ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ξεκινά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η γραμμή Λάρισα – Φάρσαλα – Αθήνα
Δ. Κουρέτας από Φάρσαλα: «Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής – Οι πολίτες θα μετακινούνται χωρίς ταλαιπωρία»

Ξεκινά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η γραμμή Λάρισα – Φάρσαλα – Αθήνα
Δ. Κουρέτας από τα Φάρσαλα: «Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής – Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς ταλαιπωρία»
Την έναρξη της απευθείας λεωφορειακής σύνδεσης Λάρισα – Φάρσαλα – Αθήνα και επιστροφή, με τη χρηματοδότηση να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα Φάρσαλα και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Φαρσάλων.
Η επαναλειτουργία της γραμμής δίνει λύση σε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της επαρχίας Φαρσάλων, αποκαθιστώντας την απευθείας συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής με την Αθήνα και απαλλάσσοντας τους κατοίκους από μετεπιβιβάσεις και πρόσθετες μετακινήσεις μέσω άλλων πόλεων.
Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του Δημήτρη Κουρέτα, έχει ήδη εγκρίνει ομόφωνα την κατακύρωση της σχετικής σύμβασης στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας Α.Ε. Η σύμβαση είναι διάρκειας ενός έτους και προβλέπει συνολικά 110 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, με συνολική δαπάνη 70.229,50 ευρώ, η οποία βαρύνει εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, το λεωφορείο θα εκτελεί τη διαδρομή Λάρισα – Φάρσαλα – Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα και αντιστρόφως, ώστε οι κάτοικοι των Φαρσάλων να αποκτήσουν και πάλι απευθείας πρόσβαση στην πρωτεύουσα.
«Το δρομολόγιο είχε καταργηθεί και το αναλάβαμε εμείς ως χρηματοδότες, σε συνεργασία με τον Δήμο. Θα πηγαίνει ένα λεωφορείο Λάρισα – Φάρσαλα – Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα και θα επιστρέφει, ώστε οι Φαρσαλινοί να μπορούν να πηγαίνουν στην Αθήνα χωρίς να ταλαιπωρούνται», ανέφερε ο Δημήτρης Κουρέτας.
Η χρηματοδότηση κατανέμεται σε 23.409,83 ευρώ για το 2026 και 46.819,67 ευρώ για το 2027, ενώ με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών υπογραφής της σύμβασης το δρομολόγιο τίθεται σε εφαρμογή, εξυπηρετώντας κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης επαρχίας Φαρσάλων που μετακινούνται προς την Αθήνα.
Η επαναλειτουργία της γραμμής αποτελεί μια στοχευμένη παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση μιας αναγκαίας συγκοινωνιακής σύνδεσης, ακόμη και όταν αυτή δεν μπορεί να υποστηριχθεί αποκλειστικά με εμπορικούς όρους.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.09.2026 | 00:02
Υπογράφηκε από Περιφερειάρχη η σύμβαση για κατασκευή του εναλλακτικού αγωγού τροφοδοσίας τοου Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 23:23
Κ. Γιαννακόπουλος: Επιτακτική η ανάγκη άμεσης λύσης του clawback των ιδιωτών και του χαμηλού μισθολογίου των γιατρών ΕΣΥ - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 23:17
Από το τυροκομείο στα ξενοδοχεία: Επένδυση €4,5 εκατ. για την αναγέννηση του Αστέρα στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 01.09.2026 | 23:09
Ιράν: Απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones κατά αμερικανικών στόχων στον Κόλπο - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 23:01
Φοιτητική στέγη στη Λάρισα: Από 200 έως 550 ευρώ τα σπίτια – Το «σαφάρι» για ένα καλό διαμέρισμα - ΕΛΛΑΔΑ | 01.09.2026 | 22:50
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κόνιτσα - Νύχτα αγωνίας μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.09.2026 | 22:44
Παράθυρο σε… παλιούς των Σχεδίων Βελτίωσης για επενδύσεις σε ΑΠΕ και αρδευτικά ανοίγει εν όψει προκήρυξης - ΒΟΛΟΣ | 01.09.2026 | 22:38
Η ΔΕΥΑΜΒ απαντά στην Επιτροπή Αγώνα για το Νερό: Το έργο δημοπρατείται – Τα ερωτήματα απαντήθηκαν στη διαβούλευση
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.09.2026 | 16:56
Λάρισα: Η μάχη του σταυρού στη ΝΔ – Το «δύο ή ένα» αλλάζει όλα τα δεδομένα - ΒΟΛΟΣ | 01.09.2026 | 14:56
Βαρύ πένθος για τον Αχιλλέα Μπέο: «Εφυγε» αιφνιδίως η μονάκριβη αδερφή του Βάσω - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.09.2026 | 09:18
Η Θεσσαλία μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ενεργειακό πάρκο. Συμφέρει αυτός ο σχεδιασμός; - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.09.2026 | 09:27
Ανοδικά το καλαμπόκι στη Θεσσαλία – Στα 25 λεπτά το κιλό οι τελευταίες παραδόσεις - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.09.2026 | 16:46
Κ. Τέλιος: Αντέχουν μέχρι «Ιανό» και «Βύρωνα» τα ποτάμια της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 10:11
Αγιασμός με παιδικά χαμόγελα στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 13:00
Ανησυχία στη Λάρισα για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου- σύσκεψη φορέων στο Μύλο του Παππά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.09.2026 | 09:02
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed