ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Στη Βουλή η πολεοδομική εκκρεμότητα της Παραλίας Κουλούρας με ερώτηση Κόκκαλη
Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στη Βουλή η πολεοδομική εκκρεμότητα της Παραλίας Κουλούρας με ερώτηση Κόκκαλη
Την έντονη αντίδρασή του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Τεμπών εκφράζει με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία και αναπαραγωγή πολεοδομικών σχεδιασμών που, όπως υποστηρίζει, παραμένουν αμετάβλητοι εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες.
Ο Λαρισαίος βουλευτής υποστηρίζει ότι το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αντί να αποτελέσει εργαλείο σύγχρονου αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αναπαράγει τις προβλέψεις της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου Αιγάνης του 1990, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημερινές συνθήκες και την πραγματική οικιστική εξέλιξη της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην Παραλία Κουλούρας, σημειώνοντας ότι ο υφιστάμενος οικισμός εξακολουθεί να μένει εκτός των περιοχών προς πολεοδόμηση, παρά το γεγονός ότι έχει εξαιρεθεί από τη ζωνοποίηση της περιοχής Natura 2000, ενώ υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών υπέρ της ένταξής του στον σχεδιασμό.
Κατά τον κ. Κόκκαλη, η διατήρηση ενός πολεοδομικού καθεστώτος που βασίζεται σε δεδομένα του 1990 αγνοεί το ισχύον Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει ως έργο πρώτης προτεραιότητας την αναθεώρηση της ΖΟΕ Αιγάνης. Παράλληλα, εκτιμά ότι η επιλογή αυτή στερεί από την περιοχή τη δυνατότητα οργανωμένης ανάπτυξης, δημιουργίας αναγκαίων υποδομών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ εγκυμονεί και ζητήματα ασφάλειας.
Με την ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει γιατί η μελέτη του ΤΠΣ δεν ενσωματώνει τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, για ποιο λόγο παρακάμπτεται η ομόφωνη θέση του Δήμου Τεμπών σχετικά με την Παραλία Κουλούρας, αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να επικαιροποιηθεί η μελέτη με σύγχρονους πολεοδομικούς μηχανισμούς, καθώς και αν θα διασφαλιστεί ουσιαστική δημόσια διαβούλευση επί του συνόλου του σχεδίου, ώστε οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς να έχουν πραγματική δυνατότητα παρέμβασης πριν από την οριστικοποίησή του.
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:58
Κουρέτας: Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα οδοποιίας σε απομακρυσμένα χωριά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:46
Κουρέτας – Κόκκαλης ενώνουν δυνάμεις για έναν ισχυρότερο καταναλωτή στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 21:42
Αγρότες: Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ στο ψηφιακό δελτίο αποστολής - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 21:38
Βόλος: Κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από αγνώστους 27χρονος – Βρέθηκε λιπόθυμος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.07.2026 | 21:34
Κατασβέστηκε πυρκαγιά σε κτίριο στον Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 21:25
Βόλος: Πιάστηκαν στα χέρια στην Ερμού και ο ένας έβγαλε μπαλτά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 18:22
Λάρισα: Κινηματογραφικός καβγάς ανάμεσα σε δύο παρέες σε επαρχιακό δρόμο - 7 συλλήψεις - ΥΓΕΙΑ | 27.07.2026 | 18:15
Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 09:21
Κατεβαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας με νέο «αφεντικό» τον Μουρμούρα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 09:31
Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες εκπαιδευτικών για παράνομες τοποθετήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 11:55
Θρήνος στην Καλαμπάκα: “Έφυγε” στα 59 της η Χριστίνα Τσιαντούλα-Τάτσιου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 14:47
Τρίκαλα: Φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής - Ένας εγκαυματίας







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed