ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Από αλλεργική αντίδραση σε τσίμπημα μέλισσας ο θανατος εργαζόμενου σε εργοστάσιο στη Λάρισα
«Του είπαν να επιστρέψει στη δουλειά» καταγγέλλει το Σωματείο

Θέση για το τραγικό περιστατικό με το θάνατο ενός εργαζόμενου σε εργοστάσιο τροφίμων – συσκευαστήριο στη Λάρισα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, παίρνει το Σωματείο Τροφίμων, Ποτών και Γάλακτος Λάρισας καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις στην παροχή πρώτων βοηθειών και στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, το περιστατικό σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΚ και αφορά εργαζόμενο, οδηγό κλαρκ, ο οποίος δέχθηκε τσίμπημα από μέλισσα κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Στην ίδια ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει ότι ο εργαζόμενος ζήτησε βοήθεια από τους υπεύθυνους για την παροχή πρώτων βοηθειών και, όπως καταγγέλλεται, του χορηγήθηκε αναλγητική αλοιφή, ενώ του ζητήθηκε να επιστρέψει στην εργασία του, εφόσον δεν γνώριζε ότι ήταν αλλεργικός.
Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα πάντα με το Σωματείο, ο εργαζόμενος εντοπίστηκε νεκρός, με την ανακοίνωση να αποδίδει τον θάνατό του σε αλλεργικό σοκ.
Καταγγελία Το Σωματείο κάνει λόγο για ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα και στρέφει τα πυρά του στην έλλειψη, όπως υποστηρίζει, διαπιστευμένου και έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού σε κάθε βάρδια, ώστε να μπορούν να παρέχονται άμεσα και σωστά οι απαιτούμενες πρώτες βοήθειες.
Παράλληλα, συνδέει το περιστατικό με τις γενικότερες συνθήκες στους χώρους εργασίας, κάνοντας λόγο για εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια και ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας.
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε ως κανονικότητα να έχουμε εργατικά ατυχήματα – δυστυχήματα στους χώρους εργασίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, με το Σωματείο να ζητά ουσιαστικά μέτρα προστασίας και πρόληψης, συστηματικούς ελέγχους και κάλυψη όλων των σχετικών δαπανών από την εργοδοσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου εκφράζει, τέλος, τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του εργαζόμενου, ενώ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 5ης Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.09.2026 | 20:31
Τραγωδία στη Λάρισα: Ο θάνατος ενός 14χρονου και η σιωπηλή «κραυγή» της εφηβείας - ΕΛΛΑΔΑ | 23.09.2026 | 20:16
Συναγερμός στα κινητά χιλιάδων Ελλήνων: Τι σημαίνει το πράσινο και το λευκό χαρτί από τον Στρατό που έρχεται στο Gov.gr - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.09.2026 | 20:10
ΟΣΔΕ: Αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις ημερομηνίες – Μόλις 25.000 δηλώσεις σε σύνολο 600.000 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.09.2026 | 19:54
Τρίκαλα: Άγριος καυγάς μεταξύ ηλικιωμένων για κτηματικές διαφορές στη Φαρκαδόνα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.09.2026 | 19:50
Καρδίτσα: Συνελήφθη 70χρονος για δενδρύλλια κάνναβης - ΒΟΛΟΣ | 23.09.2026 | 19:44
Βόλος: Ζητούσε 700 ευρώ για επιστροφή πινακίδων ο αστυνομικός που συνελήφθη – Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 19:39
Η Λάρισα γιορτάζει την επιστήμη: Η Βραδιά του Ερευνητή 2026 στον Μύλο του Παππά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.09.2026 | 19:35
Δημ. Κουρέτας: Ενισχυμένη από τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Παλαμά
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 22:45
Η Λάρισα έκανε... ταραχή με το Λευτέρη Πανταζή απόψε στο παζάρι παρά τη βροχή (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 16:31
Τακούδης:Νέα κακοκαιρία στη Θεσσαλία με έντονες βροχές το επόμενο Σαββατοκύριακο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 08:58
Κίνδυνος να μείνουν άσπαρτα χωράφια φέτος στον Θεσσαλικό Κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 20:42
Το παζάρι της Λάρισας άνοιξε τις πύλες του και η σκεπαστή της Νεάπολης γέμισε από κόσμο, γεύσεις και μουσική (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 08:50
Ανοίγει απόψε η αυλαία στο Παζάρι της Λάρισας με Λευτέρη Πανταζή (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.09.2026 | 09:06
Μαύρα σύννεφα πάνω από τα βαμβακοχώραφα της Θεσσαλίας-αγωνία για βροχές και διεθνή τιμή - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 09:25
Λάρισα: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο στον Αγιόκαμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 08:42
Θλίψη στη Λάρισα; Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η Βασιλική Καραθάνου






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed