ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων
Οι αγρότες θα επιδοτηθούν με 15% για αγορά λιπασμάτων

Οι αγρότες θα επιδοτηθούν με 15% για αγορά λιπασμάτων – Η ενίσχυση θα καταβάλλεται απευθείας στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι επαγγελματίες αγρότες θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την επιδότηση 15% στην αγορά λιπασμάτων.
Η ενίσχυση για τους αγρότες
Το μέτρο στοχεύει στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα απέναντι στις αυξημένες τιμές που προκάλεσαν οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και τα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. Ιδιαίτερα σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στην τιμή της ουρίας, ενός από τα βασικότερα λιπάσματα για τις καλλιέργειες.
Η ενίσχυση θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 15 Μαρτίου, καλύπτοντας τόσο αγορές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όσο και εκείνες που θα γίνουν έως το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με το ertnews. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων, το ποσό της επιδότησης θα πιστώνεται απευθείας στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό τους. Ενδεικτικά, για αγορά λιπασμάτων αξίας 500 ευρώ, η επιδότηση αντιστοιχεί σε επιστροφή 75 ευρώ.
Το σχέδιο δράσης της ΕΕ
Eν τω μεταξύ προ ημερών κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, παρουσιάστηκε από την Επιτροπή το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του τρέχοντος υψηλού κόστους των αγροτικών εισροών, ιδίως των λιπασμάτων, διαφυλάσσοντας παράλληλα την επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ βραχυπρόθεσμα.
Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει, στοχευμένη έκτακτη οικονομική στήριξη για τους Ευρωπαίους αγρότες ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της τρέχουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των στρατηγικών σχεδίων τους για την ΚΑΠ και μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από συνθετικά και εισαγόμενα λιπάσματα, διευκολύνοντας την ανάπτυξη και χρήση ευρωπαϊκών εναλλακτικών λύσεων, ιδίως οργανικών και βιολογικών λιπασμάτων.
Πηγή: ΟΤ
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 14:47
Τρίκαλα: Φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής - Ένας εγκαυματίας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.07.2026 | 12:40
Η νέα εθνική πολιτική για το νερό -Ενιαία διαχείριση, 901 έργα και επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 27.07.2026 | 12:07
Θεοδωρικάκος: «Παράθυρο» για παράταση μέτρων στα καύσιμα και μετά τον Αύγουστο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 12:02
Σκληρό Σιτάρι: Στασιμότητα στο εμπόριο σιτηρών – Στις αποθήκες η νέα σοδειά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 11:55
Θρήνος στην Καλαμπάκα: “Έφυγε” στα 59 της η Χριστίνα Τσιαντούλα-Τάτσιου - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 11:48
Έλλη Παπαδοπούλου: Παρά τη μείωση στα διεθνή χρηματιστήρια ανοδικά σήμερα και αύριο οι τιμές στα καύσιμα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 11:29
Ξανά στο εδώλιο ο 50χρονος που απειλούσε να κάψει ζωντανή την πρώην σύζυγό του στη Λάρισα σε live μετάδοση
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.07.2026 | 09:11
Φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ για το δρόμο Λάρισα- Φάρσαλα; (βίντεο) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.07.2026 | 09:02
Ξεκινά η αποκατάσταση με ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισας- Βόλου και Παλαιοφάρσαλου- Καλαμπάκας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 08:51
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 08:15
Ευαγγελισμός Ελασσόνας: Eικόνες ολικής καταστροφής από το χαλάζι της Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.07.2026 | 07:57
Καιρός: Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα για τον Αύγουστο - Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 07:45
Οι υπέροχες και άγνωστες παραλίες του Κισσάβου που πρέπει να ανακαλύψεις. - ΒΟΛΟΣ | 26.07.2026 | 18:37
Βόλος: Γαμπρός ήπιε λίγο παραπάνω και βρέθηκε από το γαμήλιο γλέντι στο Νοσοκομείο - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed