ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δημήτρης Τσιούρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού: Το φράγμα Γυρτώνης έκλεισε σήμερα...
Αρχίζει τη συγκέντρωση νερών για την άρδευση της περιοχής

24.05.2026 | 16:22
Γράφει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημ. Τσιούρης:
Το φράγμα Γυρτώνης έκλεισε σήμερα, με γνώμονα τις ανάγκες της περιοχής, την προστασία της άρδευσης και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Μια δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση, που αποδεικνύει πως όταν κάποιοι επιλέγουν να μένουν θεατές, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και οργανισμοί που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου και του αγροτικού κόσμου.Σε μια εποχή που πολλοί επιλέγουν τη σιωπή, τις δικαιολογίες ή την αποποίηση ευθυνών, εμείς συνεχίζουμε να στεκόμαστε μπροστά.
Το φράγμα Γυρτώνης δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι σημείο ζωής για ολόκληρη την περιοχή, για τον κάμπο, για τους παραπήνειους παραγωγούς, αλλά και για όλους εκείνους που βρίσκονται εκτός ΤΟΕΒ και παρ’ όλα αυτά εξαρτώνται από τη σωστή και δίκαιη διαχείριση του νερού.
Τα τελευταία χρόνια, όταν όλοι απέφευγαν να αναλάβουν την ευθύνη, ο ΤΟΕΒ Πηνειού ήταν εκεί.
Με αποφάσεις δύσκολες, με πίεση μεγάλη, αλλά πάντα με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό, την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής και τον σεβασμό στους υδάτινους πόρους.
Κάθε φορά που αναλαμβάνουμε αυτή τη μεγάλη ευθύνη, το κόστος είναι τεράστιο.
Χιλιάδες ευρώ δαπανώνται ώστε να παραμένει λειτουργικό το σύστημα, να εξυπηρετούνται οι ανάγκες άρδευσης και να μη μείνει ο τόπος χωρίς νερό την κρίσιμη στιγμή.
Και πολλές φορές αυτό γίνεται με ελάχιστα μέσα και με ανθρώπους που δίνουν καθημερινό αγώνα για να κρατηθεί όρθιος ο αγροτικός κόσμος.
Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε πως σε αυτή την προσπάθεια υπήρξε και η σημαντική στήριξη της Περιφέρειας, που στάθηκε δίπλα μας και βοήθησε ουσιαστικά ώστε να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί ένα τόσο κρίσιμο έργο για την περιοχή μας.
Όταν υπάρχει συνεργασία, υπευθυνότητα και κοινός στόχος, μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά για τον τόπο.
Η κεντρική διοίκηση οφείλει επίσης να ακούσει πιο δυνατά τη φωνή της περιφέρειας και του αγροτικού κόσμου.
Δεν μπορεί κάθε χρόνο το βάρος να πέφτει στους ίδιους ανθρώπους και στους ίδιους οργανισμούς που παλεύουν μόνοι τους να κρατήσουν ζωντανή την παραγωγή και την ύπαιθρο.
Για εμάς το νερό δεν είναι ούτε μέσο εντυπώσεων ούτε εργαλείο πολιτικής.
Είναι δημόσιο αγαθό, είναι ευθύνη απέναντι στον τόπο και στις επόμενες γενιές.
Γι’ αυτό και κάθε διαχείριση πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, σχέδιο και σεβασμό στους υδάτινους πόρους, ώστε να υπάρχει νερό σήμερα αλλά και αύριο.
Και φέτος, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύεται ξανά ποιοι πραγματικά νοιάζονται και ποιοι απλώς παρακολουθούν από απόσταση.
Ο ΤΟΕΒ Πηνειού συνεχίζει να κρατά ζωντανό ένα ολόκληρο δίκτυο ανθρώπων, καλλιεργειών και οικογενειών.
Όχι μόνο για τα μέλη του, αλλά για ολόκληρη την περιοχή που στηρίζεται στον Πηνειό και στο νερό του.
Γιατί η ευθύνη δεν φαίνεται στα λόγια.
Φαίνεται όταν έρχονται τα δύσκολα.
Και τότε κάποιοι κρύβονται, ενώ κάποιοι μένουν μπροστά.
Εμείς θα συνεχίσουμε με ευθύνη, σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον αγροτικό κόσμο και στους υδάτινους πόρους του τόπου μας.
- ΒΟΛΟΣ | 14.09.2026 | 23:10
Πρεμιέρα για το Διεθνές Απολυτήριο στο Μουσικό Σχολείο Βόλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.09.2026 | 22:05
Mέχρι αύριο για αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 14.09.2026 | 22:02
Δήμος Λαρισαίων: Μηνύσεις για φωτιές σε κάδους απορριμμάτων - ΒΟΛΟΣ | 14.09.2026 | 21:57
Θλίψη στον Βόλο: Νεκρός 62χρονος εκπαιδευτικός - ΕΛΛΑΔΑ | 14.09.2026 | 21:32
Χαλκιδική: 5χρονος δέχθηκε επίθεση από τσακάλι στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.09.2026 | 21:24
Σύσκεψη συγκαλούν αύριο τα ΚΥΔ με εκπροσώπους των αγροτών Θεσσαλίας για το ΟΣΔΕ- έχουν υποβληθεί μόλις 11.000 δηλώσεις - ΒΟΛΟΣ | 14.09.2026 | 20:52
Εσπευσμένα από τη Σκόπελο στο νοσοκομείο Βόλου 8χρονος – Έπαθε δηλητηρίαση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.09.2026 | 19:59
Δοντάς: Νέα άνοδος στο βαμβάκι – Πριν τα Χριστούγεννα το κρίσιμο timing για τους παραγωγούς (video)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.09.2026 | 19:59
Δοντάς: Νέα άνοδος στο βαμβάκι – Πριν τα Χριστούγεννα το κρίσιμο timing για τους παραγωγούς (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.09.2026 | 10:30
Τετραπλό πακέτο για στήριξη Νέων Αγροτών, εξαψήφιο πριμ πρώτης εγκατάστασης, 10ετείς δεσμεύσεις στην ΚΑΠ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.09.2026 | 10:08
Τακούδης; Χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλία αυτή την εβδομάδα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυκλώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.09.2026 | 11:09
Ενημέρωση για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των Εργαζομένων στο Γενικό Λάρισας-button για επιθέσεις σε εργαζόμενους(ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 14.09.2026 | 09:38
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δακρύζει» η Νίκαια για το δικό της παιδί – Χιλιάδες κόσμου αποχαιρετά τον τραγουδιστή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.09.2026 | 10:48
Τα καύσιμα «καίνε» τη Θεσσαλία-Από το χωράφι και τα φορτηγά μέχρι τα εργοστάσια και τις εξαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 14.09.2026 | 11:27
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η 19η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα – Ένα τριήμερο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία - ΛΑΡΙΣΑ | 14.09.2026 | 12:54
Γεμάτη ατζέντα για Άδωνι στη Λάρισα – Rontis, ΤΕΠ ΓΝΛ, Πανεπιστημιακό και Τύρναβος Στη Λάρισα την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed