ, προβλέπεται η ανάπτυξη μικρότερης δυναμικότητας Μονάδων Νεογνών στα Νοσοκομεία Βόλου και Τρικάλων. Οι δύο δομές θα υποστηριχθούν, σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με εξοπλισμό του ΠΓΝΛ.
Η 5η ΥΠΕ αναφέρει ότι η ανακαίνιση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης της νεογνικής φροντίδας στα Νοσοκομεία Τρικάλων και Βόλου. Παράλληλα, προβλέπεται εκπαίδευση παιδιάτρων και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων, ώστε οι νέες δομές να μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης. «Θα δοθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης παιδιάτρων και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων, ώστε οι νέες αυτές δομές να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και την επιστροφή του προσωπικού του ΠΓΝΛ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στη δήλωσή του ο κ. Σερέτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι το ΠΓΝ Λάρισας αποτελεί το τριτοβάθμιο νοσοκομείο αναφοράς της 5ης ΥΠΕ και, στο πλαίσιο της οργάνωσης των Περιγεννητικών Κέντρων, προβλέπεται να διαθέτει όλα τα επίπεδα νεογνικής φροντίδας, έως και εντατική νοσηλεία επιπέδου ΙΙΙ. Παράλληλα, τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας που διαθέτουν Μαιευτικές Κλινικές θα πρέπει να έχουν δυνατότητα νοσηλείας νεογνών επιπέδου Ι και ΙΙ. Στόχος είναι στο τριτοβάθμιο κέντρο να διακομίζονται τα νεογνά που χρειάζονται εντατική νοσηλεία επιπέδου ΙΙΙ, ενώ η φροντίδα των υπόλοιπων περιστατικών να παρέχεται, όπου είναι δυνατό, πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Η συνέχεια μετά την ανακαίνιση
Η 5η ΥΠΕ αναφέρει ότι η εκπαίδευση του προσωπικού και η ενίσχυση των δύο νοσοκομείων εντάσσονται στον σχεδιασμό για τη δημιουργία μόνιμου Δικτύου Περιγεννητικής Φροντίδας.
«Με τον τρόπο αυτό, μια προσωρινή και απαιτητική συνθήκη μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και μόνιμου Δικτύου Περιγεννητικής Φροντίδας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, επιδιώκεται η ασφαλής νοσηλεία των νεογνών κοντά στον τόπο κατοικίας τους και η διακομιδή στο τριτοβάθμιο κέντρο μόνο όσων χρειάζονται εξειδικευμένη εντατική φροντίδα.
- ΔΙΕΘΝΗ | 11.09.2026 | 00:45
Τραγωδία στην Ελβετία: Πολύνεκρο τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο - ΕΛΛΑΔΑ | 11.09.2026 | 00:42
Μεσσηνία: Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ – Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 23:35
Η ευλογιά γονάτισε την κτηνοτροφία στον δήμο Κιλελέρ- 35.000 αιγοπρόβατα θανατώθηκαν - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 22:15
Η κατάσταση στη οδό Θεοπόμπου στον Άγιο Θωμά και η αποκατάσταση της κύριας πρόσβασης στη συνοικία της Τούμπας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.09.2026 | 21:59
5η ΥΠΕ: Σχέδιο για τη νεογνική φροντίδα σε Βόλο και Τρίκαλα κατά την ανακαίνιση της ΜΕΝΝ Λάρισας - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.09.2026 | 21:39
Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της 90ής ΔΕΘ: Θράσος Μητσοτάκη να ζητάει και τρίτη τετραετία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 21:10
Κραυγή διαμαρτυρίας από επαγγελματίες τουρισμού των παραλίων Λάρισας για τα 10 χρόνια χωρίς ολοκληρωμένο κόμβο στον Πυργετό - ΕΛΛΑΔΑ | 10.09.2026 | 20:58
Φρίκη στην Κέρκυρα: Για βιασμό της 8χρονης εγγονής του κατηγορείται 51χρονος
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 13:58
ΟΣΔΕ 2026: Υποχρεωτική εξουσιοδότηση στην ΑΑΔΕ για τις επιδοτήσεις -μόλις 3.000 δηλώσεις οριστικοποιήθηκαν (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Λανάρας ιδιοκτήτης του θρυλικού «Πασάγιο» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.09.2026 | 10:04
Τακούδης: Βροχερό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία με μπουρίνια σε ορεινα Τρικάλων, Ελασσόνα, Φάρσαλα (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 13:25
Σιτάρι, βαμβάκι και καλαμπόκι: Η γεωπολιτική κρίση φέρνει ευκαιρίες για τη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 12:03
Ενίσχυση σε μηδική, λιπάσματα, προανθικό 2025 τον Σεπτέμβριο - ΔΙΕΘΝΗ | 10.09.2026 | 10:36
Στενά του Ορμούζ: Νέα κλιμάκωση στον πόλεμο Ιράν-ΗΠΑ – Άλμα στις τιμές του πετρελαίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.09.2026 | 10:18
Συναγερμός για το δημογραφικό στη Θεσσαλία: 3.500 λιγότερες εγγραφές σε τρία χρόνια (video) - ΒΟΛΟΣ | 10.09.2026 | 12:38
Κατάληψη γονέων στο 14ο ΔΣ Βόλου – Αντιδρούν στη συγχώνευση τμημάτων και στην αναγκαστική μετακίνηση μαθητών







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed