ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σε τροχιά αναβάθμισης ο Λιμένας Βόλου με έργα και νέες επενδύσεις (βίντεο)
Η επίσκεψη του Γ.Γ. Εμπορικής Ναυτιλίας Εμμανουήλ Κουτουλάκη

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφθηκε προχθές για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Εμμανουήλ Κουτουλάκης.
Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττα Μακρή και Χρήστο Μπουκώρο, καθώς και από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, Νίκο Αθανασάκη, ο νέος γενικός γραμματέας επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όπου τον υποδέχθηκε ο διευθύνων αύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αναγνώστου έθεσε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και ανάπτυξη του λιμένα, μεταξύ των οποίων, η αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του λιμανιού μετά τις σοβαρές επιπτώσεις που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias το 2023.
Το έργο της αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών εντάχθηκε στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, ωστόσο, κατά την εκτέλεσή του, ανακαλύφθηκαν, αστικού τύπου απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που είχε χωροθετηθεί στις όχθες του χειμάρρου, ο οποίος με την ορμή των νερών του, τα αποκάλυψε (καθώς ήταν θαμμένα) και τα παρέσυρε/μετέφερε στον πυθμένα του λιμανιού.
Επίσης, τέθηκαν ζητήματα επενδύσεων στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό, καθώς και θέματα που αφορούν στο προσωπικό της εταιρείας, σχετικά με αποχωρήσεις καθώς λόγω του υφιστάμενου εργατικού πλαισίου, ο ΟΛΒ υποχρεούται να ακολουθεί συγκεκριμένο καθεστώς αμοιβών.
Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΒ, συζητήθηκε η ανάγκη επιχορήγησης του ΟΛΒ από πόρους του Πράσινου Ταμείου καθώς και το μείζον ζήτημα της σύνδεσης του λιμένα Βόλου με το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας εμφανίστηκε θετικός στην εξέταση των αιτημάτων που τέθηκαν και δεσμεύτηκε για συνεργασίες, με στόχο την προώθηση των θεμάτων. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούλησή του, να προχωρήσει σύντομα σε συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί για την υλοποίηση της σύνδεσης μεταξύ του λιμένα Βόλου και του λιμένα της Αλεξάνδρειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.08.2026 | 01:56
Λάρισα: Ναυαγοσώστες έσωσαν 7χρονο από βέβαιο πνιγμό. Έκανα ΚΑΡΠΑ πάνω από 5 λεπτά και βάλαμε μάσκα οξυγόνου-quot; - ΒΟΛΟΣ | 24.08.2026 | 22:09
Επακούμβηση πλοίου με θαλάσσιο ταξί στη Σκιάθο – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Νήσος Αίγινα» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 22:03
Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωσης των μαθητών για τη βία, τον αθλητισμό και τα ΑμΕΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 24.08.2026 | 21:09
DBRS: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με αυξανόμενους οικονομικούς κινδύνους από καύσωνες, πυρκαγιές και ξηρασία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 21:01
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στον E65 από τις 25 Αυγούστου - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 20:55
Αγίου Φανουρίου 2026: Πότε γιορτάζεται και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα - ΒΟΛΟΣ | 24.08.2026 | 20:41
Βόλος: Αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 18:59
Σχεδόν έτοιμη η πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 13:03
Ποιές καλλιέργειες κερδίζουν έδαφος στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 12:46
Αποχωρεί από την “Πλεύση Ελευθερίας” ο Σωκράτης Αλειφτήρας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 18:59
Σχεδόν έτοιμη η πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.08.2026 | 15:14
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 20:55
Αγίου Φανουρίου 2026: Πότε γιορτάζεται και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 11:27
Λάρισα: Αγωνία για 19χρονο που νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 13:09
Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 09:43
Η βενζίνη «εκτοξεύεται» – Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη, στο τραπέζι νέα παράταση της επιδότησης







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed