ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για το πακέτο της ΔΕΘ: Μόνιμα μέτρα στήριξης του εισοδήματος λέει η κυβέρνηση
Πυρά από την αντιπολίτευση


Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται το πακέτο μέτρων που αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για μόνιμες παρεμβάσεις στήριξης του εισοδήματος και την αντιπολίτευση να ανεβάζει τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα και εστιάζοντας στο αυξημένο κόστος ζωής και το ιδιωτικό χρέος.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο οριστικοποιείται το πακέτο των μέτρων, με κυβερνητικά στελέχη να υπογραμμίζουν ότι στο επίκεντρο βρίσκονται η ενίσχυση των εισοδημάτων, οι μισθοί και η στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και η αντιμετώπιση της ακρίβειας μέσω της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, αναφέρθηκε στις επικείμενες ανακοινώσεις, σημειώνοντας: «Καλύτερα εισοδήματα. Θα το ακούσουμε και σήμερα από τον Πρωθυπουργό και τι συνεπάγεται για μισθούς και επιχειρήσεις, ταυτόχρονα στο μέτωπο της ακρίβειας με ελεγκτικούς μηχανισμούς».
Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζουν τις δικές τους παρεμβάσεις, επιχειρώντας να αντιπαραβάλουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες με τις δικές τους προτάσεις.
Ανδρουλάκης: «Κυβέρνηση που θα συγκρούεται με ισχυρά συμφέροντα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ το σχέδιο του κόμματός του, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα συγκρούεται με ισχυρά συμφέροντα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια δίκαιη λύση στο ιδιωτικό χρέος, με στόχο, όπως επισημαίνεται, να μπει τέλος στην ασυδοσία των funds.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, συνοψίζοντας την κριτική του κόμματος στη φράση: «Ο πρωθυπουργός υπόσχεται, ενώ πρέπει να απολογηθεί».
ΚΚΕ: «Δώστε μισθούς για Υγεία και Παιδεία»
Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα, με σημαντικό μέρος της κριτικής να επικεντρώνεται στο κόστος ζωής και στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.
Στο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ αναμένεται να δώσει έμφαση στις διεκδικήσεις για αυξήσεις μισθών και ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
Όπως ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, το μήνυμα των κινητοποιήσεων είναι: «Δώστε μισθούς για Υγεία, Παιδεία», σε σύγκρουση με την πολιτική των κερδών και των πολέμων.
Ελληνική Λύση: «Προκλητικές και θρασύτατες οι εξαγγελίες»
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕλληνικήςΛύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε συνολικά στο πολιτικό σύστημα και στις αναφορές περί κοστολογημένων προγραμμάτων.
Όπως δήλωσε: «Είναι προκλητικό και θρασύτατο, Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης που χρεοκόπησαν τη χώρα να μιλούν για “κοστολογημένα προγράμματα”, διοργανώνοντας κομματικές φιέστες εκατομμυρίων ευρώ».
ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο το ιδιωτικό χρέος και η ακρίβεια
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κριτική επικεντρώνεται στην οικονομική πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά, με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του ιδιωτικού χρέους.
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια πολιτική που, όπως υποστήριξε, «διαλύει τα όνειρά μας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει δραματικά το ιδιωτικό χρέος, υποστηρίζοντας πως τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν βασικές ανάγκες και βασικές υποχρεώσεις.
Στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη δίνουν το «παρών» η Ρένα Δούρου, ο Δημήτρης Νατσιός και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Επιμέλεια βίντεο: Λίνα Μπεθάνη
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.10.2026 | 11:57
Στο επίκεντρο το νέο Κληρονομικό Δίκαιο σε ημερίδα των συμβολαιογράφων στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 10.10.2026 | 11:40
«Βγαίνουν στους δρόμους» οι Βολιώτες κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.10.2026 | 11:31
Μόλις έναν μήνα μετά την ασφαλτόστρωση, ξανασκάβουν την Παναγούλη για οπτικές ίνες! - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 10.10.2026 | 10:48
Ντέρμπι κορυφής για την ΑΕΛ στο Μαρκόπουλο – Με πέντε απουσίες οι «βυσσινί» - ΛΑΡΙΣΑ | 10.10.2026 | 10:43
Δεληγιάννης: «Η Λάρισα πρέπει να έχει φωνή στο ΚΕΣΑ για την Οικία Αλεξάνδρου» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.10.2026 | 10:37
ΕΛΓΑ: Παράταση για την εξόφληση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2025 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.10.2026 | 10:29
Όχι στη θανάτωση ζώων με φυσική ανοσία στην ευλογιά – Η ΕΘΕΑΣ ζητά ξεκάθαρες οδηγίες από το ΥΠΑΑΤ - ΕΛΛΑΔΑ | 10.10.2026 | 10:24
Λαμία: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγροτικό και αναποδογύρισε – Τραυματίστηκε 21χρονος
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.10.2026 | 09:56
Ο Τακούδης προειδοποιεί για έντονες βροχές από Τρίτη βράδυ στη Θεσσαλία -στις Σποράδες από 100 έως και 250 χιλιοστά! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.10.2026 | 13:03
Καιρός - Μαρουσάκης: Χειμερινή… ανατροπή μετά τις υψηλές θερμοκρασίες – Έρχονται τα πρώτα χιόνια - ΕΛΛΑΔΑ | 09.10.2026 | 07:12
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 1.500.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 13:23
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Ιωάννης Χατζηνίκος - ΒΟΛΟΣ | 09.10.2026 | 07:37
Βόλος: Βαρύ πένθος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος καθηγητής Αρχαιολογίας - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 07:33
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.10.2026 | 12:53
Ξαφνική διακοπή ρεύματος σε συνοικία της Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.10.2026 | 08:01
Ψηφιακοί έλεγχοι - Αναλογικό Κτηματολόγιο: Το ΟΣΔΕ 2026 σε αγώνα με το ρολόι…




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed