ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Στην τελική ευθεία πριν τη διακοπή του Αυγούστου η δίκη για τα Τέμπη – Οι αποφάσεις που θα παρθούν
Δύο τελευταίοι δικάσιμοι πριν τη διακοπή του Αυγούστου για τη δίκη για τα Τέμπη.

Δύο τελευταίοι δικάσιμοι πριν τη διακοπή του Αυγούστου για τη δίκη για τα Τέμπη. Οι αποφάσεις που θα πάρει η έδρα για διακοπή ή αναβολή των δικασίμων και οι προτάσεις της εισαγγελέως
Στην τελική ευθεία πριν από τη διακοπή του Αυγούστου μπαίνει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, και αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου, θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες δικάσιμοι.
Η διαδικασία, που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου και εισέρχεται σήμερα στην 24η δικάσιμο, διεξάγεται στο συγκρότημα Γαιόπολις στη Λάρισα. Εν όψει των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, η ομάδα «Μέχρι Τέλους» απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην αίθουσα του δικαστηρίου. «Όλοι δίπλα στις οικογένειες και τους επιζώντες», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του Χρήστου Τριαντόπουλου, αλλά και των Κώστα Αγοραστού και τριών ακόμη μη πολιτικών προσώπων. Όπως τονίζει, «περιμένουμε να γίνει αναβάθμιση των κατηγοριών και να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και άλλων πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουμε εισφέρει οι συγγενείς που δηλώσαμε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στον Άρειο Πάγο».
Αποφάσεις για την αναστολή ή την αναβολή της δίκης
Υπενθυμίζεται ότι στις δύο δικασίμους της προηγούμενης εβδομάδας η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν ως αβάσιμα τα αιτήματα αναβολής και αναστολής της δίκης, καθώς και το αίτημα ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος.
«Το εγκληματικό των πράξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας με το εγκληματικό των πράξεων που εξετάζουμε εδώ έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα», ανέφερε.
Την ίδια κρίση διατύπωσε και για το αίτημα προδικαστικής παραπομπής και υποβολής προδικαστικού ερωτήματος προς την ευρωπαϊκή εισαγγελία.
«Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρουσης ή εξάρτησης της δίκης που διεξάγουμε και της διαδικασίας που διεξάγει η ευρωπαϊκή εισαγγελία», πρόσθεσε.
Παράλληλα, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας επί του αιτήματος μετατροπής της κατηγορίας σε ενδεχόμενο δόλο για τον μοιραίο σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά. Επιφυλάχθηκε επίσης για τις αρνήσεις της κατηγορίας που προέβαλαν οι κατηγορούμενοι.
Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις αναμένεται να τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης επί των προτάσεων της εισαγγελέως για τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, ενώ στη συνέχεια η έδρα του δικαστηρίου θα αποφανθεί επ’ αυτών. Οι συνεδριάσεις θα αρχίσουν στις 09:00.
in.gr

- ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:58
Κουρέτας: Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα οδοποιίας σε απομακρυσμένα χωριά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:46
Κουρέτας – Κόκκαλης ενώνουν δυνάμεις για έναν ισχυρότερο καταναλωτή στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 21:42
Αγρότες: Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ στο ψηφιακό δελτίο αποστολής - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 21:38
Βόλος: Κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από αγνώστους 27χρονος – Βρέθηκε λιπόθυμος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.07.2026 | 21:34
Κατασβέστηκε πυρκαγιά σε κτίριο στον Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 21:25
Βόλος: Πιάστηκαν στα χέρια στην Ερμού και ο ένας έβγαλε μπαλτά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 18:22
Λάρισα: Κινηματογραφικός καβγάς ανάμεσα σε δύο παρέες σε επαρχιακό δρόμο - 7 συλλήψεις - ΥΓΕΙΑ | 27.07.2026 | 18:15
Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 09:21
Κατεβαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας με νέο «αφεντικό» τον Μουρμούρα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 09:31
Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες εκπαιδευτικών για παράνομες τοποθετήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 11:55
Θρήνος στην Καλαμπάκα: “Έφυγε” στα 59 της η Χριστίνα Τσιαντούλα-Τάτσιου - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 14:47
Τρίκαλα: Φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής - Ένας εγκαυματίας







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed