ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σχοινάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα Βορίζια είναι το τελευταίο επεισόδιο στο... πάρτι -Ούτε ευρώ στα λαμόγια
Ο υπουργός μίλησε για «μαύρο σύννεφο» πάνω από τον πρωτογενή

Στην υπόθεση της συμμορίας στα Βορίζια, που φέρεται να τρομοκρατούσε κατοίκους και να εισέπραττε παράνομα επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνοντας λόγο για ένα «σαθρό και τρύπιο σύστημα» που πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων.
«Το σύστημα ήταν σαθρό, ήταν τρύπιο και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συνολική αναμόρφωσή του.
Ο υπουργός χαρακτήρισε την υπόθεση στα Βορίζια ως «το τελευταίο επεισόδιο αυτού του έργου», υπογραμμίζοντας ότι πλέον προχωρά η μετάβαση του συστήματος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, βάσει συγκεκριμένων προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες.
«Αλλάζουμε για να μπορούμε να πληρώνουμε», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα πολύ δύσκολο έργο» και ίσως «μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις της επταετίας».
Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ακόμη ότι μαζί με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή έχουν δεσμευτεί πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα καταβληθούν 1,6 δισ. ευρώ σε πληρωμές προς τους αγρότες.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αποφασισμένος να κλείσει οριστικά ο κύκλος των παράνομων επιδοτήσεων και των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονταν τα κενά του προηγούμενου συστήματος.
«Θέλω να πιστεύω ότι τα Βορίζια είναι το τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το πάρτι», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αστυνομία, εισαγγελείς και δικαστικές Αρχές κάνουν ήδη τη δουλειά τους, ενώ το υπουργείο επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός νέου, διαφανούς μηχανισμού πληρωμών.
Ο υπουργός έθεσε ως στόχο «η Ελλάδα να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2027 πεντακάθαρη», υπογραμμίζοντας ότι «διαθέτει τη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και της διοίκησης της ΑΑΔΕ».
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι, αυτοί που μοχθούν στο χωράφι και στο κοπάδι, θα πληρωθούν και θα δικαιωθούν για τον κόπο τους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «τα κυκλώματα, οι επιτήδειοι και τα λαμόγια που εκμεταλλεύονταν τις τρύπες του παλιού συστήματος να ξέρουν από τώρα ότι δεν θα πάρουν ούτε ευρώ» κατέληξε.
voria.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 14:33
Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση, αποχωρεί η διοίκηση της ΑΕΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 14:30
Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη – «Σπουδάζαμε τα παιδιά μας και μας τα φέρατε σε φέρετρα», φώναξε ο Πλακιάς - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 14:24
«Βόμβα» στον ΑΣΕΠ: Βιομηχανία πλαστών πιστοποιητικών - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 14:16
Β. Κόκκαλης: Το Κτηματολόγιο αφήνει εκατοντάδες πολίτες στον αέρα με τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.05.2026 | 13:46
Επιστολή Δ. Κουρέτα προς Μ. Σχοινά: Άμεση ανάγκη παρέμβασης για τις λανθασμένες δεσμεύσεις αγροτεμαχίων από το Monitoring - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 13:35
Ν. Πλακιάς: «Σεπτέμβριο θα μπούμε στην ουσία της δίκης» – Για κόμμα Καρυστιανού: «Δικαίωμα του καθενός να πολιτευτεί» (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 27.05.2026 | 12:38
Διεθνής συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Georgetown University της Αμερικής - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 12:33
Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και Ιδιώτες Παιδίατροι: Διατροφή και διαχείριση του άγχους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 16:23
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Δήμο Τεμπών: Νεκρός σε τροχαίο 15χρονος μοτοσικλετιστής - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 11:19
Θλίψη στη Λάρισα: 58χρονη έφυγε από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.05.2026 | 11:43
Ο προβληματισμός του Απ. Δοντά για την «κοιλάδα» data centers στη Λάρισα- θα καταναλώνει νερό όσο η πόλη της Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:23
Θρήνος στο Ελευθέριο για το θάνατο του 15χρονου Στέλιου Αράπη σε τροχαίο-σήμερα η κηδεία του - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 08:29
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.05.2026 | 05:45
Μαζί με το ΟΣΔΕ στα μέσα Ιουνίου αιτήσεις για το πριμ άνθρακα 31,7 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι, 70,4 στη βιομηχανική ντομάτα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 21:52
Τύρναβος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά επιδόματα – Εμπλέκονται 40 άτομα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 09:46
Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Λίβυου στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed