ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στον Βόλο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης-θα παραστεί στα εγκαίνια νέας μονάδας της METLEN
Την Τρίτη 23 Ιουνίου τα εγκαίνια της νέας μονάδας της M Technologies στο βιομηχανικό συγκρότημα της METLEN στη Νέα Ιωνία.

Με φόντο τη ραγδαία αναβάθμιση του Βόλου σε κομβικό σημείο της αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, προγραμματίζονται για την Τρίτη 23 Ιουνίου τα εγκαίνια της νέας μονάδας της M Technologies στο βιομηχανικό συγκρότημα της METLEN στη Νέα Ιωνία.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση με ισχυρό πολιτικό και γεωστρατηγικό συμβολισμό για τη βιομηχανική επένδυση που αναπτύσσεται στη Μαγνησία.
Η νέα εγκατάσταση αποτελεί μέρος του λεγόμενου «Volos Defence Hub», ενός μεγάλου βιομηχανικού συμπλέγματος που εξελίσσεται σταδιακά σε έναν από τους σημαντικότερους κόμβους αμυντικής παραγωγής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η M Technologies συμμετέχει ήδη στην παραγωγή εξειδικευμένων τμημάτων και υποσυστημάτων για διεθνή αμυντικά προγράμματα, συνεργαζόμενη με κορυφαίους ομίλους της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, όπως οι Lockheed Martin, Raytheon, Naval Group, KNDS και Thales.
Στις εγκαταστάσεις του Βόλου κατασκευάζονται εξαρτήματα και συστήματα για άρματα Leopard, συστήματα Patriot, πολεμικά πλοία και υποβρύχια, ενώ η μονάδα διαθέτει προηγμένες δυνατότητες βαριάς βιομηχανικής επεξεργασίας, συγκολλήσεων υψηλής ακρίβειας και ενσωμάτωσης στρατιωτικών συστημάτων.
Το επενδυτικό σχέδιο της METLEN προβλέπει τη δημιουργία έξι εργοστασίων συνολικά στην περιοχή, με τέσσερα να βρίσκονται ήδη σε λειτουργία και δύο ακόμη υπό ανάπτυξη. Το σύνολο των εγκαταστάσεων εκτείνεται πλέον σε περίπου 100.000 τετραγωνικά μέτρα.
Καθοριστικό ρόλο στη δυναμική του συγκροτήματος παίζει και η στρατηγική θέση του Βόλου, με άμεση πρόσβαση σε λιμάνι, σιδηροδρομικό δίκτυο και αεροδρόμιο, στοιχείο που ενισχύει τη συμμετοχή της εταιρείας στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και στα προγράμματα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η δραστηριότητα της METLEN στον τομέα της μεταλλουργίας, καθώς ο όμιλος είναι ο μοναδικός καθετοποιημένος παραγωγός γαλλίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ελληνικό βωξίτη. Το συγκεκριμένο μέταλλο θεωρείται κρίσιμο για τις σύγχρονες αμυντικές τεχνολογίες, καθώς χρησιμοποιείται σε ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα νέας γενιάς, μεταξύ αυτών και σε εφαρμογές των μαχητικών F-35.
Παράλληλα, η επένδυση δημιουργεί νέα δεδομένα και στην τοπική οικονομία, με εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και εκπαιδευτικές δομές, όπως η Σχολή Συγκολλητών Βόλου, η οποία λειτουργεί από το 2013 και εκπαιδεύει νέους τεχνίτες σε πραγματικές συνθήκες βιομηχανικής παραγωγής.
Το άλλοτε εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ μετατρέπεται πλέον σε έναν υπερσύγχρονο βιομηχανικό κόμβο υψηλής τεχνολογίας, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή αμυντική παραγωγή και φέρνοντας τον Βόλο στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων στον συγκεκριμένο τομέα.
- ΒΟΛΟΣ | 21.06.2026 | 20:49
Τρόμος στη Σκόπελο: Ένας 70χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά με κατεβασμένο παντελόνι - ΕΛΛΑΔΑ | 21.06.2026 | 20:37
Άγρια επίθεση σε γυναίκα στο Αγρίνιο από τον σύντροφό της, της χτύπησε το κεφάλι σε τζάμι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.06.2026 | 20:12
Ο τουρισμός «τρώει» τον αγρότη; - ΔΙΕΘΝΗ | 21.06.2026 | 20:01
«Μπουρλότο» στις διαπραγματεύσεις: Απειλεί ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, αποχώρησαν οι Ιρανοί - ΕΛΛΑΔΑ | 21.06.2026 | 19:42
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ο 43χρονος την χτύπησε με γυάλινο μπουκάλι και ξύλο - ΔΙΕΘΝΗ | 21.06.2026 | 19:35
Η Ευρώπη «φλέγεται» από κύμα καύσωνα: Η Γαλλία κλείνει σχολεία, ζητά περιορισμό αλκοόλ -Συναγερμός σε Βρετανία και Ιταλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.06.2026 | 19:02
GENNIMA: Η νέα ταυτότητα της θεσσαλικής αγροδιατροφής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.06.2026 | 18:55
Παγκόσμιο Forum Θεσσαλών 2026 στα Τρίκαλα
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.06.2026 | 11:17
Τραυματίας 71χρονος στο θεαματικό τροχαίο της οδού Βόλου-δείτε εικόνες - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 20.06.2026 | 18:29
Ποιος είναι ο Λαρισαίος εφοπλιστής Ζήσης Στυλιανός που θέλει να μπει στην ΑΕΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 21.06.2026 | 12:21
Απόγνωση στον κάμπο της Λάρισας για χαμηλές τιμές στο στάρι, ενώ ολοκληρώνεται ο αλωνισμός - ΛΑΡΙΣΑ | 20.06.2026 | 12:59
Θλίψη στην Ομογένεια του Μονάχου και την Ελασσόνα: «Έφυγε» πρόωρα από τη ζωή η εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος Βάσω Γεροφάκα - ΕΛΛΑΔΑ | 20.06.2026 | 10:15
Καιρός: Πώς θα είναι ο Ιούλιος στην Ελλάδα - Οι προβλέψεις ECMWF, NOAA και NASA - ΛΑΡΙΣΑ | 21.06.2026 | 10:35
Συναγερμός σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Λάρισας για εκτροπή οχήματος στη Βόλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.06.2026 | 11:06
Δ. Βαφείδης καθηγητής Ιχθυολογίας Π.Θ.: Ασφαλείς οι θάλασσες στη Θεσσαλία, δεν υπάρχουν λαγοκέφαλοι (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.06.2026 | 14:39
Αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς στο δρόμο Καρδίτσας-Δέλτα ( ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed