ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Φρίκη σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα καταγγέλλει φιλοζωικό σωματείο – Νεκρά και εξαθλιωμένα ζώα [σκληρές εικόνες]
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων ζώων σε χώρο που λειτουργεί ως ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα
![Φρίκη σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα καταγγέλλει φιλοζωικό σωματείο – Νεκρά και εξαθλιωμένα ζώα [σκληρές εικόνες] Φρίκη σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα καταγγέλλει φιλοζωικό σωματείο – Νεκρά και εξαθλιωμένα ζώα [σκληρές εικόνες]](https://www.thessaliatv.gr/include/docs/00500192678_1i.jpg)
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων ζώων σε χώρο που λειτουργεί ως ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα Βόλου δημοσιοποίησε το Φιλοζωικό Σωματείο Βόλου «Συνυπάρχω».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σωματείο, μέλη και εθελοντές του μετέβησαν στον χώρο έπειτα από πληροφορίες και καταγγελίες ότι δεν τηρούνταν οι στοιχειώδεις κανόνες ευζωίας. Κατά την αυτοψία, όπως υποστηρίζουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με εικόνες ιδιαίτερα σκληρές, οι οποίες προκαλούν σοκ και έντονο προβληματισμό για την τύχη των ζώων.
Οι εθελοντές καταγγέλλουν ότι εντόπισαν νεκρούς σκύλους, άταφα πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση, αλλά και οστά νεκρών ζώων τα οποία κρατούσαν στα στόματά τους ζωντανοί σκύλοι. Παράλληλα, αρκετά από τα ζώα φέρονται να ήταν γεμάτα τσιμπούρια, εμφανώς εξασθενημένα ή άρρωστα, ενώ σε ορισμένα διαπιστώθηκαν ενδείξεις δερματικών παθήσεων και ψώρας.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η αναφορά ότι, όταν οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο, τα δοχεία νερού ήταν άδεια. Η μικρή ποσότητα τροφής που βρέθηκε στις ταΐστρες, σύμφωνα πάντα με το «Συνυπάρχω», είχε τοποθετηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα από άλλους εθελοντές και όχι από τον υπεύθυνο του χώρου.
Το φιλοζωικό σωματείο υποστηρίζει ακόμη ότι ο άνθρωπος που φέρεται να έχει την ευθύνη του καταφυγίου απουσίαζε επί ημέρες, με τα ζώα να παραμένουν χωρίς επαρκή φροντίδα σε έναν χώρο δυσπρόσιτο και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακατάλληλο για τη διαβίωσή τους.
Την ίδια στιγμή, το «Συνυπάρχω» επισημαίνει ότι εξακολουθούν να δημοσιεύονται μέσω προσωπικού λογαριασμού στο Facebook οικονομικές εκκλήσεις προς πολίτες και φιλόζωους για την κάλυψη αναγκών των ζώων. Για τον λόγο αυτό, καλεί όσους προσέφεραν μέχρι σήμερα χρήματα να αναστείλουν προσωρινά οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση, μέχρι να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες και να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.
Όπως έγινε γνωστό, το σωματείο έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου και έχει ζητήσει να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προστασία και την απομάκρυνση των ζώων από τον χώρο. Ζητούμενο αποτελεί πλέον η εξασφάλιση τροφής και νερού, η κτηνιατρική εξέτασή τους και η μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον.
«Δεν μας ενδιαφέρει η εικόνα, η βιτρίνα, τα βίντεο και οι ιστορίες. Μας ενδιαφέρουν τα ζώα», τονίζει το «Συνυπάρχω», υπογραμμίζοντας ότι κανένας τίτλος ή προηγούμενη φιλοζωική δράση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη ζώων σε συνθήκες που ενδέχεται να συνιστούν κακοποίηση.
Το σωματείο καλεί, τέλος, όποιον γνωρίζει περισσότερα ή διαθέτει σχετικά στοιχεία να απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές. Οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και πρέπει να ελεγχθούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες, να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και, κυρίως, να προστατευθούν όσα ζώα παραμένουν στον χώρο.
![Φρίκη σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα καταγγέλλει φιλοζωικό σωματείο – Νεκρά και εξαθλιωμένα ζώα [σκληρές εικόνες]](../include/docs/00501192678_1i.jpg)
thenewspaper.gr
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 22:49
Κραυγή αγωνίας για το φράγμα Γυρτώνης: «Καθαρίστε το πριν είναι αργά!» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.10.2026 | 22:42
Ποιο «Macedonian culture»; Ερώτηση Μανιάτη-Αρναούτογλου για το ατόπημα της Ούρσουλαν φον ντερ Λάιεν - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 20:46
Τραγωδία στα Άγραφα: Νεκρός 50χρονος κυνηγός μετά από ξαφνική αδιαθεσία - ΕΛΛΑΔΑ | 04.10.2026 | 20:31
Νέα τροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη - Βρέθηκε προποφόλη στις τοξικολογικές - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.10.2026 | 20:22
Υπογράφηκε η σύμβαση για τον «Καθαρισμό ποταμού Σοφαδίτη από συμβολή Οργοζίνου έως Σοφάδες» - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 19:55
Στα 22 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει καλαμπόκι ο Συνεταιρισμός Ενιπέας Φαρσάλων-Θετικές οι πρώτες εκτιμήσεις για την παραγωγή - ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 19:46
Σκιάθος: Δύο άτομα κατέληξαν στη θάλασσα από τα καυσαέρια αεροσκάφους [βίντεο] - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 04.10.2026 | 19:37
Συναγερμός στην OpenAI: Παραιτήθηκε επικεφαλής ασφαλείας, κρούει τον κώδωνα για την ΑΙ
- ΕΛΛΑΔΑ | 03.10.2026 | 15:15
Καιρός: Έρχεται ακραία θερμική έξαρση από το ECMWF - Φέρνει 32άρια ο υποτροπικός αεροχείμαρρος - ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 11:52
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 51χρονη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.10.2026 | 15:30
Καλαμπόκι: Το «χαρτί» που φέτος δίνει μεγαλύτερο εισόδημα από το βαμβάκι στον θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.10.2026 | 10:36
Ο νομικός κόσμος της Λάρισας τίμησε τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.10.2026 | 20:41
Τεράστια νίκη ο ΑΣ Καρδίτσας επί του φιλόδοξου Άρη με 74-68 στην πρεμιέρα της GBL(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:40
Στη Λάρισα βρίσκεται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων- ποιά είναι τι μήκος έχει - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.10.2026 | 09:50
«Βουτιά» στην τιμή του σύσπορου προβληματίζει τους βαμβακοπαραγωγούς - ΒΟΛΟΣ | 03.10.2026 | 13:02
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Βόλο μέσα στον Οκτώβριο



















![Σκιάθος: Δύο άτομα κατέληξαν στη θάλασσα από τα καυσαέρια αεροσκάφους [βίντεο]](include/docs/00500194687_1_ae.jpg)
















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed