ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας που έχει σφαγιάσει τους Κούρδους και κατέχει τη μισή Κύπρο
Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα»


Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα» που έχει σφαγιάσει τους Κούρδους και κατέχει τη μισή Κύπρο, έπειτα το τουρκικό αίτημα στην Ιντερπόλ για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό
Σε νέο επίπεδο κλιμάκωσης περνά η ήδη τεταμένη σχέση Ισραήλ-Τουρκίας, με την αντιπαράθεση να μεταφέρεται πλέον από τη Συρία και το διπλωματικό πεδίο σε ευθεία προσωπική σύγκρουση μεταξύ Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα ζήτησε σήμερα από στην Ιντερπόλ την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ενώ το γραφείο του Νετανιάχου απάντησε με σκληρή επίθεση, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα» και κατηγορώντας την Τουρκία ότι επιχειρεί να επεκτείνει τη στρατιωτική της επιρροή στη Συρία.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της Τουρκίας και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν «επιδιώκει τώρα να επεκτείνει την επιθετικότητά του εναντίον του Ισραήλ και στη Συρία. Το Ισραήλ δεν θα το ανεχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου.
Η ισραηλινή πλευρά έχει υποστηρίξει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε λόγω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων στη συγκεκριμένη βάση.
Το γραφείο του Νετανιάχου επαναλαμβάνει παράλληλα προηγούμενες κατηγορίες του Ισραήλ κατά του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «αντισημίτη δικτάτορα που έχει σφαγιάσει Κούρδους, φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς, κατέχει το μισό της Κύπρου και φυλακίζει αριθμό-ρεκόρ δημοσιογράφων και πολιτικών που του αντιτίθενται».
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση της Τουρκίας να ζητήσει από τον Ιντερπόλ την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Νετανιάχου, στο πλαίσιο έρευνας για την αναχαίτιση από το Ισραήλ στολίσκου ακτιβιστών που κατευθυνόταν προς τη Γάζα.
«Η αξιολύπητη προσπάθεια του Ερντογάν να εκφοβίσει τους ηγέτες και τους στρατιώτες του Ισραήλ, της μοναδικής πραγματικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, δεν θα οδηγήσει πουθενά», προσθέτει η ανακοίνωση.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση στα εβραϊκά, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού υπογραμμίζει:
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να δρα αποφασιστικά απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλειά του».
Οι σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας, οι οποίες στο παρελθόν ήταν στενές, έχουν καταρρεύσει μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πόλεμο που ακολούθησε στη Γάζα.
Η νέα αντιπαράθεση έρχεται στον απόηχο της ισραηλινής επίθεσης σε συριακή αεροπορική βάση, την οποία το Ισραήλ συνδέει με τον σχεδιαζόμενο τουρκικό στρατιωτικό αποτύπωμα στη χώρα, ανοίγοντας ένα νέο και ιδιαίτερα επικίνδυνο μέτωπο στις σχέσεις Άγκυρας-Ιερουσαλήμ.
newbomb.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 14:17
Λάρισα: Κύμα καταλήψεων στα σχολεία – «Δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα» (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 13:48
Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορούμενων για κακουργηματικά βασανιστήρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 13:38
Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα και El Nino δίνουν στήριξη σε σιτάρι και καλαμπόκι - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 13:31
Δήμος Λαρισαίων: «Σημαντικά τα έργα, αλλά δεν τα ψηφίζουμε!»… Η νέα πολιτική λογική της αντιπολίτευσης - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 13:25
Συμπαράταξη Λαρισαίων: «Τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ απαιτούν έλεγχο, όχι λευκή επιταγή» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.10.2026 | 13:21
Το «πράσινο φως» της αδειοδότησης αναμένει ο Δήμος Καρδίτσας για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 12:51
Δ. Ντογκούλης: -Εχουν οριστικοποιηθεί 200.000 αιτήσεις ΟΣΔΕ, χρειάζονται τουλάχιστο 36 εργάσιμες για την ολοκλήρωση - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 12:37
Μηλίνα: Στο ίδιο έργο θεατές τρία χρόνια μετά τον Daniel – Πλημμυρισμένα σπίτια και παραλία γεμάτη πέτρες και κορμούς
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.10.2026 | 10:14
«Οι άλλοι χύσανε το αίμα τους. Ας βραχούμε λίγο» λέει ο Κουρέτας για τις παρελάσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 11:46
Με ομπρέλες και βροχή, αλλά με υπερηφάνεια η παρέλαση στη Λάρισα για την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ +video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2026 | 10:08
Στα λευκά τα Θεσσαλικά Άγραφα – Χιόνια σε Ρεντίνα και Ζαχαράκη, 20 εκατοστά στην Αργιθέα (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 09:37
Η Λάρισα τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940: Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση – Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 11:11
Δεν έγινε η παρέλαση στη Γιάννουλη – Δεν πρόλαβε να παρελάσει σημαιοφόρος ο Στέφανος, ο μικρός μαχητής της ζωής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 13:14
Φωτογραφικά κλικς από την παρέλαση υπό βροχή στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 15:10
Τίμησαν το «Όχι» με μια ξεχωριστή παρέλαση σε φροντιστήριο της Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΒΟΛΟΣ | 28.10.2026 | 17:00
Νέος «Daniel» στον Πλατανιά Πηλίου! Πλημμύρισε το χωριό – ήχησε το 112 – «Μεταβείτε σε υψηλότερους ορόφους» (ΦΩΤΟ +video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed