ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση Φάμελλου για συμπόρευση με Τσίπρα
Η εισήγηση του προέδρου του κόμματος υπερψηφίστηκε με 70% - Απορρίφθηκε η τροπολογία των 37.

Με ποσοστό 70% υιοθετήθηκε η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.) Αλέξη Τσίπρα, απόφαση που σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις πολιτικές ισορροπίες της Κουμουνδούρου.
Παρά το τεταμένο κλίμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, επικράτησε η άποψη ότι το μέλλον του κόμματος συνδέεται με εκείνο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού. Έτσι, αποφασίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να βρεθεί απέναντι στην ΕΛ.Α.Σ. στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Παρά τις ενστάσεις των Νίκου Παππά, Παύλου Πολάκη, Ρένας Δούρου και τριών ακόμη στελεχών που κατέθεσαν κοινή τροπολογία, η «γραμμή» Φάμελλου αποτέλεσε τελικά την επίσημη απόφαση του οργάνου.
Οι Παππάς, Πολάκης και Δούρου συγκρότησαν ένα «κοινό μέτωπο» απορρίπτοντας τα σενάρια «αυτοδιάλυσης» του κόμματος. Ζήτησαν να εξεταστεί θεσμικά η δυνατότητα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Κοτζιά, τη Λούκα Κατσέλη και τη Νέα Αριστερά, προτείνοντας άμεσο διάλογο μαζί τους.
«Δεν υπάρχει χώρος για plan B», ξεκαθάρισε ο Σωκράτης Φάμελλος
Στη δευτερολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος απέρριψε τις κατατεθείσες τροπολογίες, επισημαίνοντας ότι η ουσία της πρότασης των οκτώ στελεχών περιλαμβάνεται ήδη στην απόφαση. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει χώρος για plan B», καθώς το κόμμα διαθέτει τόσο οδικό χάρτη όσο και προγραμματικό πλαίσιο.
Αναφερόμενος ειδικά στην τροπολογία των Πολάκη, Παππά και Δούρου, η οποία απορρίφθηκε, διερωτήθηκε γιατί να επανέλθει σχέδιο που είχε απορριφθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Μαρτίου. Τόνισε επίσης ότι η τροπολογία εγείρει θέμα προέδρου και πως «υπάρχει έλλειψη βάσης σε αυτή την τροπολογία». Κατά τον ίδιο, η πραγματικά αριστερή προοπτική είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Η τροπολογία δεν πέρασε, αλλά συγκέντρωσε ένα ικανοποιητικό ποσοστό, πάνω από 40% της Κεντρικής Επιτροπής. Εμείς παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα παρακολουθούμε την υλοποίηση, δεν χαρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν και περιμένουμε να δούμε αυτούς που έχουν δηλώσει ότι θα πάνε στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είτε είναι βουλευτές είτε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να το πράξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπάρχει και να ανακαλεί στη μνήμη την “πρώτη φορά Αριστερά” που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.
Ο κ. Πολάκης αρχικά έφυγε, ωστόσο επέστρεψε στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Και δεν θα αφήσουμε εμείς να κλείσει».
tanea.gr
- ΒΟΛΟΣ | 26.08.2026 | 10:30
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αύριο η ΜΠΕ για τον περιφερειακό Αγριάς – Μαλάκι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.08.2026 | 10:26
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «θωρακίζει» αντιπλημμυρικά την Πύλη Τρικάλων - ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ | 26.08.2026 | 10:09
Η νέα ΚΑΠ και η Θεσσαλία: από τη διαβούλευση στη συνδιαμόρφωση - ΛΑΡΙΣΑ | 26.08.2026 | 09:58
Μεγάλη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Φαρσάλων – Υπεγράφη η σύμβαση για Δημοτικό Στάδιο και Υπέρεια - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.08.2026 | 09:51
Λάρισα–Ελασσόνα–Κοζάνη: Κάθετος άξονας της Εγνατίας ή δρόμος δεύτερης μοίρας λόγω Ε65; - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 26.08.2026 | 09:47
Πρεμιέρα του 14ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 26.08.2026 | 09:43
Η Ιουλία Καλλιμάνη έρχεται απόψε να βάλει «φωτιά» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.08.2026 | 09:26
Επίσημο: Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για αγορά 2 φρεγατών Bergamini
- ΕΛΛΑΔΑ | 25.08.2026 | 13:56
Καιρός: Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα- θα έχουμε έντονες καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 22:25
Βούλιαξε από κόσμο απόψε το κηποθεατρο Αλκαζαρ για την Κατερίνα Λιολιου (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 25.08.2026 | 08:47
Μαγνησία: Βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 17:21
Φωτιά ανάμεσα σε Στόμιο και Αλεξανδρινή -μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 01:56
Λάρισα: Ναυαγοσώστες έσωσαν 7χρονο από βέβαιο πνιγμό. «Έκανα ΚΑΡΠΑ πάνω από 5 λεπτά και βάλαμε μάσκα οξυγόνου» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.08.2026 | 09:34
Ποιοί θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ στη Θεσσαλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.08.2026 | 09:51
Λάρισα–Ελασσόνα–Κοζάνη: Κάθετος άξονας της Εγνατίας ή δρόμος δεύτερης μοίρας λόγω Ε65; - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 13:50
Ορκίστηκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Λάρισας οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί (ΦΩΤΟ+video)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed