ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων: Δημιουργία νέου κλειστού Γυμναστηρίου στο Αλκαζάρ - Επιστολή προς αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Βρούτση
Αναλυτικά, η επιστολή

Δήμος Λαρισαίων: Δημιουργία νέου κλειστού Γυμναστηρίου στον χώρο του Αλκαζάρ - Επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Βρούτση
Την ένταξη εκπόνησης μελέτης και τελικό στόχο τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στον αθλητικό πυρήνα του ΕΑΚΛ, στον ίδιο χώρο που βρίσκεται η παλαιά εγκατάσταση ζητά με παρέμβασή της η Δημοτική Αρχή Λάρισας, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να λάβει τη σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τον αθλητικό πυρήνα του Κέντρου, που έχει ήδη ανακοινωθεί/βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η σχετική επιστολή εστάλη στον αρμόδιο Υφυπουργό, κ.Ιωάννη Βρούτση, την Τετάρτη, με την οποία επισημαίνεται ότι η Λάρισα δεν διαθέτει σήμερα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο μεσαίας χωρητικότητας, ικανό να καλύψει με επάρκεια τόσο τις καθημερινές ανάγκες των αθλητικών συλλόγων όσο και τη διοργάνωση σημαντικών αγωνιστικών γεγονότων.
«Σας ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε να ενταχθεί στον προγραμματισμό του Υπουργείου η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στον χώρο του Αλκαζάρ, ενδεικτικής δυναμικότητας 2.500 θεατών.
Στόχος μας πρέπει να είναι ο ιστορικός αθλητικός πυρήνας του Αλκαζάρ να μην περιοριστεί στη διαχείριση των υφιστάμενων αναγκών, αλλά να αποκτήσει μια νέα, σύγχρονη και μακροπρόθεσμη προοπτική.
Η νέα εγκατάσταση μπορεί να διατηρήσει ζωντανή τη σύνδεση του χώρου με την αθλητική ιστορία της Λάρισας και, ταυτόχρονα, να προσφέρει στις επόμενες γενιές τις υποδομές που δικαιούνται», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η ανακοίνωση του ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΛ, συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον αθλητισμό της Λάρισας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνολική αναμόρφωση ενός ιστορικού αθλητικού πυρήνα της πόλης.
Οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί απαντούν σε χρονίζουσες ανάγκες των εγκαταστάσεων του Αλκαζάρ και σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας περιόδου για τον αθλητισμό της πόλης μας.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο ο σχεδιασμός να αποκτήσει και μια σαφή επόμενη προοπτική: τη μελέτη και, σε επόμενο στάδιο, τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στον ίδιο χώρο όπου βρίσκεται σήμερα η παλαιά εγκατάσταση.
Η συγκεκριμένη χωροθέτηση δεν έχει μόνο ισχυρό ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα. Ο χώρος του Αλκαζάρ είναι διαχρονικά ταυτισμένος με τον οργανωμένο αθλητισμό της Λάρισας, διαθέτει αναγνωρίσιμη αθλητική
ταυτότητα και αποτελεί φυσικό σημείο αναφοράς για τα σωματεία, τους αθλητές και τους πολίτες.
Η Λάρισα, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, διαθέτει ιδιαίτερα δραστήρια αθλητική κοινότητα, σημαντικό αριθμό σωματείων και ισχυρή παράδοση στα αθλήματα κλειστού χώρου.
Παρ’ όλα αυτά, δεν διαθέτει σήμερα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο μεσαίας χωρητικότητας, ικανό να καλύψει με επάρκεια τόσο τις καθημερινές ανάγκες των αθλητικών συλλόγων όσο και τη διοργάνωση σημαντικών αγωνιστικών γεγονότων.
Για τον λόγο αυτό, σας ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε να ενταχθεί στον προγραμματισμό του Υπουργείου η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στον χώρο του Αλκαζάρ, ενδεικτικής δυναμικότητας 2.500 θεατών.
Η νέα εγκατάσταση θα πρέπει να σχεδιαστεί με σύγχρονες τεχνικές, λειτουργικές, ενεργειακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές και να μπορεί να εξυπηρετεί:
-αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης,
-διοργανώσεις αναπτυξιακού και σχολικού αθλητισμού,
-τις καθημερινές ανάγκες προπονήσεων των σωματείων,
-αθλητικές εκδηλώσεις περιφερειακής και πανελλήνιας εμβέλειας,
-δράσεις αθλητισμού για άτομα με αναπηρία,
-καθώς και διοργανώσεις που μπορούν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και τον αθλητικό τουρισμό της πόλης.
Ο Δήμος Λαρισαίων είναι έτοιμος να συμβάλει ενεργά στη διαδικασία, διαθέτοντας τα αναγκαία στοιχεία, συνεργαζόμενος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και συμμετέχοντας στην προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη νέα εγκατάσταση.
Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση των ήδη εξαγγελθέντων παρεμβάσεων και η παράλληλη έναρξη της μελετητικής ωρίμανσης ενός νέου κλειστού
γυμναστηρίου στον ίδιο χώρο αποτελούν δύο συμπληρωματικά μέρη της ίδιας στρατηγικής.
Στόχος μας πρέπει να είναι ο ιστορικός αθλητικός πυρήνας του Αλκαζάρ να μην περιοριστεί στη διαχείριση των υφιστάμενων αναγκών, αλλά να αποκτήσει μια νέα, σύγχρονη και μακροπρόθεσμη προοπτική.
Η νέα εγκατάσταση μπορεί να διατηρήσει ζωντανή τη σύνδεση του χώρου με την αθλητική ιστορία της Λάρισας και, ταυτόχρονα, να προσφέρει στις επόμενες γενιές τις υποδομές που δικαιούνται.
Με δεδομένο το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχετε ήδη επιδείξει για την αναβάθμιση του ΕΑΚΛ, προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκρισή σας και στην έναρξη της συνεργασίας για την ωρίμανση αυτής της σημαντικής διεκδίκησης για την πόλη.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 23.07.2026 | 19:41
Με Μαρία Κάλλας, Μπετόβεν, Μαρί Κιουρί και Λεονάρντο ντα Βίντσι τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ, δείτε φωτογραφίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.07.2026 | 19:19
Live η τελετή παράδοσης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.07.2026 | 19:14
Στα «κάγκελα» για το ΟΣΔΕ – Έρχονται πρόστιμα “μαμούθ” και «μπλόκο» στις δηλώσεις (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.07.2026 | 18:42
Ολοκλήρωση Ε-65: Όταν η μαχητική αρθογραφία δεκαετιών αποδίδει καρπούς - ΒΟΛΟΣ | 23.07.2026 | 18:30
Εγκαίνια της νέας γέφυρας του Αλμυρού και αυτοψίες έργων σε Φάρσαλα και Δομοκό (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 23.07.2026 | 18:17
ΔΕΥΑΜΒ: Αίτημα χρηματοδότησης 6,95 εκατ. ευρώ για 15 έργα αποκατάστασης - ΔΙΕΘΝΗ | 23.07.2026 | 18:06
Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια μετά τις επιθέσεις στην Ερυθρά-φόβοι για μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.07.2026 | 17:07
Χρ. Δήμας: Το Σάββατο παραδίδεται στην κυκλοφορία η γεφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video)
- ΕΛΛΑΔΑ | 22.07.2026 | 00:42
Θρίλερ: Νεκρός ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου στο γραφείο του– Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.07.2026 | 10:48
Ε65: Την Πέμπτη τα εγκαίνια του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου παρουσία του πρωθυπουργού - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.07.2026 | 08:29
Μετά από 19 χρόνια ολοκληρώνεται πλήρως ο αυτοκινητόδρομος Ε65 – Το ιστορικό, το κόστος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.07.2026 | 23:25
Τακούδης: έντονα φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής απόγευμα Παρασκευής στην Ανατολική Θεσσαλία (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.07.2026 | 10:33
Ο Ε-65, η παράκαμψη Δομοκού και ο άξονας Ηγουμενίτσας- Βόλου-ένας στρεβλός χωροταξικός σχεδιασμός - ΛΑΡΙΣΑ | 23.07.2026 | 08:50 | video
Δυνατό μπουρίνι έπληξε τα Δελέρια, Αργυροπούλι και τα παράλια Αγιάς- έπεσαν δέντρα και παλμέτες με αχλάδια (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.07.2026 | 11:24
Στο επίκεντρο η φόμοψη της αμυγδαλιάς σε εκδήλωση στο Συκούριο με τον καθηγητή Φυτοπαθολογίας Γ. Καραογλανίδη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.07.2026 | 12:15
Μεγάλες ζημιές σε Δελέρια, Αργυροπούλι από το ισχυρό μπουρίνι- έπεσαν παλμέτες με αχλάδια πριν τη συγκομιδή (ΦΩΤΟ)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed