ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ενστάσεις από Συμπαράταξη για την εταιρεία στην οποία αναθέτει ο Δήμος τη διεξαγωγή του παζαριού -στήνονται οι παράγκες
Το θέμα συζητείται στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Στήνονται οι παράγκες στο παζάρι στη Νεάπολη της Λάρισας, αλλά με ενστάσεις από την «Συμπαράταξη» για το θέμα των ξύλινων κατασκευών, «γιατί εμφανίστηκε ότι προσκλήθηκε εταιρεία που ιδρύθηκε στις 19 Αυγούστου και πήρε ΚΑΔ στις 26 Αυγούστου, μία ημέρα ακριβώς πριν την πρόσκληση»
Τη διαφωνία τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δεληγιάννης, Γιώργος Σούλτης και Κοσμάς Γιαννακόπουλος, κι έτσι η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση του έργου συνολικού ποσού 89.612,32 ευρώ με ΦΠΑ. Αντίθετα, ομόφωνα εγκρίθηκαν οι εργασίες για τα περίπτερα με μεταλλικό σκελετό και pvc, με αξία σύμβασης 28.544,80€ ευρώ με ΦΠΑ.
Να σημειωθεί ότι η μεγάλη ετήσια εμποροπανήγυρη της Λάρισας αναμένεται να διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, από το βράδυ της Τετάρτης 23 έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026.

Tο θέμα συζητείται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Στο επίκεντρο της αποψινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων αναμένεται να βρεθεί ξανά η φετινή Εμποροπανήγυρη, με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» να επιμένει στις ενστάσεις της για τον σχεδιασμό και τον τρόπο οργάνωσης της διοργάνωσης.
Η αντιπαράθεση έχει ήδη μεταφερθεί στη Δημοτική Επιτροπή, όπου η «Συμπαράταξη» καταψήφισε την πρόταση για την κατασκευή των ξύλινων παραγκών, την ώρα που οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έχουν ξεκινήσει.

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τις κατασκευές. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έχει εδώ και μήνες θέσει συνολικότερα ερωτήματα για το μοντέλο λειτουργίας του Παζαριού, ιδιαίτερα μετά τις δύο άγονες δημοπρασίες του περασμένου Ιουνίου. Τότε είχε ζητήσει αλλαγή κατεύθυνσης και λειτουργία του θεσμού με αποκλειστική ευθύνη και δημόσιο έλεγχο του Δήμου.
Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή έχει υπερασπιστεί τον σχεδιασμό της, υποστηρίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο για τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την Εμποροπανήγυρη.
Έτσι, η αποψινή συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς πίσω από το ζήτημα των εγκαταστάσεων βρίσκεται μια ευρύτερη διαφωνία για το μέλλον ενός θεσμού με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στην πόλη.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος στην αρχή της συνεδρίασης ενημέρωσε το σώμα για την ανάκληση της άδειας κατεδάφισης της οικίας Αλεξανδρου

- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.09.2026 | 12:02
Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και αισιοδοξία στα σχολεία του Νομού Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.09.2026 | 11:56
Mε χαμόγελα σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Βόλου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 11.09.2026 | 11:44
Δεν έγινε ο Αγιασμός σε σχολείο του Βόλου – Διαμαρτυρία γονέων για συγχωνεύσεις τμημάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 11.09.2026 | 11:30
Χαλβάς, μουσική και πολύ κέφι: Τα Φάρσαλα γιορτάζουν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.09.2026 | 11:24
Πρόσκληση 32 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων - ΕΛΛΑΔΑ | 11.09.2026 | 11:01
Αρναούτογλου: Βαλκανική ζώνη βροχών θα επηρεάσει τη χώρα – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.09.2026 | 10:45
Αγιασμός στα σχολεία της Λάρισας – Με χαμόγελα και ευχές ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 11.09.2026 | 09:00
Καιρός: Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες με 35αρια – Πού αναμένονται μπόρες και βροχές
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 13:58
ΟΣΔΕ 2026: Υποχρεωτική εξουσιοδότηση στην ΑΑΔΕ για τις επιδοτήσεις -μόλις 3.000 δηλώσεις οριστικοποιήθηκαν (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.09.2026 | 10:04
Τακούδης: Βροχερό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία με μπουρίνια σε ορεινα Τρικάλων, Ελασσόνα, Φάρσαλα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Λανάρας ιδιοκτήτης του θρυλικού «Πασάγιο» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 13:25
Σιτάρι, βαμβάκι και καλαμπόκι: Η γεωπολιτική κρίση φέρνει ευκαιρίες για τη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 12:03
Ενίσχυση σε μηδική, λιπάσματα, προανθικό 2025 τον Σεπτέμβριο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 21:10
Κραυγή διαμαρτυρίας από επαγγελματίες τουρισμού των παραλίων Λάρισας για τα 10 χρόνια χωρίς ολοκληρωμένο κόμβο στον Πυργετό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.09.2026 | 10:18
Συναγερμός για το δημογραφικό στη Θεσσαλία: 3.500 λιγότερες εγγραφές σε τρία χρόνια (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 20:04
Ο Μαμάκος ενημέρωσε για την ανάκληση της άδειας κατεδάφισης της οικίας Αλεξάνδρου- βαριές εκφράσεις στη συνεδρίαση του Δ. Σ.







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed