ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κωνσταντοπούλου έκανε χαμό στην επιτροπή Δεοντολογίας, τσακώθηκε με όλους, πήρε το 100, έβαλε τα κλάματα η Λυτρίβη
Πρωτοφανείς λεκτικοί διαπληκτισμοί και σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες

Σε καβγάδες και φραστικές επιθέσεις επιδόθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία, εν τέλει και μετά από πεντάωρη συνεδρίαση, αποφάσισε να εισηγηθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, μομφή εναντίον της, λόγω των αναφορών που είχαν καταθέσει οι Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μαρία Συρεγγέλα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία κλήθηκε να απαντήσει στις δύο αναφορές, η κ. Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, καταγγέλλοντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για «απόπειρα εκβίασης», την οποία, όπως υποστηρίζει, διέπραξαν εις βάρος της.
Σύμφωνα με την ίδια, η στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή ισοδυναμεί, όπως υποστηρίζει, με «σύμπραξη» στην αγωγή προσβολής προσωπικότητας ύψους 300.000 ευρώ που έχει καταθέσει εναντίον της η κ. Συρεγγέλα, για σειρά δηλώσεων της κ. Κωνσταντοπούλου κατά της κ. Συρεγγέλα. Ανάμεσα σε αυτές και η φράση «Μην σκίσετε κανένα καλσόν, κυρία Συρεγγέλα» που της είχε απευθύνει κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής, στην οποία η βουλευτής της ΝΔ ήταν αντιπρόεδρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε στο στόχαστρό της και τη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Ιωάννα Λυτρίβη, την οποία κατήγγειλε για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς, όπως είπε, είναι φίλη της κ. Συρεγγέλα. Η κ. Λυτρίβη φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα εντός της αίθουσας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες την είδαν στη συνέχεια στον διάδρομο φανερά αναστατωμένη.
Ανάλογη ένταση επικράτησε και βγαίνοντας από την αίθουσα 223, όπου η κ. Κωνσταντοπούλου είχε φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο:
«Κύριε Καραθανασόπουλε, εσείς απέχετε; Ή παίρνετε γραμμή από τον Γεωργαντά;» τον ρώτησε.
«Κάνε μας τη χάρη. Έλα μπράβο! Άντε μπράβο!» απάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος.
«Σεξιστές!» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Οι αναφορές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Οι δύο αναφορές που πυροδότησαν τη σημερινή συνεδρίαση κατηγορούν την κ. Κωνσταντοπούλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι κ.κ. Νικολακόπουλος και Συρεγγέλα είχαν αναλάβει τη θέση του προέδρου και της αντιπροέδρου αντίστοιχα.
Η σημερινή συνεδρίαση, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, χαρακτηρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από υψηλούς τόνους, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένταση να φέρεται να έχει η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απηύθυνε προσωπικές επιθέσεις σε βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή.
Η επιτροπή αποφάσισε, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής μομφή κατά της κ. Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, ο κ. Κακλαμάνης μπορεί πλέον είτε να αποφασίσει ο ίδιος την επιβολή του μέτρου, είτε να το προτείνει προς την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο.
Μιλώντας στη συνέχεια σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «αντισυνταγματική» και «πρωτοφανή» διαδικασία εις βάρος της,«Ούτε για τον Φλώρο που έστειλε τον Γραμμένο στο νοσοκομείο δεν έγινε αυτή η διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.
Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Επιτροπή Δεοντολογίας διέκοψε τις εργασίες της, χωρίς να προχωρήσει στη συζήτηση της άρσης ασυλίας της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ζητήθηκε μετά από μήνυση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη εις βάρος της, για συκοφαντική δυσφήμιση. Η συζήτηση του αιτήματος προσδιορίστηκε για την Τρίτη το πρωί.
- ΒΟΛΟΣ | 26.08.2026 | 10:30
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αύριο η ΜΠΕ για τον περιφερειακό Αγριάς – Μαλάκι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.08.2026 | 10:26
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «θωρακίζει» αντιπλημμυρικά την Πύλη Τρικάλων - ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ | 26.08.2026 | 10:09
Η νέα ΚΑΠ και η Θεσσαλία: από τη διαβούλευση στη συνδιαμόρφωση - ΛΑΡΙΣΑ | 26.08.2026 | 09:58
Μεγάλη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Φαρσάλων – Υπεγράφη η σύμβαση για Δημοτικό Στάδιο και Υπέρεια - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.08.2026 | 09:51
Λάρισα–Ελασσόνα–Κοζάνη: Κάθετος άξονας της Εγνατίας ή δρόμος δεύτερης μοίρας λόγω Ε65; - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 26.08.2026 | 09:47
Πρεμιέρα του 14ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 26.08.2026 | 09:43
Η Ιουλία Καλλιμάνη έρχεται απόψε να βάλει «φωτιά» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.08.2026 | 09:26
Επίσημο: Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για αγορά 2 φρεγατών Bergamini
- ΕΛΛΑΔΑ | 25.08.2026 | 13:56
Καιρός: Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα- θα έχουμε έντονες καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 22:25
Βούλιαξε από κόσμο απόψε το κηποθεατρο Αλκαζαρ για την Κατερίνα Λιολιου (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 25.08.2026 | 08:47
Μαγνησία: Βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 17:21
Φωτιά ανάμεσα σε Στόμιο και Αλεξανδρινή -μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 01:56
Λάρισα: Ναυαγοσώστες έσωσαν 7χρονο από βέβαιο πνιγμό. «Έκανα ΚΑΡΠΑ πάνω από 5 λεπτά και βάλαμε μάσκα οξυγόνου» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.08.2026 | 09:34
Ποιοί θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ στη Θεσσαλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.08.2026 | 09:51
Λάρισα–Ελασσόνα–Κοζάνη: Κάθετος άξονας της Εγνατίας ή δρόμος δεύτερης μοίρας λόγω Ε65; - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 13:50
Ορκίστηκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Λάρισας οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί (ΦΩΤΟ+video)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed