ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν ζητάει την άδεια κανενός για το πώς θα εξοπλίζεται - Οι εκλογές θα γίνουν άνοιξη του 2027 -live
Έχω κάνει λάθη και έχω ζητήσει συγγνώμη


Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια κανενός για το πώς θα εξοπλίζεται, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις προκλήσεις Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά είπε πως δεν βλέπει κανένα απολύτως περιθώριο συνεννόησης. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε και πάλι κατηγορηματικά πως οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε και πέντε δικά του λάθη κατά την πρωθυπουργία του: Μίλησε για την καθυστέρηση στην αγροτική μεταρρύθμιση για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, την πανεπιστημιακή αστυνομία που όπως είπε ήταν αχρείαστη, την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση του κυβερνητικού έργου αλλά και στη γραφειοκρατία που προκαλεί καθυστερήσεις στις επενδύσεις.
Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την 90ή ΔΕΘ . Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Μητσοτάκης για αμυντικά συστήματα: Το κενό των προηγούμενων ετών έχει καλυφθεί
«Η Ελλάδα ανήκει στις πέντε χώρες του ΝΑΤΟ που ήδη έχουν πετύχει το 3,5% του ΑΕΠ. Τα χρήματα αυτά ίσως λείπουν από άλλες δράσεις. Το κενό των προηγούμενων ετών έχει καλυφθεί. Θα υποδεχτούν το 2028 την τέταρτη φρεγάτα που μας δίνει τη δυνατότητα να καλύπτουμε όλες τις θάλασσες.
Αυτά δεν φτάνουν. Η Ελλάδα προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα. Θέλω κάθε Έλληνας στρατεύσιμος να είναι εκπαιδευμένος σε συστήματα με επιθετικές και αμυντικές δυνατότητες. Η αλλαγή φιλοσοφίας συντελείται και πρέπει να πάει ακόμα πιο γρήγορα. Έχουμε αναβαθμίσει τα F-16. Έχουμε εξαιρετικά στελέχη. Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα. Προτεραιότητα είναι η άμυνα. Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι αμυντικό σύστημα. Για τα F-35 δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε να πούμε στις ΗΠΑ τι θα κάνουν. Υπάρχουν νομικά εμπόδια που δεν ξέρω πώς θα ξεπεραστούν».
Μητσοτάκης: Έχω κάνει λάθη και έχω ζητήσει συγγνώμη
«Έχω ζητήσει συγγνώμη για κυβερνητικές αστοχίες. Το χειρότερο λάθος είναι το επαναλαμβανόμενο. Ως προς το δημόσιο λόγο έχω προσπαθήσει να είμαι ειλικρινής και αυτοκριτικός. Έχω κάνει λάθος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι ένας οργανισμός που δεν μπορούσε να εξορθολογιστής.
Η πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν αχρείαστη. Η κανονική μπορεί να παρέμβει ότι της ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητες. Να μάθουμε τι κάναμε καλά με το επιτελικό κράτος και να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Θεωρώ ότι έχω κάνει αυτοκριτική. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο το αυτομαστίγωμα. Δεν θα δεχτώ να ισοπεδωθεί το έργο που έχει γίνει. Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα του 2019. Κοιτάξτε που ήμασταν και που είμαστε. Ναι στην αυτοκριτική και μία υπενθύμιση που ήμασταν, που είμαστε και που θέλουμε να πάμε».
Μητσοτάκης για Τσίπρα: Τζάμπα πήγε το rebranding
«Δεν ήταν η πρόθεσή μου να ασχοληθώ για την αντιπολίτευση. Αφιέρωσα τρεις προτάσεις. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα. Άλλα έστειλε το επιτελείο του και άλλα είπε. Η προσπάθεια να δικαιολογηθούν έδειξε ότι τζάμπα πήγε το rebranding.
Τώρα δε νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έχει αυταπάτη, όπως το 2014. Πρόκειται για απάτη. Εμείς δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Οι πολίτες επιλέγουν ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους. Στόχος είναι να προβάλουμε το έργο μας και να αποδομούμε τα λεγόμενα των αντιπάλων».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.10.2026 | 12:44
Λίμνη Πλαστήρα: Το φθινόπωρο στα πιο όμορφα χρώματά του – Απόδραση στο «αλπικό» τοπίο της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 12:26
Λάρισα: Κινδυνεύουν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών σε μονάδες όπου θανατώθηκαν τα ζώα λόγω ευλογιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:10
Θεσσαλία: Στο «ψαλίδι» η σπορά των χειμερινών σιτηρών – Μειωμένη κατά 20% η πρόθεση καλλιέργειας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:00
«Ένεση» 4 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας – Κουρέτας: «Δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για κάθε πολίτη» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2026 | 11:39
Το χρονικό απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή . - ΒΟΛΟΣ | 25.10.2026 | 11:30
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του 62χρονου Βασίλη Χαλάτση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 11:28
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 3η Διακρατική Συνάντηση του έργου “RENFORCE” στην Ιταλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 11:25
Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλος στο επίκεντρο αποκαλυπτικών διαλόγων για την Pizza Fan – Τα ποσά και τα «κεράσματα»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 12:50
Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ελιά, σουσάμι και πατάτα ζητούν οι παραγωγοί για τη νέα ΚΑΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:52
Λάρισα: Αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση της οδού Νάξου στη Νεράιδα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.10.2026 | 13:07
Πολική δίνη: Ανατροπή στις αρχές Νοεμβρίου – Το σενάριο που μπορεί να αλλάξει τον καιρό στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:22
28η Οκτωβρίου στη Λάρισα: Με ομπρέλες ή με ήλιο η παρέλαση; Τι λένε οι μετεωρολόγοι (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 11:58
Πρώτη προκαταβολή τσεκ για κοντά 30.000 παραγωγούς μέχρι την Παρασκευή, ως τις 30 Νοεμβρίου η β- δόση - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2026 | 10:58
Νέος συναγερμός για απάτη με AI στο Βόλο: Μιμήθηκαν φωνή παιδιού κι άρπαξαν χρυσαφικά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.10.2026 | 11:02
Τραγωδία στα Τρίκαλα σε τροχαίο με μία νεκρή και τουλάχιστον 5 τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 21:44
Φαλάνη: Ζητούν ταπείνωση του δρόμου δίπλα στο φράγμα της Γυρτώνης για να αποφύγουν πλημμύρες (ΦΩΤΟ)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed