ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Aπάτη άνω των 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ στην Κομοτηνή-Συλλήψεις στη Γιάννουλη Λάρισας αρχηγικών μελών
Ζευγάρι Λαρισαίων κινούσε τα νήματα

Ξεπερνά τις 450.000 ευρώ η συνολική ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που -σύμφωνα με την Αστυνομία- διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του Δημοσίου, μέσω εταιρείας – Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην Κομοτηνή.
Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικά, ενώ σε έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- το χρηματικό ποσό των 9.285 ευρώ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις κάμερες καταγραφής και πλήθος εγγράφων. Κατασχέθηκαν, επίσης, τρία οχήματα.
Ειδικότερα, σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν τα δύο αρχηγικά μέλη σε οικισμό της Λάρισας (Γιάννουλη), στην Κομοτηνή συνελήφθησαν τρία ακόμα μέλη και ένα σε περιοχή του Έβρου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών, οι δράστες από το 2023 έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών αποκόμιση παράνομου κέρδους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο αρχηγός και η υπαρχηγός, έχοντας ιδρύσει εταιρεία και εντάσσοντας ως προσωπικό της επιχείρησης τις άλλες τέσσερις συλληφθείσες, προσπορίζονταν συστηματικά χρηματικά ποσά αρχικά μέσω εγγραφής μέγιστου αριθμού ανήλικων μαθητών σε σχέση με τη χωρητικότητα του κέντρου και έπειτα μέσω ψευδών καταχωρήσεων παρουσιών ανήλικων μαθητών, εκμεταλλευόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις σχετικές επιδοτήσεις «voucher» των υποτιθέμενων μαθητών, λαμβάνοντας έτσι εικονικές παράνομες πληρωμές.
Η συνολική ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής (2023-2026), σύμφωνα με την υπηρεσία της Ελληνικής Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ανέρχεται τουλάχιστον σε ποσό άνω των 450.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:55
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Κουρέτα δεν σκοπεύει να φτιάξει νέα οδογέφυρα στην είσοδο του Τυρνάβου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 10:51
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξένησε την 3η Διαπεριφερειακή Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου RuralProof - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 10:46
«Κόκκινες κουκίδες» σε καλλιέργειες λόγω αστοχιών στο «monitoring» – Ανησυχία για Συνδεδεμένες και Οικολογικά Σχήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:34
«Άσε με πάλι να σου πω»: Εκδήλωση στο Συκούριο με αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 09:54
Αλλάζει το τοπίο στην Αυτοδιοίκηση – Παρέμβαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο νέο Κώδικα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 09:47
Κόκκαλης για φορολογία μικρομεσαίων επιχειρήσεων: «Ασφυκτική πίεση στην αγορά, να καταργηθεί η τεκμαρτή φορολόγηση» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 09:43
Μεγάλωσε η αίθουσα, μπήκαν περισσότερες θέσεις και συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη-δείτε τη νέα κάτοψη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed