ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο Αττικόν, «δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας», λέει το νοσοκομείο
Το Σωματείο Εργαζομένων ζητεί την αποδέσμευση του νοσοκομείου από τη γενική εφημερία του Σαββάτου, ενώ πηγές του «Αττικόν»


Το Σωματείο Εργαζομένων ζητεί την αποδέσμευση του νοσοκομείου από τη γενική εφημερία του Σαββάτου, ενώ πηγές του «Αττικόν» αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί 24 περιστατικά χωρίς να τίθεται ζήτημα λειτουργίας του νοσοκομείου.
Συναγερμό για περιστατικά γαστρεντερίτιδας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» σημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «επιβεβαιωμένη ενδονοσοκομειακή έξαρση από νοροϊό», με κρούσματα σε υγειονομικούς, ασθενείς και συνοδούς.
Σύμφωνα με το Σωματείο, η κατάσταση δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς όπως υποστηρίζει, η μόνιμη υπερπληρότητα, τα ράντζα στους διαδρόμους και η υποστελέχωση επιτείνουν το πρόβλημα και δυσχεραίνουν την εφαρμογή μέτρων απομόνωσης και περιορισμού της διασποράς.
«Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα απομόνωσης, περιορισμού μετακινήσεων, ξεχωριστής χρήσης τουαλέτας και αυστηρής υγιεινής, όταν δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές;» αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.
Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς, την απομάκρυνση από την εργασία των συμπτωματικών εργαζομένων, την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και υλικών απολύμανσης, καθώς και την αντιμετώπιση του προβλήματος των ράντζων.
Παράλληλα, το Σωματείο ζητεί εκτάκτως, με πολιτική απόφαση του υπουργείου Υγείας, να αποδεσμευτεί το «Αττικόν» από το πρόγραμμα Γενικής Εφημερίας του λεκανοπεδίου, τουλάχιστον για την επόμενη εφημερία του Σαββάτου 30 Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι νέες εισαγωγές και νέα ράντζα θα επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση.
Από την πλευρά τους, πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν στο ygeiamou.gr ότι από την περασμένη Δευτέρα έχουν καταγραφεί 24 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, μεταξύ ασθενών και υγειονομικού προσωπικού. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, η οποία παρακολουθεί την κατάσταση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν κινδυνεύει κανείς, ενώ από το νοσοκομείο επισημαίνεται ότι το «Αττικόν» διαθέτει τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους και πως δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας λόγω των περιστατικών γαστρεντερίτιδας.
Το Σωματείο, πάντως, επιμένει ότι το πρόβλημα των ράντζων παραμένει κρίσιμο, καθώς, όπως καταγγέλλει, δημιουργεί συνθήκες που δυσχεραίνουν την ασφαλή νοσηλεία και την αποτελεσματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Πηγή: ygeiamou
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 15:26
Τύρναβος: Τίμησαν την επέτειο απελευθέρωσης από τη γερμανική κατοχή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 15:22
Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 15:18
ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση σε Λάρισα, Μαγνησία και Σποράδες την 28η Οκτωβρίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 14:21
Οι 13 ύποπτοι αγώνες που οδήγησαν στη σύλληψη της Τσαρούχα-ανάμεσά του και ματς της Καρδίτσας και των Τρικάλων - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.10.2026 | 11:33
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βρέθηκε απαγχονισμένος 60χρονος κτηνοτρόφος, τα προβλήματα με την ασθένεια των προβάτων του - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 11:11
Το Μπουρανί Τυρνάβου γίνεται ντοκιμαντέρ – Οι άνθρωποι και οι ιστορίες πίσω από το έθιμο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 11:03
Λαρισαίος διατητής: Από το 2015 οι καταγγελίες για «στημένα» παιχνίδια– Στο κάδρο της έρευνας και η μπασκετική Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 10:52
Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:10
Θεσσαλία: Στο «ψαλίδι» η σπορά των χειμερινών σιτηρών – Μειωμένη κατά 20% η πρόθεση καλλιέργειας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 10:19
Τακούδης: Δυνατές βροχές από το βράδυ στη Θεσσαλία και καλός καιρός την 28η Οκτωβρίου (χάρτες) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 10:29
Γιορτή μαθηματικής αριστείας στη Λάρισα – Τιμήθηκαν οι διακριθέντες μαθητές (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 20:10
Χρ. Κέλλας στον Πυργετό: «Το ακτινίδιο, ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή». - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 11:25
Τρίκαλα και Βόλος στο επίκεντρο αποκαλυπτικών διαλόγων για την Pizza Fan – Τα ποσά και τα «κεράσματα» - ΒΟΛΟΣ | 25.10.2026 | 18:39
Βόλος: 18χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού έχασε δάχτυλο από έκρηξη βεγγαλικού πριν τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 15:34
Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες έως την Τρίτη-περιοχές της Θεσσαλίας στο κόκκινο - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 12:26
Λάρισα: Κινδυνεύουν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών σε μονάδες όπου θανατώθηκαν τα ζώα λόγω ευλογιάς






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed