ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Θάνος Αδαμόπουλος για τη σύμβαση πρασίνου στον Δήμο Λαρισαίων: «Μήπως ναρκοθετείται ο προϋπολογισμός των επόμενων ετών;»
Σοβαρές ενστάσεις για το ύψος, τη χρονική διάρκεια και τη διαδικασία

Σοβαρές ενστάσεις για το ύψος, τη χρονική διάρκεια και τη διαδικασία με την οποία εισήχθη προς έγκριση η νέα σύμβαση συντήρησης του αστικού και περιαστικού πρασίνου εξέφρασε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θάνος Αδαμόπουλος, κατά την χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.
Ο κ. Αδαμόπουλος επικέντρωσε την κριτική του στην πολυετή δέσμευση σημαντικών ποσών από ίδιους πόρους του Δήμου, ζητώντας να διευκρινιστεί εάν έχει προηγηθεί οικονομικός σχεδιασμός που να διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί των επόμενων ετών μπορούν να ανταποκριθούν. Όπως επισήμανε, ο Δήμος έχει ήδη αναλάβει και άλλες πολυετείς υποχρεώσεις, θέτοντας ευθέως το ερώτημα εάν η νέα σύμβαση περιορίζει υπερβολικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης άλλων αναγκών.
«Δεσμεύονται μεγάλα ποσά στον προϋπολογισμό τα δύο επόμενα έτη και μάλιστα από ίδιους πόρους. Έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία, ώστε να αντέξει ο προϋπολογισμός, δεδομένου ότι έχουν γίνει και άλλες δεσμεύσεις; Μήπως με μια τόσο μεγάλη δέσμευση ναρκοθετείται ο προϋπολογισμός των επόμενων ετών;» διερωτήθηκε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαδοχική αύξηση του κόστους των συμβάσεων για το πράσινο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο πρώτος διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής ανερχόταν περίπου στις 900.000 ευρώ ετησίως, ο επόμενος έφθασε το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ ο σημερινός προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Ποιος είναι ο λόγος αυτής της τόσο μεγάλης αύξησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;» ρώτησε, ζητώντας αναλυτική τεκμηρίωση των νέων οικονομικών δεδομένων.
Ο Λαρισαίος δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ακόμη ότι, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται πλέον να εγκρίνει την απόφαση για τη διενέργεια του διαγωνισμού. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι οι σύμβουλοι θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους τον αναλυτικό προϋπολογισμό ανά κατηγορία εργασιών, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα πριν από την ψηφοφορία.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εργολαβία συντήρησης του Δήμου Λαρισαίων, γεγονός που, κατά την άποψή του, απαιτούσε πληρέστερη και αναλυτικότερη ενημέρωση του σώματος.
Ο κ. Αδαμόπουλος έθεσε τέλος ενστάσεις και για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συνεδρίασης. Επισήμανε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου 2026 και διερωτήθηκε γιατί το θέμα δεν εισήχθη σε μία από τις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούλιο.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.09.2026 | 20:33
Δ. Ντογκούλης: Μόλις 30.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν οριστικοποιηθεί για την προκαταβολή (video) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 25.09.2026 | 20:19
Εφιαλτική πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και θάνατο ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων - ΛΑΡΙΣΑ | 25.09.2026 | 20:02
Η Λάρισα γιορτάζει την επιστήμη: Η Βραδιά του Ερευνητή 2026 στον Μύλο του Παππά (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 25.09.2026 | 19:27
Βόλος: 28 σημεία παρεμβάσεων – Η αντιπλημμυρική θωράκιση μετά τον Daniel – «Το απρόβλεπτο γίνεται πλέον κανονικότητα» - ΒΟΛΟΣ | 25.09.2026 | 19:22
Βόλος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται για χρηματισμό (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.09.2026 | 18:56
Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες - Πού θα βρέξει περισσότερο - ΕΛΛΑΔΑ | 25.09.2026 | 18:48
Έκρηξη στην Πλάκα: Αγωνία για τους 5 αγνοούμενους – Bρέθηκε η τσάντα μιας τουρίστριας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.09.2026 | 17:33
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δημοτικές Κοινότητες Καλυβίων, Ολυμπιάδας, Σπαρμού, Πυθίου του Δήμου Ελασσόνας
- ΒΟΛΟΣ | 24.09.2026 | 09:10
Τραγωδία στον Αλμυρό: Πέθανε 48χρονος πατέρας δύο παιδιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.09.2026 | 13:27
Λάρισα–Τρίκαλα: Ένας δρόμος που δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση -καθημερινό μποτιλιάρισμα μετά την Τερψιθέα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.09.2026 | 10:00
Τακούδης: Έρχονται δυνατές βροχές από το Σάββατο στη Θεσσαλία – «Στο επίκεντρο» η Νότια Θεσσαλία, Β. Εύβοια (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 12:12
Κοσμοσυρροή στο παζάρι της Λάρισας ακόμη και τις πρωινές ώρες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 09:07
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Όλυμπο για τεράστια χασισοφυτεία – Πάνω από 1.000 δενδρύλλια στη Ροδιά Τυρνάβου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.09.2026 | 19:28
Σχοινάς για επιδοτήσεις: «Δεν ήρθα να καλύψω το παλιό, όσο είμαι υπουργός οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι τα λαμόγια» - ΛΑΡΙΣΑ | 25.09.2026 | 08:36
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 24.09.2026 | 17:18
Καιρός: Αντικυκλωνική «ομπρέλα» με παγίδα τον Οκτώβριο - Η Μεσόγειος που βράζει φέρνει κίνδυνο ισχυρών φαινομένων






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed