ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Επίθεση Κασσελάκη από τον Βόλο στον Τσίπρα: «Αποτελεί παρελθόν» – Πυρά σε Ν.Δ. και αντιπολίτευση
Εγκαίνια στα γραφεία του κόμματος

Το πολιτικό του στίγμα, με αιχμές προς το παρελθόν αλλά και οριοθέτηση για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, επιχείρησε να δώσει από τον Βόλο ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των αποψινών εγκαινίων των γραφείων του κόμματος «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο». Ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα «παρελθόν», ενώ έθεσε και τα δικά του κριτήρια για το τι συνιστά ουσιαστική αντιπολίτευση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το κυοφορούμενο κόμμα που σκοπεύει να ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν», αποφεύγοντας όμως να επεκταθεί περαιτέρω.
Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, τονίζοντας αυτούσια: «Εάν αντιπολίτευση είναι να είσαι απέναντι με υποσχέσεις που ξέρεις ότι δεν θα τηρήσεις γιατί έχεις εξαρτήσεις, τότε είναι κοροϊδία. Εάν αντιπολίτευση είναι να μάχεσαι όλα εκείνα τα συμφέροντα που στηρίζουν την κυβέρνηση και που θα στηρίξουν αριστερόστροφες βολικές κυβερνήσεις, τότε ναι, είναι αντιπολίτευση».

Ο κ. Κασσελάκης στην επίσκεψή του στον Βόλο συνοδευόταν από τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ και την ανεξάρτητη βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου. Σήμερα το πρωί έκανε βόλτα στην αγορά του Βόλου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες. Αύριο θα έχει επαφές με εκπροσώπους συλλόγων και στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
Το πολιτικό στίγμα του κόμματος

Στην ομιλία του, επιχείρησε να περιγράψει το ιδεολογικό πλαίσιο του «Προοδευτικού Κέντρου», σημειώνοντας ότι η ονομασία του αντανακλά τη δέσμευση στη δημοκρατία, τη θεσμική σοβαρότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταρρυθμιστική τόλμη. Όπως ανέφερε, στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού και αξιόπιστου πολιτικού πόλου που θα ενώσει τους πολίτες πέρα από διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ρόλο των νέων γραφείων, επισημαίνοντας πως φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία. «Στη Νέα Ιωνία τα γραφεία θα είναι μια πηγή εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης, για να ξέρει ο κόσμος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εδώ για να πάρουν, όπως είναι αυτή η μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ και όλης αυτής της διαπλοκής. Είναι εδώ για να προσφέρουν και να αναδείξουν ζητήματα που είναι ξεχασμένα από τους θεσμούς της εξουσίας», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στον Βόλο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την κακοκαιρία Daniel, υποστηρίζοντας ότι τότε διαπίστωσε σε βάθος τα φαινόμενα διαπλοκής και τα συμφέροντα που –όπως είπε– εμπαίζουν τους πολίτες, αφήνοντας αιχμές και για τη δημοτική αρχή.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό κλίμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί την τοξικότητα, σημειώνοντας πως «τοξικό κλίμα δημιουργεί η κυβέρνηση», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτική με ουσία και όχι επικοινωνιακούς συμβολισμούς.
Κλείνοντας, στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ισονομίας και της κοινωνικής συνοχής, επισημαίνοντας ότι η φυγή των νέων στο εξωτερικό αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που του μεταφέρουν οι πολίτες σε κάθε του επίσκεψη στην περιοχή. «Δεν χρειαζόμαστε συμβολισμούς αλλά έργα», τόνισε, προσθέτοντας ότι η οργάνωση του κόμματος φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως «εργαστήριο δημοκρατίας», αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ -taxydromos.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.05.2026 | 11:08
Άγνωστη έκλεψε ηλικιωμένη χθες στην Καρδίτσα με τη μέθοδο του εναγκαλισμού! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.05.2026 | 11:05
Το κόστος παραγωγής πιέζει τους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας στον κάμπο της Καρδίτσας - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2026 | 11:01
Συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ μετά από νέο πλήγμα σε εμπορικό πλοίο (χάρτης) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:56
Μετά τα Πανηγύρια για την συμφωνία MERCOSUR, έρχονται τα κλάματα... - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 10:46
Συμβόλαια στα 23 λεπτά πριν από τα αλώνια για το σιτάρι- Ηλ. Ελευθεροχωρινός: εξαιρετικές αποδόσεις στον κάμπο (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:13
Έτοιμη η ΚΥΑ για την de minimis 35 εκατ. στη μηδική, βάσει ΟΣΔΕ 2025 - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 10:10
Διακοπές υδροδότησης σήμερα, Τετάρτη, από τη ΔΕΥΑΛ -σε ποιές περιοχές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 09:55
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 08:32
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 11:56
Διστάζουν να υπογράψουν συμβόλαια στο βαμβάκι οι παραγωγοί στον κάμπο περιμένοντας μεγαλύτερη άνοδο - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed