ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Υπό μερικό έλεγχο μετά από πολύωρη μάχη η πυρκαγιά στον Αργυρόμυλο Λάρισας (ΦΩΤΟ+video)
Στη μάχη με τις φλόγες 90 πυροσβέστες και 9 εναέρια μέσα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 9.00 το βράδυ μετά από πολύωρη μάχη η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση μετά τις 2.00 το μεσημέρι στον Αργυρόμυλο Λάρισας και ενεργοποίησε μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνολικά 9 εναέρια μέσα για την κατάσβεσή της.
Το έργο των 90 περίπου πυροσβεστών και των πεζοπόρων δασοκομάντος με 20 οχήματα που τέθηκαν στη μάχη δυσχέρανε το δύσβατο της περιοχής και οι ισχυροί άνεμοι

Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λάρισας έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων από 4η και 10η ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 5 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δυσχεραίνουν την επιχείρηση, καθώς αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτιμηθεί με ασφάλεια η εξέλιξή της.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

«Η φωτιά έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες, στον Δήμο, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία. Βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου τέσσερις ώρες σε μια δύσβατη δασική περιοχή κοντά στον Αργυρόμυλο και το Λουτρό. Για τον λόγο αυτό επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν εναέρια μέσα», δήλωσε.
Ο κ. Μαμάκος υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση.

«Το γεγονός ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε όμως να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση κίνδυνος για οικισμούς ή κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος επισήμανε ακόμη ότι ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται στο πλευρό της Πυροσβεστικής, διαθέτοντας υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, καθώς και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να παρέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί. Περιμένουμε την αξιολόγηση της κατάστασης και ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες των επικεφαλής της επιχείρησης», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ο κ. Μαμάκος ξεκαθάρισε ότι αυτά διερευνώνται από τις αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι προτεραιότητα όλων αυτή την ώρα είναι η κατάσβεση της φωτιάς.
Παράλληλα, επισήμανε ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την εξέλιξη της επιχείρησης.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο και να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.







- ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:58
Κουρέτας: Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα οδοποιίας σε απομακρυσμένα χωριά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:46
Κουρέτας – Κόκκαλης ενώνουν δυνάμεις για έναν ισχυρότερο καταναλωτή στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 21:42
Αγρότες: Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ στο ψηφιακό δελτίο αποστολής - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 21:38
Βόλος: Κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από αγνώστους 27χρονος – Βρέθηκε λιπόθυμος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.07.2026 | 21:34
Κατασβέστηκε πυρκαγιά σε κτίριο στον Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 21:25
Βόλος: Πιάστηκαν στα χέρια στην Ερμού και ο ένας έβγαλε μπαλτά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 18:22
Λάρισα: Κινηματογραφικός καβγάς ανάμεσα σε δύο παρέες σε επαρχιακό δρόμο - 7 συλλήψεις - ΥΓΕΙΑ | 27.07.2026 | 18:15
Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 09:21
Κατεβαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας με νέο «αφεντικό» τον Μουρμούρα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 09:31
Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες εκπαιδευτικών για παράνομες τοποθετήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 11:55
Θρήνος στην Καλαμπάκα: “Έφυγε” στα 59 της η Χριστίνα Τσιαντούλα-Τάτσιου - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 14:47
Τρίκαλα: Φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής - Ένας εγκαυματίας







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed