ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Για “γραφειοκρατικό παραλογισμό” κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος – Χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κάλυψη η Μαγνησία
Σφοδρή καταγγελία για κρατική αδιαφορία στην Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων»

Έντονη αγανάκτηση και βαθιά ανησυχία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, το οποίο σε έκτακτη συνεδρίασή του καταγγέλλει «πρωτοφανή διοικητική ακαμψία» του Υπουργείου Υγείας, που –όπως υποστηρίζει– έχει οδηγήσει σε τεχνητό αδιέξοδο την κάλυψη κρίσιμων θέσεων Παιδοψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Βόλου και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, από τις 31 Δεκεμβρίου 2025 η Μαγνησία παραμένει χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κάλυψη, έπειτα από τη συνταξιοδότηση του τελευταίου ειδικευμένου ιατρού. Η κατάσταση, όπως περιγράφεται, έχει δημιουργήσει σοβαρό κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, με τις λίστες αναμονής να αυξάνονται και τις οικογένειες να αναγκάζονται είτε να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα είτε να μετακινούνται σε άλλους νομούς.
Το ιστορικό που παραθέτει ο Σύλλογος αφορά την προκήρυξη της 16ης Δεκεμβρίου 2025 για δύο θέσεις Παιδοψυχιάτρων, στις οποίες –όπως αναφέρεται– ανταποκρίθηκαν θετικά δύο έμπειρες ιατροί, παρά το γεγονός ότι διέθεταν ήδη επιτυχημένη ιδιωτική πορεία. Οι δύο υποψήφιες συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής και αξιολογήθηκαν επιτυχώς στις 6 Μαρτίου 2026.
Ωστόσο, τρεις μήνες αργότερα, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε αναπομπή του πρακτικού επιλογής, προκαλώντας νέα εμπλοκή στη διαδικασία διορισμού.
Η αιτία, σύμφωνα με την καταγγελία, αφορά τυπικό ζήτημα εγγράφων: οι υποψήφιες κατέθεσαν βεβαίωση ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικού) από δημόσιο νοσοκομείο, αντί της αντίστοιχης βεβαίωσης του Υπουργείου Υγείας. Το Υπουργείο, όπως σημειώνεται, δεν αποδέχθηκε το έγγραφο, παρότι εκδόθηκε από δημόσιο φορέα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Αντί να ζητηθεί η συμπλήρωση του απαιτούμενου δικαιολογητικού ή να υπάρξει διοικητική ευελιξία, ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι προκρίνεται η λύση της κήρυξης των θέσεων ως άγονων και η επαναπροκήρυξή τους, γεγονός που θα οδηγήσει –όπως τονίζει– σε περαιτέρω καθυστέρηση κάλυψης των αναγκών.
Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καταγγέλλει:
- Την εγκατάλειψη των ευάλωτων ομάδων, καθώς για περισσότερους από έξι μήνες ο νομός παραμένει χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κάλυψη.
- Την επιβάρυνση του υγειονομικού προσωπικού όμορων περιοχών, που καλείται να καλύψει τα περιστατικά της Μαγνησίας.
- Την απαξίωση της ιατρικής κοινότητας, η οποία –όπως αναφέρεται– επιχειρεί να στηρίξει το ΕΣΥ αλλά συναντά «τιμωρητική γραφειοκρατία».
Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την άμεση ανάκληση της αναπομπής του πρακτικού, καθώς και την παροχή σύντομης προθεσμίας για την προσκόμιση της τυπικής βεβαίωσης από το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση ο διορισμός των δύο ιατρών.
Παράλληλα, καλεί την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου –όπως αναφέρει– να τερματιστεί η «ομηρία των γιατρών» και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στον νομό.
«Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά και οι έφηβοι της Μαγνησίας να γίνουν θύματα της γραφειοκρατίας και της έλλειψης κοινής λογικής», τονίζει ο Σύλλογος, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση νέας εμπλοκής και κήρυξης των θέσεων ως άγονων, η ευθύνη για την περαιτέρω κατάρρευση της παιδοψυχιατρικής φροντίδας θα βαρύνει –όπως υποστηρίζει– την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 23:26
Τακούδης: Δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς η μέγιστη αύριο και μεθαύριο και μετά βοριαδάκια (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 22:57
Τραγωδία στη Πέτρου Ράλλη: Νεκρός 46χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με ταξί - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 22:47
Φωτιά στη Λήτη: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός – Έρευνες αν πρόκειται για το παιδί που αγνοείται - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.06.2026 | 22:42
Πιστώθηκαν Τρίτη βράδυ Βιολογικά Φυτικής 2025, Κομφούζιο, Εξισωτική, Σπάνιες Φυλές, απονιτροποίηση - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 20:32
Φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου: Αγνοείται παιδί 12 ετών – Πληροφορίες ότι είναι ο γιος του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 20:06
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινά ο β’ κύκλος για τις «Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς» (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 30.06.2026 | 20:04
Χρ. Τριαντόπουλος: Υπεγράφη η σύμβαση από ΥΠΕΝ για έργα ορεινής υδρονομίας 25 εκατ. ευρώ στο Πήλιο - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 19:41
Πετράλωνα: Καρέ – καρέ η στιγμή της κατάρρευσης της πολυκατοικίας, δείτε εικόνες
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.06.2026 | 18:38
Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Μαραθέα του Δήμου Παλαμά- απείλησε τα πρώτα σπίτια του χωριού (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 13:46
Κατάρρευση κτηρίου στα Πετράλωνα στην οδό Αλκμήνης 22 - Πληροφορίες για τέσσερις εγκλωβισμένους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:00
Βιολογικά Φυτικής 2025 Κομφούζιο, Εξισωτική, Σπάνιες Φυλές, προς πληρωμή σήμερα Τρίτη, τελευταία μέρα Ιουνίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:22
Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης - Έρχεται κύμα καταιγίδων - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 11:35
Λάρισα: «Τεχνικό πρόβλημα» σκίασε τη μεγάλη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Πάρκο Χατζηχαλάρ - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 12:36
Μοναδική βραδιά πολιτισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Χιλιάδες Λαρισαίοι στο Πάρκο Χατζηχαλάρ (φωτ.) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 09:33
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 00:30
Κόκκινος συναγερμός: Ο ευρωπαϊκός καύσωνας «κατεβαίνει» στα Βαλκάνια-Πότε θα έρθει Ελλάδα









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed