ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έρχεται 10ήμερο αστάθειας με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - στο επίκεντρο η Θεσσαλία -Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για δεκαήμερο με αυξημένη αστάθεια

Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για δεκαήμερο με αυξημένη αστάθεια, μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η Θεσσαλία θα βρίσκεται στο επίκεντρο της αστάθειας από αύριο Πέμπτη μεσημέρι.
Για σήμερα, ο καιρός διατηρεί πιο ήπιο πρόσωπο, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, όσο θα περνούν οι ώρες και κυρίως προς το απόγευμα και τη νύχτα, αναμένεται αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν μπόρες αλλά και καταιγίδες.
Οι δυτικοί άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι, φτάνοντας και τα 7 μποφόρ, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πριν αρχίσουν να εξασθενούν.
Η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή υποχώρηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στα δυτικά ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 24 - 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τους 28 - 30 βαθμούς.
Στην Αθήνα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα. Οι δυτικοί άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί, κυρίως στα δυτικά της Αττικής, φτάνοντας και τα 6 μποφόρ, με τους μετεωρολόγους να εφιστούν προσοχή κυρίως στους οδηγούς. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι πιο άστατο τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός θα ξεκινά με καλές συνθήκες, όμως από το μεσημέρι και μετά θα αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενούν αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.
Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη
Από αύριο και για δέκα ημέρες η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από ασταθείς αέριες μάζες. Η σύγκρουση ψυχρότερων αερίων μαζών από τα βόρεια με θερμότερες αέριες μάζες της εποχής θα δημιουργήσει συνθήκες έντονης αστάθειας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, καθώς και τα ορεινά της Πελοποννήσου, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των φαινομένων, κυρίως από το μεσημέρι έως και το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα φαινόμενα μπορεί να μην έχουν μεγάλη διάρκεια, ωστόσο κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.
Οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται τις βραδινές ώρες, με το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά: ήπιος καιρός το πρωί και ανάπτυξη αστάθειας από το μεσημέρι και μετά.
Παρά την πτώση της θερμοκρασίας, δεν αναμένεται κρύο, καθώς ο υδράργυρος θα κινηθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή μεταξύ 24 και 27 βαθμών Κελσίου στο δεύτερο μισό του Μαΐου.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.05.2026 | 14:31
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη ΝΔ - Ανατροπή στην 2η θέση με Τσίπρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.05.2026 | 14:27
Η μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Από Κρήτη έως Θεσσαλονίκη – Μπίζνα εκατομμυρίων με «μαϊμού» χωράφια - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 14:18
Επίσκεψη στη ΔΥΠΑ Λάρισας από την υποδιοικήτρια Αντωνία Αράχωβα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.05.2026 | 12:24
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αστυνομική επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.05.2026 | 12:20
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Πολιτική Βαβέλ με τα νέα κόμματα, παρατείνεται και τον Ιούνιο η επιδότηση στο diesel - ΒΟΛΟΣ | 26.05.2026 | 12:14
Μπισκότα Παπαδοπούλου: Στρατηγική επένδυση στον Βόλο ύψους 59,6 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 12:05
Δήμος Λαρισαίων και REWISE παρουσίασαν το ClimAgrowth για ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας στον αγροτικό τομέα (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.05.2026 | 11:43
Ο προβληματισμός του Απ. Δοντά για την «κοιλάδα» data centers στη Λάρισα- θα καταναλώνει νερό όσο η πόλη της Λάρισας (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:18
Βρέθηκαν αρχαία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις εργασίες εκσκαφής για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 10:48
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 16:48
Λάρισα: Συναγερμός για την εξαφάνιση ανηλίκου - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 11:16
Μεγάλη ζημιά σε αχλάδια, ροδάκινα, αμπέλια προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση στον Τύρναβο (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.05.2026 | 11:43
Ο προβληματισμός του Απ. Δοντά για την «κοιλάδα» data centers στη Λάρισα- θα καταναλώνει νερό όσο η πόλη της Λάρισας (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 09:02
Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα – Η συγκλονιστική ανάρτηση της κόρης της - ΛΑΡΙΣΑ | 26.05.2026 | 08:29
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 21:41
Τακούδης: 28,3 χιλιοστά βροχής στο Συκούριο μεσα σε μισή ώρα χθες- μεγάλη ένταση βροχής (video)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed