ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης στο OPEN: «Παρέδωσα την έδρα, δεν εγκαταλείπω τους πολίτες» – Καθαρή στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κόκκαλης στο OPEN: «Παρέδωσα την έδρα, δεν εγκαταλείπω τους πολίτες» – Καθαρή στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα
Την επιλογή του να αποχωρήσει από τη Βουλή, παραδίδοντας τη βουλευτική έδρα, υπερασπίστηκε με απόλυτο τρόπο ο Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο OPEN, στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Χρήστο Τσιγουρή και Χρύσα Φώσκολου. Ο Λαρισαίος πολιτικός ξεκαθάρισε ότι ο κύκλος του στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, δήλωσε πως επιθυμεί να συστρατευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του, και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και στους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας.
«Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων», είπε εξηγώντας την απόφαση να μη διατηρήσει τη βουλευτική έδρα ως ανεξάρτητος, αλλά να αποχωρήσει συνολικά από τη Βουλή. Συμπλήρωσε δε, πως οι πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Έκανε λόγο για μία συνειδητή και καθαρή απόφαση, συνδέοντάς την ευθέως με το πολιτικό ρεύμα που, κατά την εκτίμησή του, αναπτύσσεται στην κοινωνία γύρω από το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρώην υφυπουργός επέμεινε ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ τη βουλευτική ιδιότητα ως μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης. Υπενθύμισε ότι ήταν δικηγόρος πριν από την είσοδό του στην πολιτική, συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά του και θα εξακολουθήσει να το κάνει και μετά την αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο.
Η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επέλεξε, όπως άλλοι βουλευτές, την ανεξαρτητοποίηση. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που δεν μπορούσε πλέον να εκπροσωπεί πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούσε αυτονόητο ότι έπρεπε να παραδώσει και την έδρα με την οποία είχε εκλεγεί.
«Για αυτό παραδίδω τη βουλευτική έδρα. Ξεκάθαρα πράγματα», ανέφερε, παρουσιάζοντας την παραίτηση ως ζήτημα πολιτικής και προσωπικής συνέπειας.
Παράλληλα, έκλεισε οριστικά κάθε συζήτηση για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για μένα ο κύκλος έχει κλείσει. Ανήκει στο χθες», είπε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο κόμμα «χάος» και υποστηρίζοντας ότι οι εσωτερικές του εξελίξεις έχουν πάψει εδώ και καιρό να απασχολούν την κοινωνία.
Κατά τον Λαρισαίο πολιτικό, τη στιγμή που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια στα τρόφιμα και στα καύσιμα, οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους και οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για την επιβίωσή τους, όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν ουσιαστικά κανέναν έξω από τα κομματικά γραφεία.
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Την ίδια ώρα, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι επιθυμεί να βρεθεί κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και στο νέο πολιτικό εγχείρημα που διαμορφώνεται. Έσπευσε, όμως, να αποσαφηνίσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία ή συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό.
«Καμία επαφή. Καμία απολύτως επαφή», απάντησε, προσθέτοντας ότι η πρόθεσή του να συστρατευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα δεν σημαίνει ότι γνωρίζει αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Μία τέτοια απόφαση, όπως ανέφερε, θα εξαρτηθεί από την οργάνωση και τα όργανα του νέου κόμματος και όχι αποκλειστικά από τη δική του επιθυμία.
Απαντώντας στις ερωτήσεις για τη διαδρομή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα προς το νέο εγχείρημα, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι ο κομβικός χρόνος για τον ίδιο ήταν το 2019, όταν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας, όπως είπε, της προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα.
Κατά συνέπεια, εκτίμησε ότι η σημερινή του επιλογή δεν συνιστά μία εντελώς διαφορετική πολιτική διαδρομή, καθώς το πρόσωπο γύρω από το οποίο είχε συγκροτηθεί η προηγούμενη συνεργασία είναι εκείνο που βρίσκεται και τώρα στην ηγεσία του νέου εγχειρήματος.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης, πάντως, δεν περιορίστηκε στις κομματικές εξελίξεις. Ο Βασίλης Κόκκαλης επανέφερε στο επίκεντρο τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης, με συγκεκριμένο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.
Άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι πίσω από τις δικαστικές και πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης βρίσκεται η ουσία: Πραγματικοί και έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στερήθηκαν ενισχύσεις που δικαιούνταν.
Απέρριψε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και υποστήριξε ότι το σκάνδαλο παραμένει πολιτικά «γαλάζιο», καθώς τα λάθη και οι παραλείψεις, όπως είπε, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής διακυβέρνησης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2026 | 11:20
«Δικαιοσύνη για τα Τέμπη»: Πανό από συγγενείς και πολίτες έξω από το δικαστήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2026 | 10:44
Ποιοί θα είναι υποψήφιοι στη Λάρισα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛ.Α.Σ- το σενάριο οκτώ κόμματα να έχουν από έναν βουλευτή - ΕΛΛΑΔΑ | 21.07.2026 | 10:09
Καιρός: Έρχεται θεαματική αλλαγή σε λίγες ώρες - Προειδοποίηση του ESTOFEX για την Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.07.2026 | 10:00
Στους 43 βαθμούς ο καύσωνας σήμερα, «βουτιά» 10 βαθμών από την Πέμπτη, η πρόγνωση Τσατραφύλλια - ΕΛΛΑΔΑ | 21.07.2026 | 09:50
Πιερία: Νεαρός τραυματίστηκε με μαχαίρι προσπαθώντας να χωρίσει καυγά - ΒΟΛΟΣ | 21.07.2026 | 09:47
Δικαστήριο «μοίρασε» βρέφος ανάμεσα σε Αθήνα και Βόλο – Η μητέρα θα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης του πατέρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.07.2026 | 09:36
Στο “κάδρο” των παροχών ενόψει ΔΕΘ έβαλε και τους αγρότες ο Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 21.07.2026 | 09:15
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πέτρα Κιλελέρ
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.07.2026 | 09:35
Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Τσιτόγλου στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 20.07.2026 | 09:42
Επίθεση με μαχαίρι σε νεαρό Λαρισαίο στον Πλαταμώνα – Έκκληση της οικογένειας για πληροφορίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.07.2026 | 09:45
Τακούδης: Συρρικνώνεται ο καύσωνας σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία στους 38° με 39° σε Λάρισα ,Τρίκαλα, Καρδίτσα. - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.07.2026 | 09:57
Στην τελική ευθεία για πληρωμές υπολοίπων, αγροτικό πετρέλαιο και λιπάσματα - ΛΑΡΙΣΑ | 20.07.2026 | 21:01
Στο «σφυρί» τρεις εμβληματικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί: Λάρισας, Πλαταμώνα, Κατάκολου - ΛΑΡΙΣΑ | 20.07.2026 | 08:58
Δημοπρατείται έργο 600 εκατ. ευρώ στη Λάρισα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.07.2026 | 21:27
Καρδίτσα: Διακόπηκε για τις 10 Αυγούστου η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Τσιτόγλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.07.2026 | 09:49
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα εγκαίνια του Βόρειου Τμήματος του Ε65











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed