ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Θρήνος στην Κύπρο: Πώς συνέβη η τραγωδία με δύο νεκρά αδελφάκια που έμειναν για ώρες στο αυτοκίνητο “καμίνι”
Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο η τραγωδία με τα δύο αδέλφια, ηλικίας 8 και 10 ετών, που βρέθηκαν νεκρά

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο η τραγωδία με τα δύο αδέλφια, ηλικίας 8 και 10 ετών, που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Ξυλοφάγου.
Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σήμερα ο πατέρας και η μητριά των παιδιών αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.
Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 30 και 38 ετών, τελούν υπό κράτηση, καθώς σε βάρος τους διερευνάται το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων που σχετίζονται με αμέλεια. Οι ανακριτικές Αρχές αναμένεται να ζητήσουν την παράταση της κράτησής τους, προκειμένου να συνεχιστεί η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα δύο ανήλικα αγόρια.
Κύπρος: Πώς συνέβη η τραγωδία με τα δύο νεκρά παιδιά 8 και 10 ετών σε αυτοκίνητο
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα παιδιά, βουλγαρικής καταγωγής, είχαν μεταβεί στην Κύπρο για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές μαζί με τον πατέρα τους, ο οποίος διαμένει και εργάζεται μόνιμα στο νησί. Το πρωί της τραγωδίας, ο πατέρας και η σύντροφός του αναχώρησαν για την εργασία τους.
Κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, τα δύο αδέλφια φέρεται να μπήκαν στο σταθμευμένο όχημα, όπου εγκλωβίστηκαν χωρίς να μπορέσουν να βγουν.
Μερικές ώρες αργότερα, τα παιδιά εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα στο αυτοκίνητο. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι στις σορούς των δύο παιδιών υπήρχαν εγκαύματα, εύρημα που αποδίδεται στην πολύωρη παραμονή τους μέσα στο όχημα, το οποίο είχε μετατραπεί σε παγίδα θανάτου λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να αποσαφηνιστούν μετά την ολοκλήρωση των νεκροτομών.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων συνεχίζει να συλλέγει καταθέσεις και αποδεικτικά στοιχεία, εξετάζοντας κάθε πιθανό σενάριο, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.
Πηγή: pagenews.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 16:13
Δίκη για τα Τέμπη: Νέα ένταση και νέα διακοπή - Διαμαρτυρία συγγενών των θυμάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 14:27
«Έξυπνες Γέφυρες» – Ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομία στη διαχείριση των υποδομών παρουσιάζεται στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 01.07.2026 | 14:11
Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.07.2026 | 14:03
K. Aγοραστός προς Φ. Λαμπρινίδη για αέρια ρύπανση: H διοίκηση 2011-2023 άφησε έργο, υποδομές, χρηματοδοτήσεις και προοπτική - ΒΟΛΟΣ | 01.07.2026 | 13:34
Δίνει προκαταβολή 20 λεπτά στο σκληρό σιτάρι η Ένωση Βόλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.07.2026 | 13:09
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό-αισθητός και σε Λάρισα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Σοφάδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.07.2026 | 13:01
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για Μελά και Ρέππα πρότεινε ο εισαγγελέας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 12:56
«Βόμβα» Κόκκαλη για τα βιολογικά: «Να αποκαλυφθεί όλο το εύρος του σκανδάλου»!
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.06.2026 | 18:38
Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Μαραθέα του Δήμου Παλαμά- απείλησε τα πρώτα σπίτια του χωριού (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 13:46
Κατάρρευση κτηρίου στα Πετράλωνα στην οδό Αλκμήνης 22 - Πληροφορίες για τέσσερις εγκλωβισμένους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:22
Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης - Έρχεται κύμα καταιγίδων - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 10:18
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.07.2026 | 13:09
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό-αισθητός και σε Λάρισα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Σοφάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:00
Βιολογικά Φυτικής 2025 Κομφούζιο, Εξισωτική, Σπάνιες Φυλές, προς πληρωμή σήμερα Τρίτη, τελευταία μέρα Ιουνίου - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 11:35
Λάρισα: «Τεχνικό πρόβλημα» σκίασε τη μεγάλη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Πάρκο Χατζηχαλάρ - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 09:33
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed