ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης από το χτυπημένο για πολλοστή φορά Δαμάσι: «Προκαταβολές τώρα, πριν χαθεί ο τρύγος»
Εικόνα εκτεταμένης καταστροφής αντίκρισε στο Δαμάσι ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Κόκκαλης από το χτυπημένο για πολλοστή φορά Δαμάσι: «Προκαταβολές τώρα, πριν χαθεί ο τρύγος»
Εικόνα εκτεταμένης καταστροφής αντίκρισε στο Δαμάσι ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε μεγάλο μέρος του νομού Λάρισας.
Το νέο πλήγμα βρίσκει το σεισμόπληκτο χωριό μόλις έναν μήνα πριν από τον τρύγο, με τους αμπελουργούς να βλέπουν την παραγωγή μιας ολόκληρης χρονιάς να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά. Ο κ. Κόκκαλης πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες και συνομίλησε με παραγωγούς και κατοίκους, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα και την οικονομική τους επιβίωση.
Όπως ανέφερε, η ζημιά στις αμπελοκαλλιέργειες είναι καθολική, ενώ ο χρόνος κατά τον οποίο εκδηλώθηκε η χαλαζόπτωση κάνει ακόμη βαρύτερες τις συνέπειες, καθώς οι παραγωγοί βρίσκονταν στην τελική ευθεία πριν από τη συγκομιδή.
Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ να κινηθούν χωρίς καθυστερήσεις, προχωρώντας σε άμεσες εκτιμήσεις, προκαταβολές αποζημιώσεων και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πληγέντων.
Παράλληλα, επανέφερε την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση και να καλύπτει τις πραγματικές απώλειες των αγροτών.
«Η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της είναι ήδη εδώ. Εάν θέλουμε τα χωριά μας να παραμείνουν ζωντανά, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις τώρα», τόνισε ο κ. Κόκκαλης, προαναγγέλλοντας παρέμβαση τόσο προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και προς τον ΕΛΓΑ.
Για τους παραγωγούς του Δαμασίου, πάντως, το ζητούμενο δεν είναι πλέον οι διαπιστώσεις, αλλά η ταχύτητα με την οποία θα φτάσει η κρατική στήριξη σε μια περιοχή που, μετά τον σεισμό και τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές, καλείται για ακόμη μία φορά να σταθεί όρθια.


- ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 18:22
Λάρισα: Κινηματογραφικός καβγάς ανάμεσα σε δύο παρέες σε επαρχιακό δρόμο - 7 συλλήψεις - ΥΓΕΙΑ | 27.07.2026 | 18:15
Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 17:46
Η δικαίωση... - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 17:38
Ο ΑΣΚ απέκτησε τον Κρις Σμιθ και ενισχύεται ακόμη περισσότερο - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 17:18
Δίκη για τα Τέμπη: Αύριο Τρίτη η απόφαση για τα αιτήματα αναβολής - ΔΙΕΘΝΗ | 27.07.2026 | 16:54
Απολαμβάνουν το μπάνιο τους στο δυστοπικό τοπίο - Η viral φωτογραφία από την πυρκαγιά στη Ζιρόντ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.07.2026 | 09:11
Φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ για το δρόμο Λάρισα- Φάρσαλα; (βίντεο) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.07.2026 | 09:02
Ξεκινά η αποκατάσταση με ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισας- Βόλου και Παλαιοφάρσαλου- Καλαμπάκας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 08:51
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 08:15
Ευαγγελισμός Ελασσόνας: Eικόνες ολικής καταστροφής από το χαλάζι της Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 07:45
Οι υπέροχες και άγνωστες παραλίες του Κισσάβου που πρέπει να ανακαλύψεις. - ΕΛΛΑΔΑ | 26.07.2026 | 07:57
Καιρός: Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα για τον Αύγουστο - Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 09:21
Κατεβαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας με νέο «αφεντικό» τον Μουρμούρα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed