ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θεοφάνης Τακούδης: «Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο- Έρχονται βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία» (video)
Και πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα με βοριαδάκια

Μετά το ζεστό και άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, που μόλις αφήσαμε πίσω μας, η νέα εβδομάδα ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, όμως, σύμφωνα με τις προγνώσεις του Θεσσαλού μετεωρολόγου Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Θεσσαλία" και το Γιάννη Γιαννακόπουλο, η καλοκαιρία θα δώσει τη σκυτάλη της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις ….βροχοπτώσεις.
Σήμερα και αύριο, όπως σημειώνει ο κ. Τακούδης είναι δύο ημέρες περίπου ίδιες, δηλαδή με ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας, χωρίς ωστόσο να αναμένονται φαινόμενα, εκτός ίσως από τη Δυτική Θεσσαλία.
Αύριο, Τρίτη στη Θεσσαλία η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου, θα υπάρχει αρχικά ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι, τις θερμές ώρες από τις 2 περίπου έως τις 5-6 το απόγευμα, θα σημειωθούν κάποιες συννεφιές.
Η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι δυο καλές ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, θα σημειωθούν κάποιες αραιές συννεφιές τις θερμές ώρες, αλλά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα ακουμπήσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη επειδή θα πνέει ένα βοριαδάκι θα υπάρξει μία μικρή υποχώρηση και ο υδράργυρος θα δείξει τους 30 βαθμούς.
Η Παρασκευή θα είναι καλή μέχρι όμως το μεσημέρι, καθώς από τότε κι έπειτα αρχίζουν οι συννεφιές , γυρίζει και ο άνεμος σε βοριά και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-29 βαθμούς περίπου στην πόλη του Βόλου. Οι συννεφιές πυκνώνουν προς το βραδάκι και θα σημειωθούν βροχές από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής .
Οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο θα υποχωρήσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου, εξαιτίας των βορείων ανέμων που θα πνέουν, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα προγνωστικά μοντέλα να υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις στο κεντρικό και νότιο Πήλιο.
Αν και οι πρόγνωση αυτή είναι αρχική και θα επικαιροποιηθεί την Τετάρτη, είναι πιθανό τα φαινόμενα να τελειώσουν νωρίς το πρωί της Κυριακής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης να δουλέψουν, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.
- ΒΟΛΟΣ | 28.07.2026 | 09:02
Βόλος: Έτρεχε στα στενά για να γλυτώσει τη σύλληψη ο άνδρας που τραυμάτισε τον πατέρα του με μπαλτά - ΛΑΡΙΣΑ | 28.07.2026 | 08:51
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 28.07.2026 | 08:46
Καιρός: Πότε μπαίνει σε «θερμό θόλο» η Ελλάδα - Η πρόγνωση του GFS για αρχές Αυγούστου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.07.2026 | 08:40
Στους 39,5 βαθμούς Κελσίου xθες η Καρδίτσα, στους 39 τα Φάρσαλα- σήμερα αναμένουμε μέγιστη 38 βαθμούς στη Θεσσαλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.07.2026 | 08:27
Το πρόγραμμα εκτιμήσεων και το σχέδιο αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για τις χαλαζοπτώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 28.07.2026 | 08:21
Κεφαλονιά: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό, στη διαδρομή από Μύρτο προς Φισκάρδο -Νεκρός ο οδηγός - ΕΛΛΑΔΑ | 28.07.2026 | 07:21
Η επόμενη ημέρα της τραγωδίας στην Κορινθία: Τρεις συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 21:58
Κουρέτας: Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα οδοποιίας σε απομακρυσμένα χωριά
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 09:21
Κατεβαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας με νέο «αφεντικό» τον Μουρμούρα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 09:31
Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες εκπαιδευτικών για παράνομες τοποθετήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 11:55
Θρήνος στην Καλαμπάκα: “Έφυγε” στα 59 της η Χριστίνα Τσιαντούλα-Τάτσιου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 17:38
Ο ΑΣΚ απέκτησε τον Κρις Σμιθ και ενισχύεται ακόμη περισσότερο







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed