ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Νοσοκομείο - υπόδειγμα στον Βόλο δημιουργεί η Περιφέρεια (ΦΩTO +video)
Κουρέτας: Παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό, η Περιφέρεια ανακατεύθυνε πόρους προς τομείς κρίσιμης σημασίας

Κουρέτας: Παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό, η Περιφέρεια ανακατεύθυνε πόρους προς τομείς κρίσιμης σημασίας, όπως είναι η Υγεία και το αποτέλεσμα είναι ορατό στο Νοσοκομείο Βόλου

Ένα πραγματικό στολίδι για την Υγεία της ευρύτερης περιοχής, που θα προσφέρει άρτιες υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και εξίσου άριστες συνθήκες εργασίας, αποκτά ο Βόλος, με την ολική ουσιαστικά αναβάθμιση του Νοσοκομείου.
Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της νέας αντίληψης που διέπει τη στρατηγική της στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων και του τρόπου διάθεσης των δημοσίων πόρων, προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης του Νοσοκομείου Βόλου. Το πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει σύγχρονα μηχανήματα χειρουργείων, απαραίτητο ιατροτεχνολογικό υλικό νέας γενιάς αλλά και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Σημειωτέον, ο εν λόγω εξοπλισμός δεν είχε αντικατασταθεί για 20 χρόνια ενώ για μια δεκαετία και πλέον, η διοίκηση του νοσοκομείου είχε λάβει συνολικά μόλις 28.000 ευρώ!

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Βόλου, επισήμανε τα εξής: «Η διαφορά αυτή, δεν αποτελεί απλώς ένα αριθμητικό στοιχείο αλλά αποτύπωση μιας νέας πολιτικής φιλοσοφίας. Παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό, η Περιφέρεια ανακατεύθυνε πόρους προς τομείς κρίσιμης σημασίας. Έτσι, τα κονδύλια για την υγεία αυξήθηκαν από ελάχιστες χιλιάδες σε περίπου 14 εκ. ευρώ, τα αντιπλημμυρικά έργα από 5 σε 50 εκατ. ευρώ, η πολιτική προστασία από 3 σε 15 εκατ. ευρώ, ο πολιτισμός από 3 σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ από τα συνολικά 750 εκατομμύρια του πενταετούς προγράμματος, διαθέσαμε 150 εκατομμύρια ευρώ μόνο για συντήρηση ρεμάτων και δρόμων. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής, η σωστή προτεραιοποίηση».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουρέτας, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας, υπάρχει ριζική αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των δημόσιων πόρων. Αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα και στα επίσημα στοιχεία: Από το 2011 έως το 2023 οι δημόσιες επενδύσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα της Υγείας είχαν περιοριστεί συνολικά σε μόλις 174.000 ευρώ ενώ με την ανάληψη της διοίκησης από τη σημερινή αρχή έχουν ήδη ενταχθεί και δημοπρατηθεί περίπου 12,2 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ.
Η νέα αυτή στρατηγική, εδράζεται, όπως εύστοχα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στην προτεραιοποίηση και όχι στη διαχειριστική λογική του παρελθόντος. Και οι άξονες δράσης είναι, η Δημόσια Υγεία, η Πολιτική Προστασία και οι βασικές κοινωνικές υποδομές.

Διοίκηση - γιατροί
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα, ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου, κ. Μαζαράκης, έκανε λόγο για ουσιαστική αλλαγή δεδομένων, σημειώνοντας μάλιστα πως για πρώτη φορά υπάρχει άμεση ανταπόκριση με έργα και όχι μόνο με εξαγγελίες. Πρόσθεσε δε, ότι το νοσοκομείο, αποκτά πλέον πραγματικές δυνατότητες αναβάθμισης, διατηρώντας παράλληλα ενεργό το αίτημα για τον γραμμικό επιταχυντή, σε συνεργασία με την κεντρική πολιτεία.
Αναφερόμενος στη νέα κινητή μονάδα αιμοδοσίας, ο Διευθυντής της μονάδας Αιμοδοσίας Στέλιος Λαφιωνιάτης, τόνισε ότι αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς αντικαθιστά ένα όχημα τεσσάρων δεκαετιών που κάλυπτε τις ανάγκες αιμοληψίας σε όλη τη Μαγνησία και τα νησιά.
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του γαστρεντερολογικού τμήματος Κυριάκος Κολτσίδας μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία Κουρέτα σχετικά με την αναβάθμιση του νοσοκομείου. Έκανε λόγο για κρίσιμη ενίσχυση του εξοπλισμού για τη διαγνωστική και θεραπευτική συνέχεια του νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως ο δημόσιος εξοπλισμός συχνά παρέμενε επί χρόνια στάσιμος ή απαξιωμένος. «Η χρηματοδότηση της περιφερειακής αρχής Κουρέτα ήταν για εμάς μάνα εξ ουρανού» τόνισε χαρακτηριστικά.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:22
Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης - Έρχεται κύμα καταιγίδων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:18
Πέντε θεσσαλικε΄ς επιχειρήσεις παρουσιάζουν την καινοτομία της θεσσαλικής αγροδιατροφής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:11
Αγοραστός: «Συνειδητή παραπλάνηση» για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 10:08
Θρήνος στην Κύπρο: Πώς συνέβη η τραγωδία με δύο νεκρά αδελφάκια που έμειναν για ώρες στο αυτοκίνητο “καμίνι” - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.06.2026 | 10:00
Βιολογικά Φυτικής 2025 Κομφούζιο, Εξισωτική, Σπάνιες Φυλές, προς πληρωμή σήμερα Τρίτη, τελευταία μέρα Ιουνίου - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 09:52
Ηράκλειο: Nεκρός 60χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ στον Στίρωνα - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 09:46
Δήμος Λαρισαίων: «Ανάσα» δροσιάς και πρασίνου στην κοίτη του Πηνειού - ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 09:33
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.06.2026 | 12:53
Πληρώθηκαν Βασική Ενίσχυση, Οικολογικά Σχήματα και Συνδεδεμένες – Το συνολικό ύψος των πληρωμών ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.06.2026 | 13:40
Μεγάλη πυρκαγιά έξω από το Σταυρό Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.06.2026 | 10:45
Σταθερή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων η κατάσταση του 23χρονου οδηγού μετά το φοβερό τροχαίο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 11:53
Αντιδρούν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην καταστροφή των υποδομών εξόρυξης του λιγνίτη- εκδήλωση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 11:33
Ξεκίνησε το 3ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών στη Λάρισα- μεγάλη προσέλευση και ενθουσιασμός από τους μαθητές (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.06.2026 | 09:39
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο στους λογαριασμούς ενός εκατομμυρίου δικαιούχων τα 150 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 10:47
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 29.06.2026 | 13:04
Σαντορίνη: Η κλιματική κρίση «στεγνώνει» το Ασύρτικο – Αμπέλια 90 ετών ξεραίνονται, η παραγωγή κατέρρευσε










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed